Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,je tu dost diskuzí okolo puchýřku-ale většinou se jedná o neštovice. Mému synovi se asi před 4 dny udělal puchýřek na bradičce(podotýkám že přitel měl opar),a ted už jsou tam dokonce 3. Jenže jsem zjistila včera,že se mu to udělalo i na jazyku,a ma jeden maličkej i na dasničce.Na jazyku jich ma hodne maličkatych..Jdeme ve čtvrtek na kontrolu,myslíte že mam čekat jestli se to náhodou nezlepší nebo raději sním zajít dřív? děkuji za radu
A nemá spíše afty? My je teď máme taky a dudlíkem si to roznesl i okolo pusinky
způsobuje je stejný vir jako opar http://www.chytrazena.cz/…t-11711.html
ahoj, dneska jsme řešili něco podobného. Ve středu během dne zvláštní pupínek/puchýřek pod rtíkem (ale bylo znát, že to nebyl opar), zrovna jsme byli druhý den na orl kontrole a dr si toho všimla, napsala malému othalmoframykoin…další se vyvrbil hned v pátek, byl menší…mázla jsem to genciánou (ikdyž nerada, ale jen málo a dr mi ručila, že je dobře namíchaná) pupínky zasychaly, ale dnes přes noc další úplně čerstvý, na tom bylo nejlíp poznat co to asi je, vodička, kůžička, prostě fakt půlcentimetrový puchýřek, vše okolo pusy. Zároveň se mu vybarvila záděra u prstu skoro do fialové barvy, takže hodně fuj podebrané..podle netu jsme identifikovali impetigo, říkala jsem si, že to počká a v pondělí si skočím pro lokální atb(mast), no nedalo mi to a volala jsem na pohotovost (máme jet na dovolenou) a tam řekli, že s impetigem fakt přijet..tak jsme jeli a fakty je to impetigo, jenže bohužel dostal kvůli tomu prstíku atb celková (svoje první:-( je mu 13měs)..takže uvidíme. Bral v poledne, ale jeden menší pupínek se u nosíku ještě udělal…takže to jako nechci strašit, jen popisuju naši anabázi, co by to taky MOHLO být…
jediná rada ode mne: pokud jsou puchýřky aktivní (jakože se nějak mění a tak) určitě bych šla dřív jak ve čtvrtek.
jo a já mam taky opar - údajně opar a impetigo nemají nic společného, opar je vir, impetigo bakterie streptokoka nebo stafylokoka a nakažlivé je to jako prase (to vlastně oboje:-)
tak ať vám to dobře dopadne
Andyy22 píše:
Ahoj,je tu dost diskuzí okolo puchýřku-ale většinou se jedná o neštovice. Mému synovi se asi před 4 dny udělal puchýřek na bradičce(podotýkám že přitel měl opar),a ted už jsou tam dokonce 3. Jenže jsem zjistila včera,že se mu to udělalo i na jazyku,a ma jeden maličkej i na dasničce.Na jazyku jich ma hodne maličkatych..Jdeme ve čtvrtek na kontrolu,myslíte že mam čekat jestli se to náhodou nezlepší nebo raději sním zajít dřív? děkuji za radu