14m dítko a losos?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
57
9.4.11 11:05

14 měs. dítko a losos?

Maminky, můžu dát 14M dítku lososa jenom na másle? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
9.4.11 11:10

jasně můžeš, snad bude chutnat, u nás moc ryby oblíbené nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
9.4.11 11:11

U nas to bude premiera dekuji za radu snad mu bude chutnat :-) premysella jsem ze mu to dam do pekacku na lososa maslo dokola bramburky a mrkev :-) tak snad bude chutnat malemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
9.4.11 11:13

určitě můžeš, my dávali kousek lososa už před rokem věku, malý ryby miluje

• Citovat
  • Upravit
57
9.4.11 11:17
merett píše:
určitě můžeš, my dávali kousek lososa už před rokem věku, malý ryby miluje

Dekuji :-) tak jdu na TO snad to maly neplivne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.4.11 11:33

Určitě můžeš, jen po prvé opatrně kvůli reakci.
Od roka nám dětská říkala lososa, mořskou tresku, pstruha a kapra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
9.4.11 13:02

Take jsem davala, ale snedl toho docela malo, losos je takovy sussi..
ma radeji panguse,jinak davam rybu ze sklenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
9.4.11 20:22

My dáváme lososa od roku, malá miluje :-) ale pangasa bych jí nedala :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
9.4.11 20:24
Akelei píše:
U nas to bude premiera dekuji za radu snad mu bude chutnat :-) premysella jsem ze mu to dam do pekacku na lososa maslo dokola bramburky a mrkev :-) tak snad bude chutnat malemu

chutnalo? :-)

• Citovat
  • Upravit
57
10.4.11 09:35
merett píše:
Akelei píše:
U nas to bude premiera dekuji za radu snad mu bude chutnat :-) premysella jsem ze mu to dam do pekacku na lososa maslo dokola bramburky a mrkev :-) tak snad bude chutnat malemu
chutnalo? :-)
Kupodivu chutnalo dlabal o sto sest :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
11.4.11 21:52

Já dala malýmu tresku cca po roce, pak i kapříka a ryby celkově a malej je miluje… ovšem teď mi doktorka řekla že podle jakýhosi výzkumu ryby nejdřív ve TŘECH letech… :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: ale já mu budu asi dávat ryby dál, má je rád, nic mu po nich není tak co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
11.4.11 22:52

Dětská nám říkala, že ve třech letech můžem dát i ostatní ryby, než ty, co jsem psala v prvním příspěvku.

monda píše:
Já dala malýmu tresku cca po roce, pak i kapříka a ryby celkově a malej je miluje… ovšem teď mi doktorka řekla že podle jakýhosi výzkumu ryby nejdřív ve TŘECH letech… :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: ale já mu budu asi dávat ryby dál, má je rád, nic mu po nich není tak co…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
12.4.11 19:54

aha, tak mě právě říkala že všechny ryby až od tří let :nevim: :nevim:
jinak já dávám většinou jen tresku, manžel byl v Norsku tak máme zásobu odtud :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: navíc je i rybář takže kapříka máme na talíři taky často :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
12.4.11 20:08

mondo, dětská říkala, že kapr, pstruh, losos a treska jsou krátověké ryby, které do sebe nestačí „nasát“ např těžké kovy a patří prý k těm méně alergizujícím-důležité je odstranit tuk. Ostatní, hlavně dlouhověké ryby, až od tří let. My máme ryby na talíři opravdu hodně často (někdy i půlku měsíce) a dávám už i malé, teď od roka. Baští je v pohodě, navíc jí chutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
10.5.11 12:19

Dobrý den, mám také doma malou - 15m slečnu a zrovna jí podle anglické kuchařky připravuju rybí páj z lososa:-) Tak se můžete nechat inspirovat. Je to ryhlejší než se zdá. Potřebujete 1 malou cibuli (nakrájet na kostičky), cca 35 g másla, 2 rajčátka zbavená slupek a peciček, 1 lžíci hl. mouky, 150 ml mléka, 300 g lososa (bez kůže, nakrájet na kostky), lžíci petrželky, 50 g strouhaného sýra (čedar, eidam) trocha soli, čerstvě mletý pepř (pro starší dítka). AKCE - 3 min. smažíme cibulku, přidáme rajčátka a po 2 až 3 minutách lžíci mouky, necháme povařit ještě minutu a přilijeme mléko, které necháme přivést k varu, když mléko probublá přidáme rybku, petržel a bobkový list (pozor před sýrem vyndat), vše cca 3 minuty necháme dusit, vypneme a přisypeme sýr, mícháme až se rozpustí. Vlijeme do zapékacích misek a 15 až 20 minut při 180 st. zapékáme. Lze zapékat s brambor. kaší (nám zbyla od včerejška, takže se to zvládlo rychleji). Hezky to voní, těším se na to! Co budu vyprávět, olízla jsem hrnec i bobkový list. Dobrou chuť. Pokud máte někdo nějaký další receptík, sem s ním. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí