14m dítko a losos?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
14 měs. dítko a losos?
Maminky, můžu dát 14M dítku lososa jenom na másle? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jasně můžeš, snad bude chutnat, u nás moc ryby oblíbené nejsou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas to bude premiera dekuji za radu snad mu bude chutnat
premysella jsem ze mu to dam do pekacku na lososa maslo dokola bramburky a mrkev
tak snad bude chutnat malemu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
určitě můžeš, my dávali kousek lososa už před rokem věku, malý ryby miluje
- Citovat
- Upravit
merett píše:
určitě můžeš, my dávali kousek lososa už před rokem věku, malý ryby miluje
Dekuji
tak jdu na TO snad to maly neplivne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě můžeš, jen po prvé opatrně kvůli reakci.
Od roka nám dětská říkala lososa, mořskou tresku, pstruha a kapra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Take jsem davala, ale snedl toho docela malo, losos je takovy sussi..
ma radeji panguse,jinak davam rybu ze sklenek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dáváme lososa od roku, malá miluje
ale pangasa bych jí nedala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akelei píše:
U nas to bude premiera dekuji za radu snad mu bude chutnatpremysella jsem ze mu to dam do pekacku na lososa maslo dokola bramburky a mrkev
chutnalo? ![]()
- Citovat
- Upravit
merett píše:Kupodivu chutnalo dlabal o sto sestAkelei píše:chutnalo?
U nas to bude premiera dekuji za radu snad mu bude chutnatpremysella jsem ze mu to dam do pekacku na lososa maslo dokola bramburky a mrkev
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dala malýmu tresku cca po roce, pak i kapříka a ryby celkově a malej je miluje… ovšem teď mi doktorka řekla že podle jakýhosi výzkumu ryby nejdřív ve TŘECH letech…
ale já mu budu asi dávat ryby dál, má je rád, nic mu po nich není tak co…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dětská nám říkala, že ve třech letech můžem dát i ostatní ryby, než ty, co jsem psala v prvním příspěvku.
monda píše:
Já dala malýmu tresku cca po roce, pak i kapříka a ryby celkově a malej je miluje… ovšem teď mi doktorka řekla že podle jakýhosi výzkumu ryby nejdřív ve TŘECH letech…![]()
![]()
![]()
![]()
ale já mu budu asi dávat ryby dál, má je rád, nic mu po nich není tak co…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha, tak mě právě říkala že všechny ryby až od tří let
![]()
jinak já dávám většinou jen tresku, manžel byl v Norsku tak máme zásobu odtud
navíc je i rybář takže kapříka máme na talíři taky často ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mondo, dětská říkala, že kapr, pstruh, losos a treska jsou krátověké ryby, které do sebe nestačí „nasát“ např těžké kovy a patří prý k těm méně alergizujícím-důležité je odstranit tuk. Ostatní, hlavně dlouhověké ryby, až od tří let. My máme ryby na talíři opravdu hodně často (někdy i půlku měsíce) a dávám už i malé, teď od roka. Baští je v pohodě, navíc jí chutnají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mám také doma malou - 15m slečnu a zrovna jí podle anglické kuchařky připravuju rybí páj z lososa:-) Tak se můžete nechat inspirovat. Je to ryhlejší než se zdá. Potřebujete 1 malou cibuli (nakrájet na kostičky), cca 35 g másla, 2 rajčátka zbavená slupek a peciček, 1 lžíci hl. mouky, 150 ml mléka, 300 g lososa (bez kůže, nakrájet na kostky), lžíci petrželky, 50 g strouhaného sýra (čedar, eidam) trocha soli, čerstvě mletý pepř (pro starší dítka). AKCE - 3 min. smažíme cibulku, přidáme rajčátka a po 2 až 3 minutách lžíci mouky, necháme povařit ještě minutu a přilijeme mléko, které necháme přivést k varu, když mléko probublá přidáme rybku, petržel a bobkový list (pozor před sýrem vyndat), vše cca 3 minuty necháme dusit, vypneme a přisypeme sýr, mícháme až se rozpustí. Vlijeme do zapékacích misek a 15 až 20 minut při 180 st. zapékáme. Lze zapékat s brambor. kaší (nám zbyla od včerejška, takže se to zvládlo rychleji). Hezky to voní, těším se na to! Co budu vyprávět, olízla jsem hrnec i bobkový list. Dobrou chuť. Pokud máte někdo nějaký další receptík, sem s ním. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit