Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky…tak mě asi pomluvíte že si za to můžu sama …ale já už vážně nemůžu. Asi se potřebuju jen vykecat nebo slyšet že to tak má i pár jiných maminek. Mám půl roční dceru Vanesku je to moje všechno snažili jsem se o ní dlouho a když se narodila byla jsem štastná jako blázen. Malá byla normální dítko které občas zaplakalo. Jenže po měsíci se vše změnilo přestala chtít moje mlíko odstříkávala jsem ale pak už ani z lahve ho nepila. Tak jsme přešli na UM jenže začala mít problémy s kolikou a jediná možnost byla chovat. Vím zní to jako klišé ale jí prostě v těch bolestivých křečích nic neutišilo. Doma všichni pomáhali jak mohli ale ted je malé půl roku chce stále jen chovat a já nemohu nic. Dokud nepřijde někdo domů nesundám ji z ruky. Vydrží třeba 20minut na dece 15 minut na bříšku na gauči třeba i půl hodiny. ale pak to začne nanovo. Mám pocit že celý den nedělá nic jiného. já doufám že jak začne lézt přestane ji nošení bavit. Ale já mám pocit že to bude trvat nekonečně dlouho:-((( Nemáte doma někdo podobného raplíka vzteklého ?? Co s ním děláte ???
Nic - používala jsem šátek, abych měla volné ruce. Když se chtěli nosit a bylo to jen trochu možné, nosila jsem, se šátkem a tím pádem volnýma rukama jsem neviděla důvod to řešit.
Do puberty se žádné dítě nosit nebude, vyroste z toho dřív, než se naděješ.
Příspěvek upraven 03.08.11 v 12:51
Petjuško a zkoušela jsi ji dát třeba do nějakého nosítka nebo do šátku? KDyž v tom malá vydrží, tak si stihneš i něco udělat a ona bude ráda, že je u tebe ![]()
Jinak ti nezbývá než čekat, až to přejde anebo ji nechat vždycky chvilku vyplakat (ale toho moc zastánce nejsem). Naše malá si zase sama nechce vůbec hrát a to je taky boj.
Popravde jsem vyrvani zkousela ale vydrzi rvat i hodinu a akorat pak krka obcas se poblinka nemluve o tom ze to ummi vyhnat az do duseni
O satku jsem uvazovala ale bohuzel kdyz se mala narodila bylo mi receno ze je to zbytecnost takze se nekupoval a ted uz mi zase na tech par mesicu nez ji to prejde jak doufam prijde zbytecny. Ale zase je pravda ze doma bordel se psem ji nosim na ruce…mozna to jeste zkusim zvazit. Ale jak rikam zase abych koupila satek pouzivala ho mesic a ona pak zacala lezt a nechtela se stale nosit mi prijde zbytecne…
Ahoj, má rada nebude taková jakou asi chceš,ale myslím, že když chce být malá s tebou tak to třeba potřebuje. Tak bych ti zkusila poradit třeba nějakej šátek nebo ,,nosítko,, na břicho či záda aby jsi jí nemusela chovat. Byla by u tebe, ale mohla by jsis trochu málo něco udělat. Jinak ze zkušenosti se synovcem vím, že když začal lezt tak se to zlepšilo.
Doufám že mě za můj názor neukamenujete ![]()
Peti tak hodinu je moc. Já myslela pár minut. tto ji nenechávej.
Já jsem si Manducu kupovala taky snad v 5ti měsících malé. Když je větší, tak ji můžeš mít i na zádech. Šátek jsem nekupovala, protože jsem tele a neumím ho uvázat ![]()
Hanicka uz lozi a stale sa rada nosi. Ani lozenie ju nebavi stale. A ked ideme von v satku, je stastna ako blcha, chyta stromy, kriky, …
Podla mna si ho kup, alebo pozicaj. Mala som toto 4 mesiace a viem ako sa citis ![]()
Inak manduca bude asi lepsia, lebo napriklad stari rodicia sa boja viazat satku, ale nosic by uz nosili ![]()
Příspěvek upraven 03.08.11 v 13:03
Právě naopak…jsem ráda …většinalidí kolem mě mi stále říká že si za to můžu sama přitom ji chovali i oni…ted vyrostla a nikdo už se k ní tolik nemá !!! Ale co jsem chtěla říct všichni stále opakují tu větu NECH JÍ UŘVAT jenže na to já nemám je mi jí líto. Říkají že bude rozmazlená ale já si myslím že chování je trošku něco jiného než rozmazlování a sem ráda když na to alespon někdo má stejný názor jako já,. Rozmazlenost je když dáš dítěti co chceš ne když ho pochováš protože v tomhle věku podle mě prostě blískost maminky chce. Jen už prostě nemůžu z toho věčného řevu. Občas si říkám pohoda je to prostě vzteklejší miminko než jiní ona z toho vyroste ale občas jako třeba dnes už si opravdu zoufámn ![]()
Příspěvek upraven 03.08.11 v 13:07
Asi bych to taky nezvládla no už po nich koukám ale teda ta cena mě odrazuje !!! Jinak hodina byl příklad většinou nevydržím ani 5 minut. Ale je fakt že občas se povede nechat ji pár vteřim pak dám dudlíčka a spinká ale to podle nálady většinou prostě řve dokud si ji nevezmu nechodíme po bytě nebo ji nehoupu.
Doporučuji ergonomické nosítko nebo šátek - dítě bude spokojené, nebiude řvát a tím pádem pudeš v klidui ty. Zároveň budeš mít volné rucea vlastně si budeš dělat co chceš. Časem budeš moc zkusit nosit na zádech, tam už mimčo nepřekáží vůbec.
Tak teda ja mam druhy dite a urvat necham-s prvnim synem jsem taky nic jinyho nedelala,nez jen,ze jsem ho mela vecne na rukach a s druhym jsem tohle uz proste podstoupit nechtela!A verte,mam doma 6ti mesicni mimi,ktery nemusim uspavat,na dece si vyhraje sam i hodinu-umi se zabavit.Ano,samozdrejme,ze ho pochovam,ale zadny uspavani-na to si mimino zvykne hodne rychle a potom chce byt na rukach porad!
a teda lozenim jeste vsechno zacne
-pokud ho nenechas kramovat kuchynskou linku,tak bude vecne hulakat
Oba kluci byli nošení a nošení. Nemít šátek, upadnou mi ruce nebo záda.
Mladší nemá zdravé nožičky, takže ten se chce nosit ještě teď. A je to někdy fakt o záda.
Kdyz ja si rikam ze sem ji nenechavala urvat sest mesicu uz to nema cenu. Planujem druhy a uz ted vim ze bych ho nerozmazlila jako Vanesku…ale u ni si rikam ze uz je zase na nejaky urvavani pozde… proste je tak naucena proc ji trapit ??? Zivot ji potrapi dost detstvi ji kazit nebudu… ano možná špatný názor možná ji právě kazím tím že chovám ale to si nemyslím …nechci být protivná jetli to tak zní omlouvám se. Prostě každý má nějaký názor…a já ten že v půl roce měnit výchovu je hloupé zvlášt když to dělám jen pro své pohodlí