Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych se poradit. Mám 7 měsíčního kluka a ten se mi hrozně vzteká. Vzteká se hlavně při převlékání a když se mu zrovna někdo nevěnuje. Vydrží si chvíli hrát,ale pak začne hrozně křičet a tím si vyžadovat pozornost. Snažím se k němu hned nejít,ale nedá se ten to vztekání vydržet. Má někdo s tím zkušenosti? ![]()
Převlékání moc dětí nemiluje, takže vydržet.
Jinak nechápu, proč k němu hned nejít, když samozřejmě nemáš něco veledůležitého na práci jako je nějaká prodloužená činnost na wc a nebo ruce od masa a podobně. Co má sedmiměsíční dítě dělat, jak se zabavit. Ty jsi jeho máma, tak zabavuj
Dítě je přednější než úklid a podobné věci. Samostatně si ještě vyhraje dost.
Mam s tim zkusenost, ma sedmimesicne princezna u oblekani nekdy az fialovi jak se vzteka! A to nemluvim o tom, kdyz se zacne vztekat a ja opravdu NEMUZU prijit (viz cinnosti vyse)skoro zapomina dychat!
Jen doufam, ze si tyto moresy neprenese do pozdejsiho veku! Z placiciho ditete na zemi supermarketu mam vyrazky… ![]()
no jenže mi v poradně bylo řečeno, že nemůžu pořád chodit za ním, když si umane, je třeba ho nechat i vyvztekat. Nedělám to, protože to nemá cenu a ikdyž vařím jsem u něho hned. Vzteká se i u hraní prakticky u všeho, ale je to nejspíš obdobím.
bjublik píše:
no jenže mi v poradně bylo řečeno, že nemůžu pořád chodit za ním, když si umane, je třeba ho nechat i vyvztekat. Nedělám to, protože to nemá cenu a ikdyž vařím jsem u něho hned. Vzteká se i u hraní prakticky u všeho, ale je to nejspíš obdobím.
Tyhle rady „našich matek“
![]()
Dítě jsem nikdy nenechala v sedmi měsících brečet nebo se vztekat a dneska si hraje v pohodě i dost dlouho sama. Je to období, vydrž nenechávej ji v tom samotnou ![]()
Bara Obávám se, že ten supermarket či podobné místo nás čeká každou
Dneska už na ty vztekající se děti koukám jinak
, hlavně s porozuměním na jejich matky ![]()
z toho mám obavy taky, že by mi někde v obchoďáku začal dělat takové scény. No ale co se dá dělat, jednou ho to snad přejít musí
Přejí pevné nervy.
Je mi jasne ze maminka ze to ze sebou dite placne nemuze - nebo alespon ne v plne mire, ale i tak! Pevne doufam, ze me to obejde, kdyztak bude pritel hlidat a ja nakupovat!
![]()
Taky se snazim nenechavat plakat, nechci aby se mala citila na svuj „problem“ sama… ![]()
7miměsíční miminko zná jediný způsob, jak dát najevo nelibost - plakat či „vztekat se“. Nechce být samo, vyžaduje si tvou pozornost. Neznám dítě, které by se rádo oblékalo
Takové miminko bych nenechávala vyřvat, přijde mi, že když ví, že máma přijde, je později klidnější a vyrovnanější… A když k němu zrovna nemůžu jít, protože něco dělám, tak aspoň zavolám, mluvím na něj a pak jdu hned. Je ještě malinké a potřebuje mámu, vždyť bylo u tebe 9 měsíců
Dej mu čas, přejde to a uvidíš, že ti to pak vrátí ![]()
bohužel ano, malá je zlatíčko, ale nustále potřebuje pozornost…a zatím to nepřešlo ani ve 13 měsících
takže jen si dojít na záchod je o nervy ![]()
No moje dceruška je na vztekání přebornice
dělala úplě to samé, ale opravdu vytrvej, bude se to zlepšovat
teď je jí 9 měsíců pryč a už se dokáže i delší chvíli zabavit sama, občas se vzteká…někdy ji i nechám, protože jí tak po 5 minutách dojde, že to nemá smysl a pak je klid
a hraje si v klidu dál, ale dělám to jen tehdy, když je vidět, že se „vzteká“, jinak jdu hned k ní a hrajeme si spolu, miluje když si spolu čteme ![]()
bjublik píše:
takových období si ještě užijeeš,, asi chce být jen s tebou a neumí si hrát sám, já jsem takové striktní praktiky dodržovala spíš u staršího, ted se snažím vyhovět a pochopit a pokud potřebuju něco dělat, dám si malou k sobě a dávám jí zkoumat různé věci z kuchyně třeba, pokud mě nevidí kňourá taky ale někdy prostě musí chvíli vydržet, ono vztekání a vztekání je taky rozdíl, tak malé dítě někdy neví jak to dát najevo jinak a co s tím uděláš je jen na tobě bych řekla, sice fajn že dr poradí ale každé dítko je jiné a má jiné potřeby
a převlíkání? co s tím uděláš, vysvětlit to nejde a naštvaná budeš zbytečně, vydrž ono se to spraví
Holky děkuji za názory. Ještě jsem se s takovým vztekáním nesetkala, tak proto jsem napsala sem. Některé maminy, když se začne vztekat v kočárku se na mě koukaj, co to mám za nevychovance
Aspoň vím, že ho mám ![]()
Já mám doma totéž ale o měsíc mladší. Ono hned k němu jít sice většinou jde…ale !!! to pak neděláš nic jiného než se chodíš k němu. Já už sem na tom tak že si nemohu dojít ani na wc nebo se napít protože malá vyžaduje neustálou pozornost. Bud chce chovat nebo musimskákat kolem ní a dělat opičky aby si hrála…
petjuska90 píše:
Já mám doma totéž ale o měsíc mladší. Ono hned k němu jít sice většinou jde…ale !!! to pak neděláš nic jiného než se chodíš k němu. Já už sem na tom tak že si nemohu dojít ani na wc nebo se napít protože malá vyžaduje neustálou pozornost. Bud chce chovat nebo musimskákat kolem ní a dělat opičky aby si hrála…
Normální chování 5 měsíčního dítětě
Encyklopedii si ještě číst nemůže ![]()