Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
petjuska90 píše:jitina píše:to zni jako bych byla lina ji preucovat…coz neni pravda zkousela jsem to nejde to a trapi se ona i ja…radsi budu chovat nez aby plakala… vyroste z toho nezapaluje baraky neni prostitutka ani nefetuje… jsem zatim stastna mama az na par chvil kdy bych ji nejradsi vymenila za panenku…petjuska90 píše:Prvni deti jsou hold roztahany…jitina píše:vsak ano ja te nesoudim ani nechci byt zla jen rikam svuj nazor…v sesti mesicich uz nerma cenu nechat ji rvat …ale stejne tak vim ze bych reagovala u druheho stejne jako ty prioste chvili nechat … mit dve urvany deti zblaznim se ale nebudu menit zavedene zvyky…jeji zvyky bohuzel…jen vim ze az zacnen rozum brat seknu ji pres zadecek nebo ji nejak dolmuvim ted s ni nenadelam nic jineho a u druheho ditete si moooooc dobre pohlidam aby ho stake vsichni nechovali… omlouvam se za chyby pisu rychle jeci mi tu u ucha na gauci uz se vzbudila tak je zase trosku protivna asi tam bude dost preklepu…petjuska90 píše:valkil píše:ještě koukám na poslední větu jitiny… které miminko nezná chování. mám známou která svě dítě nikdy nechovala a ted je z nej 20letej pubertak kterej tatovi ukrad auto a zboural mu barak…nerikam ze je to tim ze nechovala jen ze milemu chlapci to proslo ptz je to rozmazlenej parchant… chování není rozmazlováníjitina píše:Ano, pokud je naučené na plíny, tak je používá, a jak začneme učit na nočník, tak se to časem naučí.
to je otazka,jestli se da nebo neda miminko rozmazlit!![]()
,kdyz se porad chova-tak chce byt chovane-porad u mamy,ale kdyz je toho chovani na rukach min-tak se zabavi lip samo.
Pokud je naucene na uspavani-tak to vyzaduje.Pokud to nezna-nechce to!
Ale to není o rozmazlenosti!!!Ale vzdyt ja taky chovam-a rada,ale proste,kdyz vim,ze mu nic nechybi a zacne se vztekat-tak ho necham-a do 5min ho to prejde-potom ho vezmu,at si nemysli,ze kdyz zakrici,ze ja hned poletim!Ale je oproti tomu prvnimu klidnejsi,hodnejsi,umi se lip zabavit,sam si zaspi.prvni,ten mel hned vsechno,vsechno si vyrval a ted proste je z nej urvanej,vzteklej kluk,kterej neposloucha,spat jsem s nim musela chodit az do 14 mesicu-kdy jsem kolikrat usla driv jak on.coz proste se jen motat kolem rvouciho decka nebudu,mam i jiny povinosti.A kdyby mel byt druhy syn to samy-tak me odvezou rychlou primo do blazince
Příspěvek upraven 03.08.11 v 13:50!
![]()
a ono preucovat vyda vic sil,nez kdyz pochovas-to je jasny!
Ja to mela s prvnim uplne stejny,takze te chapu!
a taky jsem nemela na to ho nechat vyrvat,ale jaksi za ty 3 roky jsem proti rvani odolna a kdyz se narodil druhy syn-tak si hold-kdyz mu nic nechybelo poplakal a ted je klid!
používala jsem šátek, abych mohla vařit, uklízet, žehlit… . Hodí se nám do teď. Naposeld jsme byly před týdnem na hradě ![]()
Investice se vyplatí ![]()
Pokud nechceš šátek zkus nosítko
Ahoj, píšeš, že ti malá vydrží na gauči i půl hodiny, no to je myslim u půl ročního dítěte krásný, půl hodiny se mi malá sama nezabaví ani teď, přeci ti nemůže celý den jen ležet a koukat, už neni malá, potřebuje víc podnětů a když nemůže chodit, tak jí holt musíš místo nožiček posloužit ty, nevim jak u vás, ale mně malá v půl roce ještě docela hodně spala, tak jsem odpočívala s ní a když byla vzhůru tak jsem se jí plně věnovala, domácnost sice trochu trpěla, ale zase jsem měla spokojený dítě ![]()
evakra píše:
Ahoj, píšeš, že ti malá vydrží na gauči i půl hodiny, no to je myslim u půl ročního dítěte krásný, půl hodiny se mi malá sama nezabaví ani teď, přeci ti nemůže celý den jen ležet a koukat, už neni malá, potřebuje víc podnětů a když nemůže chodit, tak jí holt musíš místo nožiček posloužit ty, nevim jak u vás, ale mně malá v půl roce ještě docela hodně spala, tak jsem odpočívala s ní a když byla vzhůru tak jsem se jí plně věnovala, domácnost sice trochu trpěla, ale zase jsem měla spokojený dítě
No to mala spi casto ale zase kratce takze stihnu uklidit vzdy nejvetsi neporadek a je zase vzhuru…bohuzel domacnost mi troet nemuze bydlime u tchyne a ta kdyz prijde domu a je tu bordel tak je pak vzdycky protivna stezuje si mymu manzelovi a ja pak posloucham ze alespon trosku sem poklidit mohla a pritom ja delamco muzu behem jednoho spani udelam mycku pak zase zametu atd. nutno rict ze tu s nami bydli jeste svagrova s manzelem a i po nich musim uklizet ptz oni chodi z prace vecer uvari naji se a jdou spat takze a to maj dva velke psy takze vsude imrvere chlupy púroste bomba nechci si na ne stezovat ale behem 20 minut kdy mala spi opravdu nestiham vypiglovat byt…nehlede na to ze treba luxovat nemuzu ptz to ji vzbudi takze tady litam se smetakem…njn uz aby sme meli svuj baracek … ale to si asi jeste pockam ![]()
Přidávám se k radám, abysis pořídila ergonomické nosítko nebo šátek. Peníze budou dobře investované a opravdu nemám strach, že bys ho využila jen pár měsíců
. A pak to můžeš zase prodat. Za skoro stejnou cenu, za jakou to koupíš.
Se šátkem nebo nosítkem se dá vařit, žehlit, vysávat, věšet prádlo, nakupovat, jíst,… i sedět na e-miminu
.
staršího jsem první rok nedala z ruky,pak to bylo lepší,druhýmu je ted 5 měsíců a koupila jsem si manducu,protože chci být i s ním použitelná,hlavně musím být použitelná,nikdo za mě neuvaří,neuklidí,však víš,myslím,že je to dobrá investice,nakonec to pak mohu zase prodat,nebo nechat pro 3,co já vím ![]()
na blbý kecy se vyprdni,dělej to ,co ti radí instinkt.
petjuska90 píše:evakra píše:No to mala spi casto ale zase kratce takze stihnu uklidit vzdy nejvetsi neporadek a je zase vzhuru…bohuzel domacnost mi troet nemuze bydlime u tchyne a ta kdyz prijde domu a je tu bordel tak je pak vzdycky protivna stezuje si mymu manzelovi a ja pak posloucham ze alespon trosku sem poklidit mohla a pritom ja delamco muzu behem jednoho spani udelam mycku pak zase zametu atd. nutno rict ze tu s nami bydli jeste svagrova s manzelem a i po nich musim uklizet ptz oni chodi z prace vecer uvari naji se a jdou spat takze a to maj dva velke psy takze vsude imrvere chlupy púroste bomba nechci si na ne stezovat ale behem 20 minut kdy mala spi opravdu nestiham vypiglovat byt…nehlede na to ze treba luxovat nemuzu ptz to ji vzbudi takze tady litam se smetakem…njn uz aby sme meli svuj baracek … ale to si asi jeste pockam
Ahoj, píšeš, že ti malá vydrží na gauči i půl hodiny, no to je myslim u půl ročního dítěte krásný, půl hodiny se mi malá sama nezabaví ani teď, přeci ti nemůže celý den jen ležet a koukat, už neni malá, potřebuje víc podnětů a když nemůže chodit, tak jí holt musíš místo nožiček posloužit ty, nevim jak u vás, ale mně malá v půl roce ještě docela hodně spala, tak jsem odpočívala s ní a když byla vzhůru tak jsem se jí plně věnovala, domácnost sice trochu trpěla, ale zase jsem měla spokojený dítě
Jo tak to chápu, mně když má přiject tchýně taky se stresuju, jestli mám dost uklizeno
ale jako uklízet po švagrový na to bych se pěkně vykašlala, co na tom, že chodí do práce, ty taky nejsi doma proto abys uklízela, ale aby ses starala o dítě, to je taky jako bys byla v zaměstnání, na tvym místě bych je hnala teda, přeci jim nebudeš dělat služku ![]()
Petjusko, a to nemáte žádné své pokoje? Vše společné? To nezávidím
U nás je naštěstí přistěhovalec manžel, ale i tak, dokud jsme bydleli ještě s babičkou, to bylo něco, neustále nám sem lezla, jen co malý zaplakal a že co mu ubližujeme
Chtělo by to udělat nějaká PSANÁ pravidla, kdo má co na starosti. jako že když si švagrovci večer udělají talíře, tak si je i umyjí, a ne že je bude mýt přivdaná služka a ještě uklízet po jejich psech. To bych snad i viděla že není problém ani tak v dítěti jako v tom, že si nemůžeš oddychnout když spí.
Nebo se se švagrovkou domluv, že jim tedy vždycky uklidíš, ale oni si vezmou na oplátku odpoledne malou, aby sis mohla taky vydechnout, nedivim se, že je toho na tebe moc, ale musíš s tim něco udělat takhle budeš pořád jen unavená a bude to odnášet dítě.
petjuska90 píše: [… ja pak posloucham ze alespon trosku sem poklidit mohla a pritom ja delamco muzu behem jednoho spani udelam mycku pak zase zametu atd. nutno rict ze tu s nami bydli jeste svagrova s manzelem a i po nich musim uklizet ptz oni chodi z prace vecer uvari naji se a jdou spat takze a to maj dva velke psy takze vsude imrvere chlupy púroste bomba nechci si na ne stezovat ale behem 20 minut kdy mala spi opravdu nestiham vypiglovat byt…nehlede na to ze treba luxovat nemuzu ptz to ji vzbudi takze tady litam se smetakem…njn uz aby sme meli svuj baracek … ale to si asi jeste pockam
Dej si pozor, ať si ve snaze vyhovět manželovi a okolí nezničíš zdraví. Pokud ještě krmíš a přebaluješ v noci, tak se možná potřebuješ i prospat přes den v době, kdy spí mimčo. Já jsem se snažila, dokud mě nezkosily 40 horečky a vděku manžela jsem se stejně nedočkala, akorát kritiky, že věci nejsou dost dokonale provedené, protože jsem se sotva plazila. Po šesti letech zkušeností doporučuji uklízet po druhých (i po manželovi), pouze pokud se oni v té době věnují tvému dítěti (hrají si s ním, nebo s ním jdou na procházku, ne že dítě řve a dozor čumí na televizi či do počítače). Nejsi placená služka - mateřskou dostáváš, abys pečovala o dítě. Ale „svoje práva“ si musíš vybojovat.
Jojo holky kdyby to bylo tak jednoduchy…proste jsem doma a ostatni tvrde makaj takze ja nemam narok… je pravda ze o vikendu uklizi tchyne ale jinak je to na me mlada ( svagrova s manzelem) si uklidi svuj pokoj a tim konci…jako obcas kdyz maj volno tak treba zametou ale to je musim poprosit a vzit malou ven aby jim neprekazel kocar co mame v predsini…no hold musim jeste rok a pul vydrzet pak splatime pujcku co jsme si brali na svatbu a hura do hypoteky… ja bych sla uz ted do vlastniho bytu jenze manzel rika ze nebude nekde rok platit 10000,– aby si pak porizoval barak prej musim vydrzet tak drzim…mala nastesti v noci vetsinou spinka jen obcas ma obdobi ze se budi ptz chce dudlika nebo tak ale to jen ve vedrech…jinak spinka celou noc…tak ted jedu na tyden k rodicum tak ty si budou malou obskakovat a ja budu chytat bronz a energii
ale myslim ze jsou na tom nektery holky hur…nemuzu treba rict ze by mi do toho tchyne kecala nebo tak snazi se s malou pomoc ale nekibicuje…to spis svagrovou bych vrazdila je o rok starsi ted nastoupila teprv poprve do prace je tam mesic furt se vali v hospode a doma mame s nicim nepomuze ale me bude poucovat jak mam varit uklizet a jeste se starat o dite :-/ proste slecna chytra …ted ponizene priznavam ze jsem po roce a ctvrt zacala kourit a ona me hned mezi dverma sprdla rikam ji ze kkouri taky a ona ktera jeste neprinesla ani 1 plat domu mi rekne ze si na to vydelava :-/ kdyz sem ji rekla ze ja taky rekla ze jsou to penizky vanesky a ne moje…proste mlada zastydla pubertacka… :-/jinask prosim neodsuzujteme za to koureni me to taky stve nekourila jsem celou dobu co jsem byla tehotna a ani dalsi pul rok ale ted uz sem to nejak psychicky nezvladla zvlast kdyz male zacli rust zoubky to bylo revu… nekourim u ni chodim do kuchyne jen kdyz usne…:-(
Nejspíš kouříš, protože si potřebuješ odpočinout. Kdybys cvičila místo kouření jógu, tak tě okolí nejspíš donutí přerušit cvičení a „jit dělat něco užitečného“. Zatímco každý nechá kuřáka dokouřit cigaretu, protože chápe že tu cigaretu prostě potřebuje.
Ahoj mám dvě děti, obě nosivé. Mám to naopak jako Jitina
U první jsem udělala chybu, že jsem jí víc v nošení nevyhověla, občas nechala brečet. Vždyť jak dlouho toto období trvá? Jak začne běhat, už si přiběhne jenom občas pofoukat bebíčko… U druhé jsem koupila v 7mi měsících nosítko a je to. Jak už tu někdo psal, když je v klidu, nechám ji si hrát na dece, když chce za mnou, jde za mnou
Ten nejnutnější úklid s nosítkem zvládnu, občas mi kolem vysavače lozí, občas chce na ruce, vařím v klidu, když spí. Na hraní misku s vařečkou - s tím si dodnes vyhraje i ta starší ![]()
bych chtěla vidět tu dobrou duši, co ti poradila že šátek je zbytečnost! já na něj nedám dopustit! na začátku bych to bez něj nezvládla. Teď máme manducu a počítám s ní ještě nějakou dobu - tak rok, dva. Te´d malou nosím na zádech a to je teprv paráda!
za sebe tedy doporučuju ergonomický nosítko.
Malá je nosící, ale vyhraje si i sama, ale také bylo období, kdy vyžadovala pozornost, já jsem to teda s nošením nepřeháněla, na rukou jsem ji udržela jen pár minut, dýl ne, tak pak v tom šátku…
za chvilku se třeba víc zabaví, ale pak přijdou zoubky, nebo jiný bolení a bude se hodit! Tahle investice se opravdu vyplatí!
suik píše:
bych chtěla vidět tu dobrou duši, co ti poradila že šátek je zbytečnost!Já bych se raději vzdala kočáru, než šátku.