Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, naše sedmiměsíční holčička dělá zvláštní pohyby. Vždy když je utahaná a leží na zádech tak si jednou rukou začne tahat tričko, druhou ruku ma nad obličejem a zároveň zvedá obě nohy, které má propnuté. Je to takové zvláštní nucení. Nejdřív jsem si myslel že se tím jen uspává, ale dělá to už od 3 měsíce a já začínám být trochu nervozní. Často to dělá i u krmení když sedí. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Děkuji za rady.
No, tak moji dceři jsou 4 měsíce a začinám poslední dny taky něco pozorovat.. Pořád kope levou nohou.. Většinou když jí krmím nebo ji dám do sedačky..Příjde mi to jak nějakej tik..:-/ Takže by mě taky zajímalo co muže být :-/
Není možný že jí třeba bolí bříško?? Třeba je to takovej zlozvyk..
Objednat na neurologii - to jediné co můžete udělat. Pokud vás to trápí, zajít si k pediatričce pro žádanku, nenechat se odbýt a zajít za dobrým dětským neurologem. Vždy lepší dříve než později ![]()
ahoj, s tou neurologií bych neváhala, protože jak jí zaroste fontanela tak potom nemohou udělat UTZ mozku, což je docela důležité vyšetření. U nás to bohužel tak bylo, dcera měla jiný tik, ale zatím to vypadá v pořádku a odeznívá to. Držím pěsti ať je to OK
vím že tuto diskuzi založila trnkam, ale teď jste mi docela nahnali strach
Myslíte že to mužou byt nějaký nervy??
neboj se, ale nepodceňuj to, neurolog prcka vyšetří, pošle Vás na EEG a na UTZ a pak budeš chytřejší, teď se není důvod děsit. Nervový systém takových prcků je ještě nevyzrálý!! Naše malá se zase pořád oklepávala, vypadalo to jako kdyby jí byla pořád zima a teď už to téměř nedělá.
Na neurologii určitě zajdu. Trochu se uklidňuji tím že je to zlozvyk, protože jí jako malinkou bolelo často bříško a myslel jsme si že si tímhle pomáhá.
nedávno jsem o tom někde četla článek, vypadá to na dětskou masturbaci, to prohýbání a zvedání nožek
Tak jsem si to našel a ač je to opravdu hodně vtipný tak je to nejspíš ono. Přesně tam popisují ty pohyby.
jizvíková píše:
nedávno jsem o tom někde četla článek, vypadá to na dětskou masturbaci, to prohýbání a zvedání nožek
ale ale radši mi smažou příspěvek než aby uznali že si zakomplexovaná nána která má na každého jen hloupé poznámky ????