1,5 roku každého plácá a mlátí do hlavy

172
7.8.11 09:13

1,5 r každého plácá a mlátí do hlavy,

Ahoj holky,
píšu, protože už jsem celkem neštěstná z chování našeho prcka, kterýmu je rok a půl. V poslední době se naučil do každého (jak dětí, tak dospělého, včetně psa) mlátit.
Bud ze srandy, nebo když se vzteká, tak k někomu přijde a praští ho. Taky po všech všechno hází /bábovky, písek, hračky, atd/ prostě co mu přijde pod ruku.
Už nevím co s ním, furt vysvětluju, po dobrým, po zlým, nic nezabírá :( Nechci ho taky plácat, aby to neodkoukal ode mě a myslel si, že je to normální.
Když jsme někde mezi dětmi, tak se bojím, komu zase jednu vrazí :(
Co myslíte, přejde to? Je to jen období?
Díky moc za odpovědi, K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1825
7.8.11 10:18

Přejde, neboj :lol: U nás to bylo stejný. Pomáhá jen vysvětlování-oplácení je horší! Takže vysvětlovat, vysvětlovat a nic si z toho nedělat, protože to dělá v tomto období většina dětí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.8.11 10:27

Mám doma to samé, zhruba ve věku tvého to začalo, bohužel žádné vysvětlování ani oplácení u nás nepomáhá.
Máme s tím dost velké problémy, jelikož ze všeho nejradši mlátí a kouše do jiných dětí :roll: Jeden čas jsem z něj byla zoufalá.
Teď poporostl, leccos už si nechá vysvětlit, tak už to není takové. Ale občas se nějaký incident stane, každopádně ho nemůžeme nechat nikdy s dětmi o samotě, vždycky někdo z nás mu musí stát za zadkem a hlídat a případné výpady zpacifikovat hned při prvním náznaku a odnést ho pryč.
Taky doufám, že z toho vyroste 8-)

• Citovat
  • Upravit
13770
7.8.11 10:42

V tomhle moc neporadím, ale moje mamka říkala, že jsem to dělala taky, a ještě k tomu jsem ostatní kousala a štípala atd :mrgreen: Musíš to vydržet, za chvíli to přejde, jinak jsem byla prý velice hodný dítě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.8.11 11:02
panenka87 píše:
Musíš to vydržet, za chvíli to přejde,

Ono už to trvá skoro rok :roll: :mrgreen:
Ale je fakt, že nic jiného než trpělivost nám nezbývá. Musí z toho vyrůst, přece nebude ještě v 15-ti kousat spolužáky :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
13770
7.8.11 11:08
madi píše:
panenka87 píše:
Musíš to vydržet, za chvíli to přejde,
Ono už to trvá skoro rok :roll: :mrgreen:
Ale je fakt, že nic jiného než trpělivost nám nezbývá. Musí z toho vyrůst, přece nebude ještě v 15-ti kousat spolužáky :lol: :lol:

Neboj, to se za chvíli obrátí, a bude to zase dobré:) Ale chápu, jak to je těžký, tak se držte maminy! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
7.8.11 11:32

ahoj, máme doma to samý, možná ještě horší :think: . Tobiáš, ač je o 2kg lehčí a menší než brácha, tak neváhá a při každý příležitosti do něj kope, mlátí ho, kouše, dokonce už mu včera dal i hlavičku. Venku se nebojí větších dětí a taky je mlátí a kouše. Nevim, co s ním, zkusila jsem dát na zadek, ale nic. Holky tady mi radili šoupnout ho pod sprchu, známá zase zajít za dětským psychologem. Nevim, ale začínám bejt z toho kluka fakt zoufalá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
7.8.11 12:13

díky za reakce, koukám, jak jsme na tom hezky stejně… ten náš taky kouše, to jsem zapomněla napsat :)
no jo, snad mu to nezůstane do školky :(to by bylo blbý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.8.11 12:14

Tak náš prcek se dětí bojí :-D, ale mlátí do nás a háže věcma, když se vzteká. Přijde ke mě a praští mě do noh a kam dosáhne :nevim: Já většinou houknu Přestaň a pak mu důrazně vysvětlím, že se to nedělá. Přestane. Ale při příštím vzteku zas a tak to máme pořád dokola. No jo no, ale to časem přejde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.8.11 12:16

Jo a taky z ničeho nic mlátí sebe do hlavy a obličeje, což mi přijde horší, navíc v nejrůznějších situacích, takze nevim, proc to dela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.8.11 13:46

Já jsem psala dotaz tady do poradny k psychologovi. Ten mi napsal, že dvouletému dítěti nic nevysvětlím, že mi opravdu nezbyde nic jiného, než v kolektivu dětí u něj sedět a případné ataky utnout hned v počátku a případně se kolektivu dětí na čas vyhnout.
Já jsem si k tomu přidala to, že ho vždy pokárám (nebiju) s tím, že jak to udělá ještě jednou, jdeme pryč a taky to dodržím, jen náznak dalšího ublížení a jdeme domů nebo ho šoupnu do ložnice samotného.
I jsem tady zakládala diskusi na toto téma, zkusím najít

• Citovat
  • Upravit
teresa20
7.8.11 13:47
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení