Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zrovna se nám to stalo nedávno.Dřív usínal kolem osmé, budil se v 9 ráno…Odpoledne chodil spát po dvanácté.Pak najednou cvak, šel spát v 11 večer a chrundil do půl dvanácté dopoledne
Pár dní jsem počkala, jestli to přejde a když ne, nedala jsem ho přes den spát.Večer byl hotový, usnul zas kolem osmé a upravilo se mu to ![]()
Já asi moc neporadím, ale napíšu, jak to bylo se mnou - stejné jako u vás, ale už v 1roce, od té doby mě mamka nedávala přes den spát a bylo… ![]()
jen doufám, že zabere to dřívější vstávání, nerada bych malýho obírala o odpolední spánek, ale když vidím, jak ještě pořád chrní a večer už je skoro tady, tak je to trochu na zamyšlenou, ještě jednou díky všem a ráda pak písnu, jestli to funguje ![]()
Laaja píše:
Ahoj,
nedávno jsem listovala v nějaké chytré knize a tam psali, že když chodí dítě takhle pozdě spát a tak je jasné, že pozdě vstává a ten režim se posune. I to spaní odpo tomu nepřidá. SPánek přes den určitě nerušit, to by byla hloupost. Budeš muset být tvrdá a ráno ho vzbudit o 2hod dřív. Dát spát ve 12 a nenechat spát dýl jak do 15hod. Večer spát kolem 20hod. Nic jiného ti asi nezbyde.
naprostý souhlas
Tak my máme doma to samé.Syn chodí spát kolem 23-0 hodiny dřív neusne a hlavně přes den nespí,ale zase vstáváme kolem 10-11 hodiny takže hold to máme posunutý,ale nějak nám to nevadí.
kenja píše:
tak Mikulášek ještě pořád spí, už 3,5 hod, skoro se bojím jít se podívat, jestli je ok, klidně s ním budu vzhůŕu do dvanácti, ale nenapadl vás někdy nějakej strach, že dýchá, spinká, když se tak dlouho neozývá..je to trochu víc mimo diskuzi, ale už jsem z toho nervózní
Jo, pokaždé když spal dýl než obvykle, jsem byla nervní, místo abych byla ráda
Dřív před odpoledne spával max.hodinku, teď dává i 3 a já poslední dvě přešlapuju, že je to nějaký divný… ![]()
Laaja píše:
Ahoj,
nedávno jsem listovala v nějaké chytré knize a tam psali, že když chodí dítě takhle pozdě spát a tak je jasné, že pozdě vstává a ten režim se posune. I to spaní odpo tomu nepřidá. SPánek přes den určitě nerušit, to by byla hloupost. Budeš muset být tvrdá a ráno ho vzbudit o 2hod dřív. Dát spát ve 12 a nenechat spát dýl jak do 15hod. Večer spát kolem 20hod. Nic jiného ti asi nezbyde.
souhlas! ![]()
sexyfraga píše:
Tak my máme doma to samé.Syn chodí spát kolem 23-0 hodiny dřív neusne a hlavně přes den nespí,ale zase vstáváme kolem 10-11 hodiny takže hold to máme posunutý,ale nějak nám to nevadí.
v 11h
![]()
to už jsme 5 hodin vzhůru
![]()
hm, ale pospat si by se mi líbilo ![]()