Trest za neposlušnost?

4244
4.8.11 15:05

Trest

Máme ročního prcka a on neustále vytahuje dráty od televize. Tisíckrát jsem mu důrazně řekla ne, ale nikdy to nepomohlo, spíš ho to tam ještě více láká. Dnes už to bylo nesnesitelné tak dostal po dupce, ale vysmál se mi do obličeje. Nechci ho bít, protože tomu stejně ani nerozumí, jak byste donutili roční dítě aby to nedělalo? (dráty tam jsou a budou, jinam se schovat nedají)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
4.8.11 15:10

Ahoj, to je těžký, na každýho prcka platí něco jinýho. Je fakt, že já jsem tohle s dcerou vůbec nemusela řešit, byla sice živá, ale netahala nic, co jsme jí zakázali, dokonce ani nestrkala nic moc do pusy. Tak jsem teď zvědavá na druhého prcka, jak to budeme zvládat. Dost pochybuji, že to bude stejné :-) Když tak čtu, jak se ti vysmál (to brzy), tak asi spíš než plácnutí, bude platit pořád dokola opakovat, ne, to se nedělá a dávat ho pryč. Nebo ho od toho zkus odlákat na nějakou jinou hračku, aby odešel sám a třeba mu to pak už nepřijde tak zábavné. Každopádně držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
4.8.11 15:16

On se vyloženě jízlivě smál a dělal to pak už nejspíš naschvál, protože mu to přišlo legrační. Lukášek zase sebere všechno, nejraději má kameny a klacky a všechno si to cpe do pusinky. Slovíčko ne v něm vyvolává šibalský úsměv a dělá pak zakázané věci s ještě větší radostí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
4.8.11 15:19

V roce jsem taky opakovala dokola jak magor a myslela jsem, že to nepřejde. Teď je jí 15 měsíců a už to stačí říct jenom párkrát. Je to na zešílení, ale vytrvej a dej tomu ještě čas. Hlavně to chce důslednost a ani jednou nepolevit. Nebo aby to manžel nepovoloval a ty zakazovala.

Nebo třeba sahala na reprák a já na ni ne, ne, ne. A ona se vyloženě začala smát. Přišlo jí to jako super hra, že jí odtahuju ručičku.

Nebo se mi osvědčila jedna rada. Když třeba chce nahoru na postel. Tak jí chápavě a hlasitě říkám: Šárinka chce na gauč, no Šárinka chce na gauč, ona chce nahoru. A jak magor to opakuju, aby věděla, že vím, co chce. A pak říkám: Ale já jsem řekla ne, ne, ne. Tam nepůjdeme. Někdy to až zázračně zabere. Ale v roce bych ji na to taky ještě neutáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
4.8.11 15:19

Kdyby to udělal po několikáté a zákazu nerozumí nebo se vysmívá, tak bych ho dala do postýlky a odešla. Když se to tak udělá párkrát, tak mu to možná dojde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.8.11 15:21

To známe :roll: To bití stejně nepomůže. Jediné, co pomůže je zabránit mu, aby k telce chodil. Buď ho budeš furt odnášet pryč, lákat na něco jiného nebo si uděláš ohrádku. Jsme ji mívali okolo TV, ale tak v roce a půl ji zničil :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.8.11 15:22
Sumaya píše:
Kdyby to udělal po několikáté a zákazu nerozumí nebo se vysmívá, tak bych ho dala do postýlky a odešla. Když se to tak udělá párkrát, tak mu to možná dojde. :nevim:

Náš by byl furt v postýlce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
4.8.11 15:23
Sumaya píše:
Kdyby to udělal po několikáté a zákazu nerozumí nebo se vysmívá, tak bych ho dala do postýlky a odešla. Když se to tak udělá párkrát, tak mu to možná dojde. :nevim:

Ale nechci aby se mu postýlka zhnusila, aby v ní byl rád a rád v ní spinkal a nespojoval si ji s vězením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
4.8.11 15:24

No jo, je to takovej malej rošťák :-) Ale zase lepší, než když bys ho našla tam, kam ho položíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
4.8.11 15:27
Trolíci píše:
Sumaya píše:
Ale nechci aby se mu postýlka zhnusila, aby v ní byl rád a rád v ní spinkal a nespojoval si ji s vězením.

Přesně tohodle bych se taky bála. Postýlka by neměla být za trest. A podle mě se nemají děti trestat izolací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
4.8.11 15:31

Naše sousedka má jen o měsíc staršího a když mu řekne ne tak on ví, že nesmí a neudělá to ale ten náš si nedá říct a pak na návštěvě vypadá jako rozmazlený. Nejhorší je když se začne vztekat v obchodě protože mu z ručiček vemu něco co on vytáhl z regálu. Nemám ráda ty pohledy lidí, kteří si myslí, že ho buď nezvládám, nebo že je to chudáček, kterému všechno vemou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. karinka
4.8.11 15:35
Machecha píše:
No jo, je to takovej malej rošťák :-) Ale zase lepší, než když bys ho našla tam, kam ho položíš :-)

A je to tady zase. Proč je to lepší? Vím, že jsi tam dala smajlík, ale zas tak úplně nevinně jsi to asi nemyslela, že? Nerejpu, ale zajímá mě, proč je to lepší. Podle čeho se to jako určuje

• Citovat
  • Upravit
21603
4.8.11 15:39

musíš vytrvat. klárka byla to samé a viktor taky. na něj houknu důrazné NE, on se zastaví, otočí na mě, zasměje se a pokračuje dál :-) tak holt dojdu k němu, plácnu přes ruku, vezmu pryč se slovy, že tohle nesmí. chce to trpělivost, časem je to všechny přejde. jo a o vzteklých scénách v obchodě bych mohla vyprávět romány 8-) nechápavě a pohoršeně se dívají jen ti, kdo toto nezažili. okolí si vůbec nevšímej ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
4.8.11 15:40

Tohle je těžký, já si pamatuju, že jsem si přesně říkala, jak jsou ty mámy nemožný a hysterický, ale ve chvíli, kdy má ženská dítě, tak ví, že je spousta okolností a prostě někdy se to úplně ovlivnit nedá. Tak se na lidi kolem vyprdni, jen ty víš, jak to skutečně je, že ho nerozmazluješ, ale prostě jsou situace, kdy i vzorňáček se vzteká … Dokud jsou to prckové tak je to dobrý, horší jsou už vztekající se školáci …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
4.8.11 15:40

teď se praštil do skříňky jak zase tahal ty kabely a má modřinu na čele ale ršně se tomu směje. Má navíc posunutý práh bolesti, takže si asi brzo hodím mašli, nebo ho nechám ať ty kabely vyrve ude klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí