Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den přeji.
opět prosím o radu a to jaká je podle Vás maminky nejlepší NOSNÍ odsávačka a odsávačka na mateřské mléko . Pomalu si chystám vše potřebné a potřebuji radu co je vlastně potřebné
) ![]()
na nos mame odjakziva Gamu (ted uz je dokonce bez ftalatu) a odsavacku mleka nepouzivam
Já jsem na radu jedné paní, co mě v lékarně slyšela jak jsem zoufale sháněla nějakou dobrou odsávačku na MM, pořídila Medelu - pákovou. Ona už ji měla vyzkoušenou a já se teda musím přidat s palcem nahoru
Jsem s ní moc spokojená.
Nosní odsávačku máme na vysavač a super…Nosátko
Ahoj,
nosní odsávačku máme Baby - Vac
a odsávačku MM mám elektrickou Farlin
Ani na jednu si nestěžuju ![]()
Ahoj, jsem před porodem ležela skoro dva měsíce v porodnici. Ležela jsem na patře s maminkami, které byly na rizikovém, nebo na pozorování nebo předčasně porodily. Nejvíc mi tam byla doporučována značka Medela, holky, které vyzkoušeli víc odsavaček, říkali, že Medela vítězí na celé čáře. ![]()
Já osobně jsem Medelu (tu co je na obrázku) koupila, když jsme jeli z porodnice a nelituju, moc mi pomohla.
Jinou značku odsávačky jsem nezkoušela, ale holky v porodnici říkaly, že odsávačka Medela je lepší než odsávačka Avent. Nevím, každá maminka je jiná a každé může vyhovovat něco jiného.. Nekomu může vyhovovat i jiná značka (nejen Medela). Ale za mě: Medela
![]()
Na rýmu jsem pořídili odsavačku na vysavač z lékárny - taky super, nedám na odsavačku na vysavač dopustit. ![]()
jojo… na nos na vysavač Baby-Vac z lékárny
a na mléko elektrická Medela - tato
http://www.topobchod.com/index.php?…
koupila jsem použitou na MMB, jen lahvičku a ten klobouček jsem měla svůj
otázka je jestli odsávačku mléka kupovat ( koupila bych až kdybych měla problémy s mlékem - já neměla, jen jsem chtěla malého naučit na flašku ) - podívej se v okolí, zda tam není nějaká laktační poradkyně, a oni většinou půjčujou nebo i v porodnici půjčujou - takže si můžeš zkusit,co ti vyhovuje a pak koupit…
na nos jedině na vysavač ostatní jsou k ničemu a já měla Avent isis ruční a dobrý. Ale Medela, nebo Aventka jsou asi jedničky. Každpádně to stačí koupit v první lékárně až kdyby byly nějaké problémy.
ZandaU píše:![]()
Krásný den přeji.
opět prosím o radu a to jaká je podle Vás maminky nejlepší NOSNÍ odsávačka a odsávačka na mateřské mléko . Pomalu si chystám vše potřebné a potřebuji radu co je vlastně potřebné)
nosní odsávačku mám tu obyč za 50,– a zatím jsem ještě nepoužila..
odsávačku na MM je zbytečné kupovat přes porodem, uvidíš po porodu, koupit se dá kdykoliv, v porodnici budeš mít k dispozici jejich - můžeš vyzkoušet ![]()
Ahojky, nosní odsávačku jedině tu na vysavač, s tou obyčejnou při větší rýmě nic nevysaješ, na mléko jsem měla elektrickou Medelu a spokojenost.
Ahoj, do nosíka jsem měla tu úplně obyč za 50,– a stála za houby. Takže rozhodně na vysavač a tam už to bude asi jedno. Já mám Nosátko a ségra má myslím Baby VAc a je to stejné.
Tu na MM bych kupovala až po porodu. A rozhodně Avent nebo Medela. Já měla levnou od Baby Ono a vůbec neodsávala. Ségra si koupila Farlina a bylo to to samé. Pak koupila Avent pákovou a super.
Na odsávačku na nos - na vysavač ale potřebuješ vysavač hubicovej, což my třeba nemáme a nechtělo se mi kupovat extra, tak máme obyčejnou z lékárny, myslím, že je to Gama a dá se to s ní, trochu se nadřeš, ale odsaješ…zatím teda neměla velkou rýmu neměla. Stojí pár korun, tak myslím, že se oplatí, někdy stačí jen málo nasát a nemusíš kvůli tomu hned tahat vysavač…
hlavně ne takový ty co maj takovej ten balonek, ty jsou naprosto k ničemu.
Jinak je na rýmu výborný libenar, takové kapičky v tubičkách a nosní olej od Hádka (stačí zadat do googlu) a i vincentka.
na mléko jsem měla ruční od aventu a byla jsem spokojená, ale kupovala jsem ji až po porodu, dopředu ji kupovat nemusíš, nemusíš ji vůbec využít.
Taky se přimlouvám za odsávačku na vysavač, nejdřív jsem měla balónkový - tím to moc nejde, pak jsem koupila v lékárne ten na vysavač a jde to krásne.
Odsáváčku jsem měla elektrickou od Aventu a byla jsem spokojená, i když jsem ji moc nevyužila.
Tak já jsem dostala cleanoz a můžu vřele doporučit, žádný hluk z vysavače,jde to rychle, a malá se toho vůbec nebojí, jinak hodně používáme vatové tyčinky ![]()
a na MM mám od Aventu ruční, elektrickou nedoporučuju,měla jsem ji v porodnici a při delším používání si někdo může stěžovat na citlivost bradavek, jinak podle mě ti každý doporučí si MM odsávačku nepořizovat, já sama si jí pořídila až když jsem věděla že mlíčka je dost, a hlavně kvůli hlídání babiček a dědů
jinak při zánětu prsů jsou odsávačky na nic, to je nejlepší ruční odstříkávání ![]()
Já jsem měla taky Medelu a maximální spokojenost. Nedoporučuju kupovat dopředu třeba elektrickou, mně to tím prostě nešlo. Bez úspěchu to na mně zkoušely i sestry v porodnici a pomáhal jim oxytocin
Odsávačku jsem měla takovou tu úplně obyčejnou za pár korun z lékárny a stačila. Měla jsem ale asi spíš štěstí, že prcek měl rýmu vždycky vodnatou a tekla sama…