Chce se stále nosit - už nemůžu :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
3.8.11 20:42
Alpaka píše:Já bych se raději vzdala kočáru, než šátku.

no to já i na kočár nedám dopustit, jak nemáme auto, tak v něm tahám i nákupy. Ale kdybychom se nestěhovali a zůstali v tom hrozným bytě v nuslích, co jsme předtím bydleli, tak bych byla z kočáru nešťastná a chodila po Praze jen v šátku…vlastně když tam jedu, tak si kočár ani neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.8.11 21:00
suik píše:
Alpaka píše:Já bych se raději vzdala kočáru, než šátku.
no to já i na kočár nedám dopustit, jak nemáme auto, tak v něm tahám i nákupy. Ale kdybychom se nestěhovali a zůstali v tom hrozným bytě v nuslích, co jsme předtím bydleli, tak bych byla z kočáru nešťastná a chodila po Praze jen v šátku…vlastně když tam jedu, tak si kočár ani neberu.

tak já na kočár taky nedám dopustit, kluk mi tam denně spí na balkoně. ale stačil by bez koleček. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin
9.11.11 19:37

Dceři je 7 měsíců a nevydrží bez něčí přítomnosti ani minutu. Pořád ji musím něco zpívat, vyprávět, chovat… jsem z toho dost vyčerpaná a pořád čekám, kdy to skončí.Naučila jsem ji od mala do šátku a ted miluje jak šátek, tak nosítko, alespon v klidu nakoupím.-). Kup si ho třeba z druhé ruky, je to úleva pro tebe i pro malou.
No, co bych ti poradila. vyřvávací metoda je o nervy a já to nikdy nevydržela. Je mi ji líto, když vidím rudý obličej a když ji vezmu, vzlyká, totálně nešťastná. Můžu si za to sama, ale jsem přesvědčená, že tyhle „závislé“ děti ti to později vrátí svoji povahou a psych. pohodou. Znám spoustu případů studeného odchovu a fakt brrrr. Zkušené maminky utěšují, že to přejde, až bude prdíkovi tak rok a půl. takže vydrž!!! já také držím :lol:

• Citovat
  • Upravit
946
9.11.11 19:43

Držím… ted sme meli krasne obdobi kdy mala zacinala plazit vydrzela v choditku i na dece… uz sedi takze to je taky pohoda … v noci spinkala az na dve krmeni ale i to se dalo zvladnout to ji vydrzelo cca mesic a ted uz sme tyden zase tam kde jsme byli:-((( tzn. celodenni i celonocni noseni neustale utesovani zkouseni jestli boli brisko zoubky… stejne vetsinou nic nezabere a tak jen nosim a cekam az se to zase vrati do alespon o trosku lepsiho stavu :-((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
21.4.15 08:42

Zdravim holky, obnovuji starsi diskuzi, ale jeji nazev je presne o mne.

Mam teprve trimesicni holcicku, chce se neustale nosit. Obcas, kdyz ma dobrou naladu, si vydrzi sama bimbat a zkouset uchopit hracky na hrazdicce, ale kdyz ji tohle prestane bavit, jen jeci a jeci a vyzaduje noseni tak, aby videla, tedy vertikalne, ne polozena v naruci.

Ja to samozrejme chapu, je zvedava a chce pozorovat okoli, tak se snazim s ni chodit po byte a ukazovat veci, to je vzdycky spokojena.

Problem je to, ze to proste fyzicky nedavam tak dlouho jak ona vyzaduje, snazim se ji nosit spravne podeprenou tak aby si nesedela na zadecku a nenicila pater, a nevydrzim to dlouho.
Kdyz si ji prehodim do vodorovne polohy, rve. V nositku je spokojena kdyz chce spat, jak se ji spat nechce, rve.
Myslela jsem, ze ji jde hodne o tu blizkost, aby me citila u sebe, ale jakmile prestanu chodit a sednu si s ni, behem par vterin rve, takze jde spis opravdu o to, ze chce videt.

Nejsem zastancem „nechat vyrvat“, ale v tomhle proste nevim co s ni.
Navic nechce past koniky, vzteka se na brisku, takze mam taky strach abych ji nezpohodlnela a nebrzdila ve vyvoji.

Nekdy jsem vecer uz tak vyflusana, ze jen bezvladne sedim na gauci, drzim ji tak aby videla, ale nemam uz silu s ni chodit, tak rve a rve.
V podstate nejeci fakt jen kdyz se s ni chodi tak, aby videla, ale to nejde delat porad.

Jsou ji teprve 3 mesice, chtela bych ji doprat vse o co si rekne, ale tohle se neda.
Je mozne, ze uz ted zacina byt „vycurana“? Osobne si myslim ze takhle male miminko jeste neni, ale jak si jinak vysvetlit, ze mi nedovoli si ani sednout?

Co s tim?

• Citovat
  • Upravit
5708
21.4.15 08:50

@amy80 lehatko? takove to malinko nadzvednute do 9 kil. Chvile v nem neuskodi a nam moc pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
21.4.15 08:52

Naprosto běžné 3m dítě :-) dej si ji do šátku nebo do nosítka, pokud ti teda řve i v kočáru a vyrážejte ven, teď už snad bude teplo, tak můžeš i kojit venku. Domluv si s kamoškama kafe a uvidíš že v šátku ji bude dobře a ty se odreaguješ, nebo jestli jsi na přírodu tak podnikej výlety, dokud je hezky, je to super, počkej na zimu bude hůř :D Zkus si to nošení zpříjemnit a užívat, ani se nenaděješ a nosit už chtít nebude, bude se ti po tom ještě stýskat :-( teda já to tak mám a teprve to druhé si fakt užívám, protože už vím, jak je tenhle stav malého miminka pomíjiví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
21.4.15 09:05
@Sufik píše:
@amy80 lehatko? takove to malinko nadzvednute do 9 kil. Chvile v nem neuskodi a nam moc pomohlo

Lehatko mame, taky bojkot… je to stejne jako kdyz ji sice drzim ale sednu si u toho… Sice vidi, ale vyzaduje chuzi :-(

Samozrejme se ji snazim zauumout hrackama tak… Nanic.

• Citovat
  • Upravit
12932
21.4.15 09:06

Podstatou výchovy je, dle mého názoru, nedopřát dítěti vše, co si přeje.
A jestli je vyčůraná.
Já bych to asi vyčůraností nenazvala. Ona už ví, co chce. I ty už víš, co chce. Ono je jedno, jestli chce vidět, nebo bít 24 hodin denně u tebe. Ani jednou není proveditelné bez toho, aby ses fyzicky ničila.
A když to nemá tak brečí, stejně jako by brečela, když by měla hlad, bylo jí vedro…
Při uspokojení hladu jde o základní fyzickou nutnost.
Ale přece ji nebudeš tahat celý den, nebo možná budeš, protože teď už je zvyklá, že to tak je.
Snaž se ji zabavovat, něco jí povídat nebo dělat šašky, když je na zemi, udělej jí to nošení co nejméně zábavné.
Když ti brečí, zkus udělat nějaký zvuk, který ji zaujme, aby přestala brečet, a pak ji třeba chvilku vezmi a něco jí ukazuj.
Snaž se ji nebrat, když brečí z důvodu, že chce nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
21.4.15 09:10

@amy80 jak pise abela porid si satek nebo nositko, takhle mali ke miminko nemuze byt vycurane, jen potrebuje mamu a jelikoz neumi mluvit, tak place. Navic ve 3mes byva spurt, takze ty mimca maji zvysenou potrebu jidla a kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
21.4.15 09:12

@abela Rve i v kocarku a v aute… Nositko mam, chodime ven, ale je v nem hodna jen kdyz uz je uvavena a chce spat.
Vcera jsem byla venku trikrat, dohromady dost hodin, ja utrmacena, ale jakmile prijdu domu a nakrmim, ona chce zase nosit…
Jak rikam, ja ji chapu ze chce videt a zatim je proste odkazana na jine, nechci ji nechat rvat, ale kdybych si mohla aspon vecer kdy iz toho mam plny brejle s ni v naruci sednout a ona by byla spokojena ze je u mne tak ok, ale ja fakt fyzicky nedavam byt s ni cely den na nohou :-(

• Citovat
  • Upravit
3395
21.4.15 09:18

@amy80 a zkousela si ji nosit tak, ze ji jakoby polozis na ruku oblicejem ven? Me takhle naucila nosit nase rhb.dr., protoze malej taky nechtel lezet apod a nechtel nosit klasicky, ale vertikalne. Rikala mi, ze to prave neni dobře a ukazala jak spravne nosit a on tak byl vzdycky spokojenej. Jak ti popsat to noseni…das si dite teda zady k sobe a polozis ho briskem jakoby napr.na svou pravou ruku, tou pravou rukou ho drzis za jeho leve stehynko a on lezi briskem prave na te tve ruce a opira se o ni svym pravym raminkem. Snad chapes jak to myslim. A kouka smerem ven. A na noseni staci jen ta jedna ruka :-D ja takhle všechno zvladala i kdyz jsem ho takhle drzela a on si krasne koukal. Sedacky a lehatka jak se tu pise nejsou moc dobre…max na chvilicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
21.4.15 09:29

Přesně takového jsem měla prvního, to byla hrůza, pořád jen nosit a nosit, a chodit u toho, nedej bože si sednout, to byl řev.
Kolem toho třetího měsíce když už je to dítě i těžké mě to teda taky začalo pěkně štvát :cert:
Pamatuju si, že jsem mu pak doma vytvořila několik „stanovišť“ a prostě koloval mezi nimi, chvilku tam, chvilku tam, jak začal řvát, přesunuli jsme se do dalšího. Pak jak se začal otáčet, tak to bylo čím dál lepší, začaly ho bavit i jiné věci které mohl zkoumat a postupně to prostě tak nějak odeznělo…
Hlavně ten vývoj už jde pak rychle dopředu a jak začne být trošku soběstačný, tak i toho nošení hodně ubyde. Tak vydrž, bude líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
21.4.15 09:36

Pomalu bych zacala ucit samostatnosti. Nebude to ze dne na den. Stridala bych polohy-udelala doma nekolik stanovist-lehatko, postylka s kolotocem, hraci deka s hrazdickou…A casto menila polohy-chvili nosit treba na tygrika, pak polozit na jedno ze stanovist a dite zabavit, usmivat se, delat opicky, rozbalit z pliny, jednoudat na zada, podruhe na bricho. Nechat ze zacatku jen chvilinku, pak postupne prodluzovat. Nerikam, ze vubec nenosit, ale stridat to, at ditko postupne pochopi, ze jsou i jine polohy, ze kterych se da objevovat svet. Ale asi jsem krkavci matka, vsechny deti spaly v postylce, neuspavala jsem-stacilo je dat do postylky, kdyz byly unavene a hned usly. Nosim v manduce, ale jen po venku, doma mame nekolik stanovist, kde si s nimi hraji nebo jsou tam samy. Ale pracuji z domova a jinak to neslo, tak nejak od sameho zacatku jsem je tak ucila a slo to bez jeceni. I kdz nejstarsi dcera byla velky urvanek-v noci jsem vstavala i 10×, pres den taky brecela, ale postupne se naucila treba 10 minut se zabavit sama, preferovala lehatko. Dvojcata zase preferovala postylku, nejmladsi deku s hrazdickou. Ale podle me je to hodne o matce, ja proste musela zasednout k pocitaci a 10 minut resit neco pro klienta. Vsechny deti jsou naucene, ze se jim rada venuji, jsem tu pro ne, ale obcas potrebuji vyridit praci a jsou zvykle tech 10 minut se zabavit. Mela jsem motivaci, vedela jsem, ze to tak musi byt. Deti na me vzdy videly-sedela jsem treba s pocitacem na zemi, vedle hraci deky, vedle lehatka…delala jsem a oni ze zacatku mrucely, podala jsem hracku, pohladila, ale tech 5-10 minut musely vydrzet. Mam vyhrazeny cas, kdy se vyhradne venuji detem-u nas odpoledne mohl by mi volat prezident a mel by smulu :mrgreen: Mam tedy i pani na vypomoc, jak se da docist v jine diskuzi, ale neni tu kazdy den a spis mi pomaha, kdyz je nekdo nemocny a potrebuji ke klientovi nebo s nekym k doktorovi. Rozhodne mi nenosi dite po byte. :mrgreen: Pamatuji si, jak jsem mela s nejstarsi dcerou cerne myslenky, ze bude jedinacek, protoze porad breci a venovat se dalsimu diteti nedokazu. Dneska mam 4 deti a mam vic casu, nez kdyz byla nejstarsi sama :mrgreen:

Prvni dite je vzdycky narocne, na nekom se to materstvi naucit musime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
21.4.15 09:38

@veronika6913 myslis jakoby polohu na tygrika? Ano, taky tak nekdy nosim. Nekdy ji ti vyhovuje, nekdy ne, ale ten hlavni problem co mam, zustava stejny - musim chodit chodit chodit. Jak se zastavim nebo si sednu, rve at ji drzim jakkoliv nebo ji mam v manduce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML