155 - Záchranná služba bez potřeby odvozu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2892
23.9.11 22:45

Tak to je určitě z toho nárazu!Na to pozor,i taková rána na autíčkách zezadu,může být nebezpečná,každopádně bych počkala,kdyby se to samozřejmě nezhoršovalo,nebylo ti špatně od žaludku,nemotala se ti hlava a zítra bych skočila za neurologem nebo rehabilitačním doktorem,ten už ti pomůže.Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.11 22:48
Gábííí píše:
Tak to je určitě z toho nárazu!Na to pozor,i taková rána na autíčkách zezadu,může být nebezpečná,každopádně bych počkala,kdyby se to samozřejmě nezhoršovalo,nebylo ti špatně od žaludku,nemotala se ti hlava a zítra bych skočila za neurologem nebo rehabilitačním doktorem,ten už ti pomůže.Držím palce :kytka:

Já o tom nárazu a bolestí za krkem říkala doktorce, prohmatala mi to, řekla, ať si to nahřívám a mažu akorát nějakou mastí. Ale já k ní nejspíš budu v pondělí muset zajít, tak jí řeknu i o tom dnešku. Děkuju! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
150
23.9.11 22:54

Ahoj myslím,že to můžou být skříplý páteřní úpony.Měla jsem něco podobného-k tomu všemu mě ještě vystřelovala bolest do levé ruky a měla jsem pocit,jak kdyby mě někdo mačkal srdce.Začala jsem si říkat jestli mě začíná infarkt nebo co 8-o -taky hysterie-tak jsem šla ke svý doktorce a ta po vyslechnutí příznaků a natočení EKG (bylo ok),mě řekla,že to jsou právě skřípnuté páteřní úpony.Ještě mě teda vyšetřila moč,jestli to nemám od ledvin,ale to bylo ok.Taky jsem měla strach,aby se na mě blbě nedívala.Naštěstí to asi po týdnu přešlo.Hlavně mě říkala,ať se to nesnažím nějak moc rozcvičovat-takže to chce hlavně klid a rozhýbávat to pomalu.I když je mě jasný,že s prckem to půjde těžko.Přeju Ti ať je brzo líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
23.9.11 22:55
To určitě zajdi,zapomněla jsem,že je zítra sobota,ale i tak,kdyby to do zítřka nepřestalo,opravdu raději zajeď někam na pohotovost,do nemocnice na rtg,opravdu to nepodceňuj.Takhle k nám na rehabilitaci poslali z nejmenované nemocnice pacienta po úrazu,nic pohmatem ani rentgenem nenašli,tak si mysleli,že je to jen bloklé,měl pořád bolesti.U nás se vždy,než se sáhlo na pacienta,než šel na masáž,dělal rtg a ejhle,naši doktoři mu našli zlomeninu,i když opravdu skoro přehlédnutelnou,krčního obratle!Kdyby se na něj sáhlo,kdyby ho náš Dr odblokovával,mohl mu zůstat klidně na stole.Nechci tě strašit,to proboha ne,ten chlap měl těžší úraz,jen bych ti ráda úkázala,že pouhý prohmat někdy nestačí.Budu držet pěsti,ať je ti líp a dej vědět,jak si dopadla. :kytka:
Anonymní píše:
Gábííí píše:
Tak to je určitě z toho nárazu!Na to pozor,i taková rána na autíčkách zezadu,může být nebezpečná,každopádně bych počkala,kdyby se to samozřejmě nezhoršovalo,nebylo ti špatně od žaludku,nemotala se ti hlava a zítra bych skočila za neurologem nebo rehabilitačním doktorem,ten už ti pomůže.Držím palce :kytka:
Já o tom nárazu a bolestí za krkem říkala doktorce, prohmatala mi to, řekla, ať si to nahřívám a mažu akorát nějakou mastí. Ale já k ní nejspíš budu v pondělí muset zajít, tak jí řeknu i o tom dnešku. Děkuju! :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
23.9.11 23:10
Gábííí píše:
112 určitě nevolej,nejsou tam na telefonu zdravotní sestry,na 155 ano :pankac:

Můžeš volat i na 112, v případě potřeby Tě přepojí na 155 (k zdravotníkům). Záleží, ze kterého jsi kraje, třeba v MSK mají call centrum propojeny všechny složky najednou (takže můžeš volat na jákékoliv tísňové číslo a oni si to v místě přímo předají - jsou v jedné místnosti). :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
24.9.11 00:51

Asi už pozdě, ale normálně zavolej 155 oni tě přepojí na pohotovost pod kterou spadáš.
112 se má volat pouze v případě, že budou potřeba alespoň 2 složky záchranného systému např při autonehodě hasiči plus záchranka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
24.9.11 16:13
Anonymní píše:
Gábííí píše:
jinak tě trochu uklidním,tenhle pocit je hodně častý u zablokované páteře,koukám totiž že tep máš jinak docela ok,jsi asi jen trochu vystresovaná,je malinko vyšší
Před dvěma týdny jsem byli na pouti na autíčkách, dostali jsme silný náraz zezadu, od té doby mě bolí za krkem. Myslíš, že to může být z toho? Kdyby to bylo něco vážnějšího, měla bych vyšší tep? Nebo nižší? Holky, já mám prostě strach, zvlášť když tu není manžel, ale zase nechci zbytečně plašit. Já vůbec nevím, co mám dělat. Pořád se odhodlávám tam zavolat, ale nechci být za hysterku.

jak ja mela problem z paterí krční tak mi bylo stale zle az jsem zvracela..a samozrejme jsem byla nervoznejsi nebo mas ztahnute upony za krkem treba..procvičit potreba a nahřát..na nervikyje dobre magnezium:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
24.9.11 22:06
lleennttiillkkaa píše:
Asi už pozdě, ale normálně zavolej 155 oni tě přepojí na pohotovost pod kterou spadáš.
112 se má volat pouze v případě, že budou potřeba alespoň 2 složky záchranného systému např při autonehodě hasiči plus záchranka.

na 112 může člověk volat kdykoliv, i když potřebuje pomoc jen jedné ze složek (HZS, PČR či ZZS), přepojí tě na odpovídající složku číslo 112 slouží i právě pro ty případy, kdy si člověk nemůže vybavit konkrétní potřebné nouzové číslo - 112 (je zaštítěna pod HZS ČR) umí lokalizovat volajícího a můžeš na ní volat, i když nemáš kredit či vůbec sim kartu, stačí jakýkoliv fuknční (připojený, nabitý) telefon, mobil, i bez operátora (tuto službu musí ze zákona podporovat všichni operátoři) :palec:
takže rada na závěr? kdyý víš, koho potřebuješ, talk volej konrétní číslo, když si nemůžeš vzpomenout nebo potřebuješ více složek tak volej 112!
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
24.9.11 22:22

pokud by ti nebylo lépe klidně volej či zajeď na pohotovost, znám to, skřípnutý úpon, pokud by to bylo toto tak ti dají slušivý krunýř na krk a z vlastní zkušenosti, hlava odlehčí krku a do druhého dne je o poznání lépe. jde s tím pak i víc fungovat např. v domácnosti atd.

a krunýř teď už dělají i ty měkké plněné těmi kuličkami, nevím jak popsat, tak příjemně hřeje a znemožní ti dělat prostě ten pohyb, co tě bolí nebo ti způsobuje ty stavy nevolnosti.

neboj ničeho, bude líp, držíme palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.11 22:48

Díky, díky :hug: Krunýř na krku bych asi nesnesla, já moc nemůžu ani řetízky, tak snad to nebude nutné. Ale dneska jsem ten stav měla opět, ach jo. A když jsem byla skloněná nad malým ve vaně, tak jsem to za tím krkem i dost cítila, takže to vypadá, že to je opravdu z toho. Tak teďka nahřívám ručníkem, snažím se ležet tak, abych tu páteř moc nezatěžovala a v pondělí se poradím s doktorkou. Co já bych bez vás tady dělala :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2892
24.9.11 23:09

ahoj,raději si tam teda zajdi,pokud to máš znova.Ještě ti poradím,vím,že ten krunýř nechceš,ale smotej si zatím ručník,osušku nebo spíše slož a obtoč kolem krku,práv jako ten krunýř a připevni třeba šátkem,aby si s tím krkem moc nehýbala,může to pomoct :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
24.9.11 23:31

gáábííí:

to máš naprostou pravdu, takto to jako provizorium také jde :palec: prostě jakoby té hlavině odlehčit aby neseděla na tom krku a zbytečně ho nenamáhala.

a třeba i smotaný ručník pod krk až si půjdeš lehnout, nemusíš ho mít okolo přímo, ale alespoň jako nějako podpěru.

a ten krunýřek co se teď dělá je jak příjemná teplá šála, vážně :lol: žádné výstuže ani kostice, nic, jen bavlna a v tom kuličky něco jako dávají do bot ty proti vlhku. toho bych se být tebou nebála a kdyby ti to pomohla tak pak hurá :palec: :palec: :palec:

klidně si můžeš zajít do lékárny a tu „šáličku“ si nechat ukázat, tak se toho neboj, to není žádná plastová hrůza či sádra.

bohužel ho mám teď někde po stěhování v pytli na baráčku, ale mohu poslat foto, kde v něm jsem na oslavě :lol: aby jsi se toho třeba nebála nebo ne tolik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
25.9.11 10:23
lleennttiillkkaa píše:

Co vím tak se 112 může volat taky kdykoliv, ale i když jde např. o autonehodu. tak jsem zavolala normálně 155, oni vyřídili, kdo je zraněný, koho poslat a sami tam pak poslali policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
25.9.11 13:44
Jasně, tak funguji nouzová čísla, operároři si dle potřeby předají žádost na další složku. Ale právě technologie 112 (potažmo u hasičů), tuto možnost urychluje a tito operátoři jsou vyškolení přímo na mezisložkovou spolupráci a vyžadování další potřebné pomoci (mají k dispozici kontakty, různé havarijní a krizové plány s postupy a kontakty pro široké spektrum mimořádných událostí), což u ostatních ZZS a PČR není nebo jen na základní, nutné úrovni. 112 (hasiči) zajišťuje spojení a koordinaci pro tzv. IZS - integrovaný záchranný systém. :pankac:
Aspera píše:
lleennttiillkkaa píše:
Co vím tak se 112 může volat taky kdykoliv, ale i když jde např. o autonehodu. tak jsem zavolala normálně 155, oni vyřídili, kdo je zraněný, koho poslat a sami tam pak poslali policii.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.11 20:31

Jestli to ještě někdo sledujete, doktorka má dnes a zítra dovolenou. Zítra si kdyžtak zkusím zajít k nám na rehabilitaci, jestli mně vezmou bez papíru, ale předpokládám že nevezmou. Jinak včera jsme si nahřívala ručník v mikrovlnce o půl minuty dýl než obvykle a málem jsme museli volat hasiče. :-D Včera mi bylo relativně OK, dneska menší potíže, ale už to není tak hrozný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová