Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, chtěla jsem se zeptat, už dáváte dětem normální pitnou vodu??? nebo taky pořád tu kojeneckou převařenou??? díky..
Já dávám pořád koj.vodu ale nepřevařuju. Kdyby jsme měli vodu bez dusičnanů dávala bych tu .
dávám viktorovi cca od 7 měsíců vodu z kohoutku nepřevařenou. vzhledem k tomu, že mi ožužlá všechno ve svém dosahu včetně bačkor, kočky a koleček od kočárku, tak to vodou už nevytrhnu ![]()
Nase mala ma sedm mesicu. Kojeneckou vodu jsem nikdy nedavala, vzdy jen pitnou z kohoutku a prevarenou.
Ted uz to treba i osidim, kdyz je moc horka, nebo kdyz zrovna neni, dam i normal z kohoutku, uz se stejne plazi a do pusy strci vse co najde!
Cca do roka jsem dávala převařenou z kohoutku, od té doby nepřevařuju. A přesně, ve vaně jí stejně vždycky vypila nejvíc a to předpokládám, že si do ní občas i čůrla ![]()
nikdy jsem kojeneckou nedávala, akorát když jsme třeba jeli někam pryč, kde nevím, jaká ta voda je. Tady u nás jsem vždycky dávala jen převařenou kohoutkovou, už od cca 3. měsíce, kdy dokrmujeme
Od pul roku se uvadi,ze lze davat prevarenou z kohoutku..Nekdo dava balenou dele,ale znam i takove,co davaj z kohoutku od narozeni.
Eemii píše:
Od pul roku se uvadi,ze lze davat prevarenou z kohoutku..Nekdo dava balenou dele,ale znam i takove,co davaj z kohoutku od narozeni.
Třeba já, doktorka mi říkala, že u nás je voda z kohoutku na úrovni kojenecký, akorát, když někam pojedu, ať si beru kojeneckou, když neznám kvalitu vody tam.
Zhruba od 8. měsíců do roka převařenou z kohoutku, od roka nepřevařenou kohoutkovou přes filtrovací konvici a cca od 15 měsíců normál kohoutkovou.
My máme filtr na vodu, takže od narození mají filtrovanou nepřevařenou.
já dávám stále kojeneckou, ale nepřevařenou vodu. Prckovi je už 16m a manžel už hudruje, že by mu dával normální z kohoutku a klidně i nepřevařenou. Nevim proč furt dávám kojo, máme velmi dobrou vodu
. Asi nějakej zásek či co.
**taky jí dávam čaj s převařenou vodou z kohoutku, a kupuju třeba Jupíka na ven a tam je asi taky normální voda, ale když jsme byli u bábi v Mostě, a dala jsem jí z kohoutku, tak se mi osypala… ![]()
**takže dáváte třeba šťávu s vodou??
já viktorovi zatím buď čaj a nebo čistou vodu. klárka měla vodu se šťávou poprvé cca ve dvou letech (už si to moc nepamatuju). viktor dostal tu dětskou šťávu (třeba Hami nebo Hipp) naředenou vodou už v 7 měsících. u druhého dítěte už spoustu věcí neřešíš
se stávajícím nadhledem a pokud chceš zvykat dítě na sladké nápoje, tak bych klidně kvalitní šťávu s vodou dala. já měla klárku hodně dlouho na neslazených nápojích a i teď si mezi džusem a vodou vybere tu vodu. ale pije i Kubík, jupík a spol ![]()