Roční dítě - přerušovaný spánek

19200
20.11.11 11:19

Roční dítě - přerušovaný spánek

Zdravím maminky a prosím o radu..
Synovi bude příští týden rok. Celou noc spal asi kolem 8.měsíce a trvalo to tak 14 dní maximálně. Jinak se budí 1-2× na UM. Poslední dny se to ale zhoršuje, začíná se budí s naprostou hysterií a ječí a ječí dokud UM nedostane. Třeba dnes šel spál v půl 7 večer, vypil UM a usnul. V půl 10 ale šílený řev a nepřestal, dokud zas mléko nedostal. V půl 2 to samé a v půl 5 jsem si ho vzala do postele, protože už jsem mu UM nechtěla dávat. Nevím, co mám dělat, vím, že na UM je už velký, ale proč se budí hned s hysterákem? Mám ho brát do postele, když začne takhle moc brečet? Zase aby mi pak ještě někdy v té postýlce chtěl spát.. Přes den je to úplně bez problému, prostě dám ho do postýlky a spí - dopo i odpo. Jen v noci se budí a teď právě s tím hrozným řevem.. Předem říkám, Estvila jsem zkoušela a už ne..Děkuji všem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
20.11.11 11:39

my máme 2 letou a vyjímečně spíme celou noc. taky vstáváme buď na mlíčko, nebo se jí prostě něco zdá. Do poslele nám bohužel chodí už sama- umí z postýlky ven.
kolem roku může mít třeba růstový spurt,asi bych se snažila co nejvíc jídla do něj dostat přes den, aby se v noci nebudil hladem. třeba to zabere !-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
20.11.11 11:48
smudlinky píše:
my máme 2 letou a vyjímečně spíme celou noc. taky vstáváme buď na mlíčko, nebo se jí prostě něco zdá. Do poslele nám bohužel chodí už sama- umí z postýlky ven.
kolem roku může mít třeba růstový spurt,asi bych se snažila co nejvíc jídla do něj dostat přes den, aby se v noci nebudil hladem. třeba to zabere !-)

on právě přes den „žere“ tak za 3 děti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
20.11.11 11:49

Tak se přidávám do klubu. :-?
U nás se u prvního spalo celou noc až tak od cca 2 let. Mladšímu je rok a půl a je to horor!!! Zrovna dnešní noc byla šílená. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
20.11.11 11:52

ještě mě napadlo, zdá se mi, že má i špatné sny, hodně sebou v postýlce mlátí a heká než začne pěkně od plic.. nepomůže meduňkový čaj? Sirup sedalia? Udělám cokoliv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
20.11.11 11:54

a kolik dáváš toho UM? Já si pamatuji, že syn byl žravec, hlavně k večeru, to by jedl pořád. Ale v šest si dal třeba 210ml sunaru a kolem osmé jsme dávali ještě 180ml a pak bez jídla až do rána (do pěti někdy do šesti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
20.11.11 11:55

Před spaním má 210ml :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
20.11.11 12:12

Tak tohle jsme měli taky. Bohužel nic nepomohlo a pro svůj i jeho klid jsem mu to mlíko prostě dala. Takže to trvalo sice téměř do dvou let :zed: ale to vstával pak tak jednou. Nicméně nedalo se to ničím jiným „očůrat“.
Držím palce, aby vás to přešlo. Třeba je to jen nějaké období růstu a zase to přejde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
20.11.11 12:47

Zdravím, řeším dnes a denně:-( mi přijde, že malá se probudí a neumí sama usnout, tak se vzteká…mlátí se tam taky jak o život:-( zkuste homeopatika - chamomila vulgaris 9CH - rozpustit tři kuličky v troše vody a dát před spaním..když se mi zdá, že jsou to zuby ( u nás to nespaní začalo právě s růstem zoubků) tak namažu před spaním Kamistad na dásně…přeju hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
20.11.11 12:51

Andy díky, já právě přemýšlím, jestli Sedalia sirup nebo ty Chamomilla.. obojí by mělo být nezávadné asi.. a ty Chamomilla homeo 3 kuličky večer jo? A jak dlouho to můžu dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
20.11.11 13:15

Nebo ho zkusit víc unavit…spánek 2× přes den a pak ho dát spát v 6,30 večer…nevím, znáš své dítě samozřejmě nejlíp, ale třeba prostě není tak unavený a proto se v noci tak často budí. :think: . Náš malej se sice taky v noci budí na UM, ale jenom jednou, kolem páté ráno a pak spí až do 7-8. Přes den ho dávám spát jednou, v 11.30, to spí tak hoďku a půl až dvě a pak mi vydrží až do 8 večer. A spí jak zabitej. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
20.11.11 13:24
lucy1980 píše:
Nebo ho zkusit víc unavit…spánek 2× přes den a pak ho dát spát v 6,30 večer…nevím, znáš své dítě samozřejmě nejlíp, ale třeba prostě není tak unavený a proto se v noci tak často budí. :think: . Náš malej se sice taky v noci budí na UM, ale jenom jednou, kolem páté ráno a pak spí až do 7-8. Přes den ho dávám spát jednou, v 11.30, to spí tak hoďku a půl až dvě a pak mi vydrží až do 8 večer. A spí jak zabitej. :lol:

no on mi do večera nevydrží bez odpoledního spánku zatím..dávám ho v půl 7 protože je vážně hotovej, leží tady na koberci a mne si oči a prudí no :roll: :roll: :roll: jednou jsem to fakt protahovala, šel spát v půl 9 a noc byla stejná, tím to není.. zkusím ten sirup nebo ty homeo a až se vzbudí, dám ho k nám do postele, třeba bude spát do rána a bez mlíka :lol: (sem zas naivní :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
20.11.11 13:28
PetaP píše:
lucy1980 píše:
Nebo ho zkusit víc unavit…spánek 2× přes den a pak ho dát spát v 6,30 večer…nevím, znáš své dítě samozřejmě nejlíp, ale třeba prostě není tak unavený a proto se v noci tak často budí. :think: . Náš malej se sice taky v noci budí na UM, ale jenom jednou, kolem páté ráno a pak spí až do 7-8. Přes den ho dávám spát jednou, v 11.30, to spí tak hoďku a půl až dvě a pak mi vydrží až do 8 večer. A spí jak zabitej. :lol:
no on mi do večera nevydrží bez odpoledního spánku zatím..dávám ho v půl 7 protože je vážně hotovej, leží tady na koberci a mne si oči a prudí no :roll: :roll: :roll: jednou jsem to fakt protahovala, šel spát v půl 9 a noc byla stejná, tím to není.. zkusím ten sirup nebo ty homeo a až se vzbudí, dám ho k nám do postele, třeba bude spát do rána a bez mlíka :lol: (sem zas naivní :lol: )

No jasně, to mě jenom tak napadlo…zkus teda ty homea a neboj, jednou to přejde…jinak když se mi malej vzbudí dřív než v těch 5 ráno a řve (třeba už kolem druhé), tak pochovám a až se uklidní, dám zpátky do postýlky…řve to je jasné, ale hraju hru kdo z koho..a dávám si limit 10 min…zatím jsem vždycky vyhrála… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
20.11.11 13:42

Kluk má 18m a taky nespí celou noc, naštěstí se budí jen 1× v noci,ještě že tak. Dcerka oproti němu byla zlatíčko,ta spala celou noc od 3m. :nevim:
Pažravce mám taky, večer vypije 330ml mlíka, v noci tak samo a ráno stejně! takže litr mlíka denně. Od minulého týdne už dávám normální plnotučné,protože lítat co 3 dny pro krabici UM byl mazec! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.11 14:11

PeŤko můj názor možná znáš ale podle mě je nutné se zbavit zlozvyků když už se s nima někdy muselo začít, já si na to dávám bacha od začátku. Hodně maminek tohle možná bude považovat za „tyranii“ ale já bych to mlíko fakt ted odbourala, žádné spaní v posteli, šla bych tam po chvíli, nebo u něj poseděla ale věř mi, že pokud budeš pořád ustupovat tak to může dělat ještě pěkně dlouho a nebude to ku prospěchu nikomu. Pokud dostane napít a jsi třeba u něj, nemělo by mu nic chybět aby vyváděl.. jen každý si ty zlozvyky naučí a pak to nemůže odbourat a nechápe, že to tomu dítěti taky třeba nějakou dobu trvá než to pobere. Neřešila bych to drasticky ale s pochopením, pomalu a hlavně v klidu, tím jsem si jistá že to půjde i když je mi jasný že to je o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí