Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky můžete mi napsat jakou používáte kosmetiku při koupání u dětí?
Doteď jsme používali johnson, ale mám pocit že právě z toho má malej vyrážku.
Tomu bych i věřila, Johnson´s je zbytečně moc navoněnej.
My používali nejdřív Seba Med, pak se objevil AE a od té doby jsme na A-Dermě, řada Exomega. Výborná je i Weleda.
jo pracovala jsem v ekarne a Johnson zpusoboval nejvetsi problemy- nepouzivat nepouzivat nepouzivat- jasny urcite je i nekdo komu vyhovuje ale proste am tyhe zkusenosti– chvali si bubchen(taky pouzivame) nelu batole,altermed, seba med, niveu skoro cokoliv krome Johnsona ![]()
A aké je vaše miminko staré? V prvých mesiacoch sme používali na kúpanie len čistú vodu prípadne nejaké detské mydielko.
Teraz Johnsons baby - ja som maximálne spokojná, ale to používame asi až od pol ročka…
Taky mne všichni upozorňovali (i naše dětská MUDr i MUDr v porodce¨), že Johnson je dost špatná kosmetika).
My dodnes nepoužíváme žádnou kosmetiku na koupání, ani mýdlo. Meju jen vodou.
Na promazání používám slunečnicový olej (kupuji v lékárně) a indulonu (modrou). Žádné kožní problémy nemáme.
Jo a zadeček od začátku mažu jen Bepanthenem.
Ahoj,
my jsme ze zacatku pouzivali nive a v pohode a ted tak posledni pul rok pouzivame vse z DM, je to ta jejich znacka babylove a malej je atopik a na tohle zednou rekaci nemel.
Malému je 16 měsíců.
Tak zkusíme změnit značku a uvidim jestli se mu to ztratí
ahoj,
taky jsme spokojeny s penou do koupele a mydlem od Sebamedu. prvni 3mesice jsme koupali jen ve vode. masticky na zadek mame od weledy a hippu , obe no problem.telicko jsem mazali olejickem weleda nebo modra indulona je taky dobra.
Ahojky,
od narozeni pouzivame jedine Weledu, coz je zcela prirodni kosmetika, a sme naprosto spokojeni. Ted nedavno jsem zkusila na zadecek Penaten a hned mel vyrazku. Na Johnson jsem slysela uz hodne negativnich ohlasu, tak doporucuji zmenit znacku ![]()
Bohužel firma Johnson´s svou masivní reklamní kampaní způsobuje to, že spousta maminek si myslí, že tahle kosmetika je pro dítě to nejlepší. Reklama je všemocná
.
Naše veškerá kosmetika byla čistá voda a 1× týdně šampon od Johnsona - nám nedělal problémy - umýt hlavu + celé tělo. Později dětské a brzy na to normální mýdlo na ruce. Myslím si, že čím mí´ˇn chemie (pěny,…) jakýchkoliv značek, tím lépe. Zkus probrat i jiné příčiny - pocení, víckrát máchat prádlo, alergie, jídlo… vyrážky jsou prevít a s příčinami potíž.
My měli potíže s vyrážkou spíš kvůli pocení, pomáhalo přidat odvar z řepíku do vody na koupání (mnohem lepší než heřmánek).
Já jsem nepoužívala nic, bo malej měl moc suchou kůži, takže jsme koupali v majzeně a pak jsme ho natírala klasickým aviril olejíčkem a teď obyč modrou indulonou.
Ani teď mýdlo nepoužíváme, jen na ruce. Sem tam má nějakou pěnu do kopele, jinak nic. Přijde mi to zbytečné dráždit mu kůži ještě mýdlem … byť jinak problémy nemá.
tož tak …
Ale jonhsna jsme taky pak zavrhly, přišel mi neagresivnější, tak máme jen šampon, který jsem osobně vyzkoušela a zjistila že v očích taky štípe
No ještě že těch pár chlupů stačí přejet jednou týdně ![]()
Mám 1š měs chlapečka a musím říct že jsem si co se týče kosmetiky prošla snad vším přes slunečnicový plej z lékárny, SEBa Med, Weledu Johnsona - ten byl nejhorší přes kosmetiku s Oriflamu ale nejlépe nám zabrala kosmetika od Nivea, malej měl moc suchou a hroší kůží ale teď jsme naprosto spokojenější
Ale každé dítě je jiné každý musí vyzkoušet co mu bude vyhovovat nejvíce.
Ahoj, malá ma AE ,používáme SEBA MED a ta je v poho. Tak ani jinou kosmetiku nezkouším.
Ahoj, tak se taky pripojim se svou zkusenosti. Protoze ja jsem atopik, snazila jsem na zacatek vybrat neco nealergickeho (hlavne neparfemovaneho). Koupila jsem si tady kosmetiku Aloe Vera (vozi se z Nemecka). Mala po ni mela za chvili vyrazku
. Tak jsme hledaly neco jineho. V lekarne nam poradili, at zkusime Bebe Klorane (je z Francie). Pouzivame na myti jednou tydne na hlavu a telo, jinak jenom voda. A jeste jednou tydne davame do vody olej Balmandol (taky napad nasi Dr.)Telicko natirame Ambidermanem (dostane se v lekarne - zaklad do vsech masticek, neparfemovany, napad nasi Dr. a zatim funguje) a protoze jsme po roce zacaly mit vyrazku i po masticce na zadecek (z rady Pupik, Koala atd. nevim, jak se jmenoval ten na zadecek) koupily jsme ji taky od Bebe Klorane. Takze musite asi zkouset, protoze jina cesta neni..navic mi prijde, ze po case by se to asi melo stejne vymenit (alespon u nekterych deti), protoze telo zacne zrejme na nektere slozky v pripravcich spatne reagovat.