155 - Záchranná služba bez potřeby odvozu

Anonymní
23.9.11 21:58

155

Můžu volat na 155, i když nepotřebuju rychlou? Nebo komu volat teď v tuhle hodinu? Na emergency mají psanou pracovní dobu do devíti. Je mi divně, tlak na krku, těžko se mi polyká, divný pocit u srdce (nebolí, tep 74). Asi potřebuju jenom uklidnit, mám prostě strach. Manžel je v práci, já sama doma s malým. Snažím se to rozchodit, přijít na jiný myšlenky, moc se nesledovat, ale nějak to nepomáhá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
23.9.11 22:00

já myslím,že můžeš volat 155 a žíct jim,že ti není ok a co ti je a oni ti pošlou sanitku,ale ne asi do 10 min. tak probuď malýho a dej ho do kaočáru zavolej taxi a hurá do nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
23.9.11 22:00

Zavolej 112, tam ti poradí.

• Citovat
  • Upravit
36544
23.9.11 22:01

Myslím si že ano.. pokusí se tě uklidnit..
Taky to u mě jednou zkoušeli - nepomohlo, tak jsem jela.. :lol:

Snad ti pomůžou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
23.9.11 22:03

112 určitě nevolej,nejsou tam na telefonu zdravotní sestry,na 155 ano :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
23.9.11 22:05

jinak tě trochu uklidním,tenhle pocit je hodně častý u zablokované páteře,koukám totiž že tep máš jinak docela ok,jsi asi jen trochu vystresovaná,je malinko vyšší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.9.11 22:05

No nevím, jestli přijedou :nevim: Přítel dělá ve stacionáři a postižený kluk mě 41°C horečky, epileptický záchvat, nešla mu srazit teplota a oni odmítli přijet, že prý k takovým případům nejzedí :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
23.9.11 22:09

já myslím, že klidně zavolej… popiš potíže a oni ti poradí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.9.11 22:09

Jestli ti není hodně dobře, tak radši bych tam zavolala a uvidíš co ti řeknou. Nebo leda poprosit nějakého souseda nebo příbuzného, aby tě tam hodil! Radši nic nepodceňovat, obzvlášť, jestli jsi sama s malým dítětem…Promiň, nechci tě strašit, jen moje rada… :wink: Tak ať je ti lépe a dobře to dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.11 22:12
Gábííí píše:
jinak tě trochu uklidním,tenhle pocit je hodně častý u zablokované páteře,koukám totiž že tep máš jinak docela ok,jsi asi jen trochu vystresovaná,je malinko vyšší

Před dvěma týdny jsem byli na pouti na autíčkách, dostali jsme silný náraz zezadu, od té doby mě bolí za krkem. Myslíš, že to může být z toho? Kdyby to bylo něco vážnějšího, měla bych vyšší tep? Nebo nižší? Holky, já mám prostě strach, zvlášť když tu není manžel, ale zase nechci zbytečně plašit. Já vůbec nevím, co mám dělat. Pořád se odhodlávám tam zavolat, ale nechci být za hysterku.

• Citovat
  • Upravit
3576
23.9.11 22:16
Anonymní píše:
Gábííí píše:
jinak tě trochu uklidním,tenhle pocit je hodně častý u zablokované páteře,koukám totiž že tep máš jinak docela ok,jsi asi jen trochu vystresovaná,je malinko vyšší
Před dvěma týdny jsem byli na pouti na autíčkách, dostali jsme silný náraz zezadu, od té doby mě bolí za krkem. Myslíš, že to může být z toho? Kdyby to bylo něco vážnějšího, měla bych vyšší tep? Nebo nižší? Holky, já mám prostě strach, zvlášť když tu není manžel, ale zase nechci zbytečně plašit. Já vůbec nevím, co mám dělat. Pořád se odhodlávám tam zavolat, ale nechci být za hysterku.

Jo, to muzes mit zablokovany..
Proste treba jedes v autobuse, kterej prudce zbrzdi a jak to s tebou skubne tak ti to muze hnout zadama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
23.9.11 22:28

Ahoj, snad to nic nebude. Treba jen od nervu nebo od ty patere. Tuhle taky, jsem doma sama s malym, chlap vpraci a ja strasnou bolest na srdci. Uplne me polilo horko. Volam chlapovi ted uplne vyplasenej. A ejhle oni zarazeny prdy. :mrgreen:

kdyby jsi se fakt necitila tak zavolekj na 155 a oni te treba i uklidni a kdyby neco dijeou.

Maly mel obdobi velkych bolesti bricha a volala jsem jim ze uz nevim co s nim ze strasne rve, nemuzu ho udrzet a ani probrat. To uz jsem si fakt nebyla jista jestli to je brisko. Cca po peti minutach blikani, prijela sanitka a aouto s doktorem. Po vysetrni a promackani bricha si maly ulevil a byl jak slunicko.

Neboj urcite te vtom nenechaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.11 22:34

Holky, trochu jste mě uklidnily, k tomu jsem se zkusila na chvíli natáhnout, narovnat záda, piju meduňkovej čaj a je mi líp. Ale kdyby něco, tak si teda brnknu na 155, snad nedostanu vynadáno, že blokuju linku kvůli blbosti. Děkuju vám všem :kytka: . A promiňte mi ten anonym, ale já nechi být za hysterku ani tady. :oops:

• Citovat
  • Upravit
30305

Taky bych klidně zavolala. Volala jsem kamarádce rychlou i při popálenině nohou. Poslali jí jen sestru s řidičem a ti ji převezli na ošetření do nemocnice. Nebylo to do těch 15 minut, ale přijeli pro ní a to bylo hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458

jestli mas tep 74 tak to je normalni hodnota, tlak sis nemerila? muze to byt krcni pater, nekdy se to blokne.muze to souviset i s dychanim proto ten blby pocit na hrudi, to polykani nevim. Sanitka musi prijet pokud ji zavolas, musi pomoci, 155 nikdu nema po pracovni dobe, teda jestli se to nejak nezmenilo.

Zandula-bych je zalovala, oni musi prijet na to tam jsou za to maji plat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová