Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, máme problém s našim malým Adámkem (1 rok), několikrát za den se začně pěstí nebo jentak dlaní bouchat do hlavičky a nevadí mu to,nebrečí nic. Když mu to zakážeme, tak jde a bouchne hlavou o stůl či televizi, zeď atd. Je to hrozný pohled, dívat se, jak si ubližuje. Máte s tím někdo zkušenost?děkuju
Ahoj,
muj bratr pravidelne bouchal hlavou do zdi pri usinani. Trvalo to do jeho peti, sesti let, nez s tim prestal. Pamatuji si, jak rodice z toho sileli, ale zakazovanim nic nezmohli. Proste to odeznelo samo.
Ahoj, malá se občas taky sama bouchá do hlavičky nebo se za ní drží, už jsem přemýšlela, jestli jí třeba nebolí, nevím jestli takhle malé děti bolí taky hlava ![]()
Myslím, že asi se s tím nic dělat nedá, ty děti se tím uklidňují a nebo když to dělají ve spánku, tak to dělají spíš tak napůl navědomky
je to jsem rada, ze nejsme sami, boucha se rukou, tluce hlavou do postylky a cim vic si toho clovek vsima tim je to horsi
Syn to taky někdy dělá, když to zakážu - tak se zasměje a dělá to (jako všechno ostatní) ještě víc. Nejvíc pomáhá ignorace, přestane ho to bavit - nikdo ho nesleduje a jde dělat něco jinýho ![]()
Mates se pro zmenu zacal fackovat
Podotykam, ze po papulce nikdy nedostal a celkove doma Italii nemame/ jak ze by to treba odkoukal od nas/.
Co si ale musi myslet babicky
Nastesti mame obe v pohode. L.
…náš se taky bouchá hlavou o zem, ale když zuří, když mu něco nedovolíme ![]()
Ahoj, náš Honzík (13 měsíců) také začal zhruba před měsícem bušit hlavičkou o zem, když se vzteká. Má téměř stále modřinku na čelíčku. Také doufám, že s tím brzy přestane. Takže přeji pevné nervy a snad bude stačit jen VYDRŽET.
Ahoj, moje rocni dcera se taky zacala bouchat (spis placat) rucickou do hlavy. Dela to vzdy, kdyz ji neco zakazu, nebo udelam neco co se ji nelibi. Vypada to divne a taky z toho silim, zkousim ji presvedcit, at si udela mala, nez aby se fackovala, ale nepomaha to… tak hledam tady co s tim a vidim, ze asi to chce jen pevne nervy a vydrzet…
![]()