17měsíční usíná ve 23 hod :-(

967
27.11.11 16:29

17 měs. a usíná ve 23 hod :-(

Ahoj všem,

omlouvám se dopředu, jeslti už tady taková diskuze je - náš cipísek 17 měs. začal poslední týden usínat až ve 23 hod. Ještě před týdnem chodil spát mezi 19 - 20.30. Spí jednou denně, protože usíná tak pozdě, vstáváme před 9 hod, odpoledne ho ukládám kolem 14 - 15 hod, třeba teď ještě chrní.. Což znamená, že budeme zase vzhůru do noci :roll: Říkám si, jestli ho nenechat přes den spát vůbec, ale to by nevydržel, odpoledne už kňourá a mne si očička, když ho ale zkusím dát spát třeba po obědě, tak nechce, prosím máte někdo stejnou zkušenost, přejde to, nebo mu to mám zkusit nastavit jinak?? mimochodem před 14 dny jsme byli na očkování Priorixu, tak si říkám, jestli to třeba nemůže mít souvislost (nesavost) :think: děkuju za příp. radu, jestli vůbec nějaká rada je (ps: před 3 dny se to jakoby srovnalo a šel spát v 21 hod, ale od 4 ráno už byl vzhůru..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5077
27.11.11 16:33

Ahoj,
nedávno jsem listovala v nějaké chytré knize a tam psali, že když chodí dítě takhle pozdě spát a tak je jasné, že pozdě vstává a ten režim se posune. I to spaní odpo tomu nepřidá. SPánek přes den určitě nerušit, to by byla hloupost. Budeš muset být tvrdá a ráno ho vzbudit o 2hod dřív. Dát spát ve 12 a nenechat spát dýl jak do 15hod. Večer spát kolem 20hod. Nic jiného ti asi nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
27.11.11 16:34

To bude tím pozdním spánkem. Mě když jdou děti spát dýl, jak v jednu, tak je to večer na pytel.
Ráno to máte jak? Spí sám v postýlce, s vámi v ložnici, v pokojíčku?
Snažila bych se ráno ho nenechat tak vyspávat, aby mohl jít spát dřív na ten denní spánek a večer tak do devíti aby zase spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.11.11 16:35

ahoj..u nas se tyhle obdobi hrozne meni…nekdy usina mesic v osm…pak tyden o pulnoci…ja ji nechavam jak potrebuje nez se tri hodiny nervovat s uspavanim…ono to taky zalezi co pres den delame..kdyz se jde na nejakej pochodak..nebo lita celej den s detma tak padne na hubu a spi…kdyz sme doma..stavime malujeme a pod tak chodi spat pozdeji…ale stejne ma nekdy svoje obdobi kdy chodi spat o pulnoci nezavazne na cinnostech…pak ale vstava v 10 takze me to nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
27.11.11 16:36

souhlasím s Laajou, které tímto děkuji za tip - děti se krásně naučily usínat samy a dokonce společně :* , budit dříve, dříve bude chtít spát kolem oběda a pak i večer, v podstatě, když ho vzbudíš jednou takhle, tak už se to ostatní může posunout krásně všechno samo, držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
27.11.11 16:38

Ještě dodám - závidím sousedce, že jí děti chodí spát v sedm, moje chodí až po osmé a tak půl hodiny trvá, než oba spí. Ona mi zase závidí, že vstáváme v sedm. Její děti vstávají mezi pátou a šestou. Takže je to jednoznačně dané - své si musí odspat a čím dýl jdou spát, tím dýl ráno vyspávají a je to začarovaný kolotoč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010

zkusila bych vstávat ne v 9, ale třeba v 7.
My doma vstáváme všichni před šestou a děti ( skoro rok ) chodí spát nejdéle v 18 h.
Starší ( skoro 4) chodí spát v 19.

Myslím si, že je to opravdu dáno tím pozdním vstáváním a odpoledním spánkem.
Je jasné, že když spí ještě v 16 h, tak v 18 hned neusne. :kytka:

Příspěvek upraven 27.11.11 v 16:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50161

Tak ho dávej spát nejpozději ve 13h a pak ti bude dřív spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50161
27.11.11 16:40
Milli píše:
Ještě dodám - závidím sousedce, že jí děti chodí spát v sedm, moje chodí až po osmé a tak půl hodiny trvá, než oba spí. Ona mi zase závidí, že vstáváme v sedm. Její děti vstávají mezi pátou a šestou. Takže je to jednoznačně dané - své si musí odspat a čím dýl jdou spát, tím dýl ráno vyspávají a je to začarovaný kolotoč.

To je fakt. Náš kluk chodí spát kolem půl 10 a vstává mezi 8 - 9 ráno. Kdyby strašil v 5 ráno, tak to by mě asi kleplo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
27.11.11 16:40

Borisko, tak to gratuluji! Ráda jsem poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
27.11.11 16:42
MUFICE píše:
Milli píše:
To je fakt. Náš kluk chodí spát kolem půl 10 a vstává mezi 8 - 9 ráno. Kdyby strašil v 5 ráno, tak to by mě asi kleplo 8o

Nekleplo :mrgreen: . Nárazově se to dá, ale dlouhodobě je to náročné. Takhle mi mladší vstával jako miminko, tak jsem holt chodila spát v osm nejpozději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
27.11.11 16:43

moc díky všem za rady, no vyznívá z toho, že fakt asi budit dřív, zní to dost logicky a říkám si, jak mě to nemohlo napadnout, díky :srdce: to budou teda ale galeje možná i víc pro mě :mrgreen: zítra nařídím budíka na 7 a bude se vstávat, (dřív jsme vstávali 5.30 - 7) mně by to zas tak moc nevadilo, když bych nemusela po večerech ještě pracovat. písnu pak, jestli to zabralo a jsem si jistá, že to bude ok, doufááám :)
ps: jinak malý spí od 3 měs. sám v postýlce, stačí ho položit, je tak naučenej (estivill uf), ale těch posledních pár dní odmítá být v postýlce sám a chce se pořád mazlit, nic jiného ho nezajímá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50161
27.11.11 16:44

My právě chodíme spát nejdříve o půlnoci, dřív nemůžu usnout. Já jsem prostě sova, tak mi vyhovuje strašit do noci a ráno vyspávat :D Mmch dneska nám kluk vstával až v půl 11, takže jsme se vychrupali do sytosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.11.11 16:45

on si clovek kdyz musi asi zvykne na cokoliv…ale kdyz mi dite spi do 9 a driv nikdy nevstava tak si rikam ze by me taky kleplo :mrgreen: …ale fakt je to hlavne o tom vstavani a unavovani pres den…kdyz ti dite spi do deviti tak nemuzes cekat ze po obede pujde spat ve 12..a take musis cekat ze bude cumakovat dele do vecera no. me treba terka prave ted spi po obede :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50161
27.11.11 16:48
mikitaa píše:
on si clovek kdyz musi asi zvykne na cokoliv…ale kdyz mi dite spi do 9 a driv nikdy nevstava tak si rikam ze by me taky kleplo :mrgreen: …ale fakt je to hlavne o tom vstavani a unavovani pres den…kdyz ti dite spi do deviti tak nemuzes cekat ze po obede pujde spat ve 12..a take musis cekat ze bude cumakovat dele do vecera no. me treba terka prave ted spi po obede :mrgreen: :mrgreen:

Asi jak které dítě, ten náš kluk vstává třeba v 9 ráno a po té 12h ho zase dám spát, spí klidně i 4 hodiny a večer mi jde spát ve stejný čas jako obvykle. Asi to bude spáč po tatínkovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí