Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To moc není, ale stejně bych to zkusila ještě snížit. Třeba mu dát poprvé jen 60ml a podruhé taky a uvidíte a další den třeba už jen 30ml..a další noc se už neprobudí vůbec
a bude spinkat celou noc..
Ahojte maminky, tak můj synátorek má 13 měsíců a teď se začal pravidelně probouzet ve 3 hodiny v noci. Nejprve jsme si mysleli,že třeba reaguje na úplněk, protože třeba jeden týden spal celou noc a potom se zase týden budil, ale asi omyl…V sobotu jsem zjistila, že se mu klube devátý zub, tak by to možná mohlo být i tím. Ale taky docela hrůza, poněvadž prcek se vzbudí, ze začátku dělám mrtvého brouka, (nakonec mě stejně dostane), ale zhruba po půl hoďce mu jdu tedy udělat to mlíko
Vypije, pokouší se usnout a nic…vyměním plínu a zase nic a takto bantuje skoro dvě hodiny, dokud neusne únavou, i si u toho pobrečí. Tak já tedy taky nevím, je to s těma našíma dětma boj ![]()
i u nás jsou poslední dvě noci na zabití - pokud spím jinde mimo ložnici - spí daleko lepšeji, kojit nepotřebuje, ted jsem se vrátila a potřeboval kojení už ve 3 hodiny a to ho kojím až v 5 … takže myslím, že nás čuchají ! ![]()
Ahoj všem prosím o radu mám 13měsíční dcerku která chodí spát dopoledne na 2hod,odpoledne také tak.večer chodí spát kolem 19hod,ale už je kolem 3hod vzhuru a nechce se jí už spát myslite že mam utnout přez den na jenom jedno spaní?opravdu ale chodí spát že se jí chce
ahoj …taky jsme to tak meli ale ja teda mleko vubec nedavam … davam krupicovou kaši,jinak se taky vzbudi tak 2× za noc na jidlo .. a posledni dobou ji to bylo malo…do krupicove kaše přidávám piškoty a po dojedeni hodně napit,zasytí ji to až do rana (takže 12 hodin me spinka v pohode) a proč histerčí ? ja taky když se vzbudím s hladem tak jsem pekne protivna ![]()
ror píše:
Ahoj všem prosím o radu mám 13měsíční dcerku která chodí spát dopoledne na 2hod,odpoledne také tak.večer chodí spát kolem 19hod,ale už je kolem 3hod vzhuru a nechce se jí už spát myslite že mam utnout přez den na jenom jedno spaní?opravdu ale chodí spát že se jí chce
Zdravím, já bych určitě jeden spánek vypustila..moje obě dcery začaly kolem roka spát už jen po obědě. Zkuste to, chce to postupně. Jeden den to natáhněte třeba o hodinu (nebo kratší dobu), druhý den zase další chvilku natáhnout..určitě jí dejte čas, aby si na to taky zvykla..držím pěstičky!
Děkuji za radu určitě musím zkusit jinak je to masakr potom fungovat celý den a jak potom večer spaly a čím krmíš večer?
Já už jsem docela zvyklá:-/ dneska malá vstávala taky ve tři a hrozně brečela, ale klubou se jí dole zoubky, tak to přisuzuju tomu..já už dávám normální večeře - občas skleničku, někdy polévka někdy co zbyde od oběda, prostě co mám:-) přišla jsem na to, že jí nedělá dobře na noc kaše ani mlíčko, takže má normální večeři a před spaním čajík a spí lépe, ale taky je to jak na houpačce, pár dní v kuse spí celou noc, pak x dní zase nespí vůbec ![]()
tak to mě na jednu stranu těší že na tom nejsem sama takto,to budou asi zoubky nám pomáhá citrovital gel a jak uspáváte?
ten nám nepomáhá, ale používám kamistad, ten je lepší..jinak uspávám tak, že uložím a někdy usne hned, někdy tam chvíli vykládá, někdy brečí, ale to jen chvilinku..spíš jsem si jí teď naučila, že potřebuje moji blízkost než jde spát, tak když dopíjí čajík, vezmu si ji k sobě do postele a chvíli se s ní mazlím, pak vezmu láhev a jde spinkat…u nás bude spíš boj odevzdat cumel, ten nechce dát ani za nic. Naštěstí ho má jen na spaní, tak to neřeším..
já myslím, že je tohle u dětí normální, závidím lidem, kteří mají spavější děti, na druhou stranu, mám kamarádku, které děti nespí ani tolik co ty naše, takže jsem vlastně ještě ráda:-)
jak uspáváte vy?
já ještě kojím tak že se napije otočí a spí ale zase mám problém než ji ze své postele přendám do postýlky jinak dudlíka nemáme asi od pul roku co jí začaly růst vrchní zoubky tak už ho nechtěla a kolik je vaší malý?jasně do 15 problém se spaním mít určitě nebudou
malé bude 16 měsíců, ale zkouším občas jí ten cumel vzít, ale hrozně se rozčiluje:-) já o zatím nehrotím, sama nejsem přesvědčená, že bych jí ho měla vzít, ono má všechno svůj čas:-) jojo, v 15ti je budeme tahat z pelechu v sobotu ve 12 na oběd:-))))
Jasně ještě není tak velká aby musela být bez dudlíku,tak jsme dneska opět perlily ve 3:30hod jsme byly vyspalý dosita ![]()
A už zkoušíte posunout ten spánek? Mně malá dneska vstávala v pět
po odsátí nosu, přebalení a téměř hodinovém přemlouvání, aby ještě spala jsme usnuli do půl 7, kdy manžel vstával do práce ![]()
Ano zatím jsme to posunuly o hodinu takže chodí v 8hod dospávat noc ale je to náročný když je od 3hod vzhůru.ale nevzdávám to.Dneska se polepšila spala do 4hod ale do pul 7 si hrála v ohrádce a maminka dospávala.