Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ja si myslim, ze bez estivila to nepujde. Zkusila bycho ubirat mnozstvi mlika, prodluzovat intervaly a nabizet caj. Nebo dat dite na tejden k babicce, nase by to urcite zmakla, tu nejaky breceni nevzrusi.
Tu chamomillu dávám podle potřeby, myslím, že to ničemu neškodí..¨
Ale já bych zkusila to mlíčko omezit..co třeba zkusit dát večer kaši místo UM? nebo mu zkusit dát každou noc menší porci mlíčka, pak zkusit vodu nebo čaj?
Ono to chce fakt zkoušet, na každé dítko zabere něco jiného…
My jsme na tom úplně stejně. Synovi za 14-dní bude rok a stále se mi v noci budí 2krát až 3krát na UM. Během noci brečí ze spaní. Už jsem se na to i ptala doktorky,ale vůbec mi nic neporadila. Řekla jen,že má špatné sny a že se to brzy zlepší,ale trvá to už přes půl roku. Slyšela jsem od kamarádky o nějakém sirupu,po kterém by mělo dítě spinkat klidněji. Musím se na něj zeptat v lékárně a snad nám to pomůže. ![]()
Zkoušeli jsme mu na noc dávat i kaši,ale nezabralo to. V noci místo UM jsem mu i zkusila dát čaj,ale vybrečel si UM,ani dudlík u nás nezabírá.
Dobré ráno, pokud se to tak dá říct - Lucy ten sirup jsme dneska zkusili a v noci byl 3 hodiny v kuse vzhůru, opravdu,dnešní noc vede
![]()
A já doufala,že sirup zabere. Asi nám nic jiného nezbude, než počkat až děti z toho vyrostou. My jsme dneska vstávaly jen 3krát,ale zato v 6 hodin měl 20 minutový brekot,ale pak ještě usnul. Lubík se narodil na čerty
a to k němu úplně sedí. Ani jednou se nám, ještě nestalo,že by spal celou noc. Možná dělám chybu,že ho dávám dopoledne a odpoledne na hodinku spát. Možná by mu stačilo spinkat jen dopoledne.
Zdravím, já si pamatuju, že ten sirup starší dceři nepomáhal vůbec, to spíš ta chamomila…a přidávám se do klubu. Naše malá dneska každou chvíli plakala od devíti hodin, od půlnoci teda klid, ale vstávala jsem o půl 5
hrozně brečela:-(( po hodině jsem dala mlíčko a stejně jsme museli vstávat ![]()
Holky je to děs s těma dětma co..
pevně doufám, že dnešní noc bude lepší ![]()
Jo jinak ten sirup nezabírá hned. Jsou to homeopatika, u těch je výsledek znatelný až po několika dnech, takže bych ho ještě nevyhazovala a zkoušela dál… ![]()
to jo, určitě ho ještě zkuste ten sirup…já ho tenkrát zkoušela snad 14 dní a za nějaký čas znovu a nic
ale každé dítko je jiné..a třeba to zrovna zabere ![]()
Zdravím, po další děsné noci jsem se rozhodla zavolat homeopatovi - tak prý mám zkusit Sedalii - až vybereme celé balení a nepomůže to, mám mu zavolat a objedná nás na sezení..takže sirup určitě delší dobu podávat..
Andy a co se stalo? Hrůza jo?
U nás to dnes docela šlo - usnul v půl 8, o půlnoci se vzbudil, dala jsem UM a spal do půl 4, zase sem mu dala UM a spal do půl 7, takže rozhodně lepší než včera.
![]()
U nás plakala od dvou hodin snad co půl hodiny
u nás je to vždycky od těch dvou hodiny nejhorší ![]()
U Vás bych ale zkusila spíš asi snížit ty dávky toho mlíčka..ono to podle mě není ani moc dobré pro bříško, když vlastně za noc dvakrát baští mlíčko..
andy01 píše:
U nás plakala od dvou hodin snad co půl hodinyu nás je to vždycky od těch dvou hodiny nejhorší
U Vás bych ale zkusila spíš asi snížit ty dávky toho mlíčka..ono to podle mě není ani moc dobré pro bříško, když vlastně za noc dvakrát baští mlíčko..
NO poprvé mu dávám 90ml a podruhé 60ml.. takže nemá moc.. ![]()