Povedlo se, spí celou noc

35
25.11.11 13:40

Povedlo se, spí celou noc

Ahoj všem, chci se s vámi podělit o náš nekonečný příběh o nespavém dítěti. Taky jsem čerpala v těchto diskuzích různé rady a tipy jak to udělat, aby dítě spalo celou noc, tak pokud toto někomu pomůže budu moc ráda. Našemu prckovi je 21 měsíců a je to nespavec od narození, nejdříve to bylo buzení každou 1-2h na kojení, v 9m jsem odstavila a značně se to zlepšilo, bylo buzení cca 2-3× za noc, ale postupem času se to zase zhoršovalo, až jsem skončili i na 7 buzení za noc, což už bylo opravdu neúnosné, jak pro mě tak pro malého, byl pak celé dopoledne tak hotový, že jen ležel na gauči. Zkoušela jsem co jsem kde slyšela, ale nic, podotýkám, že homeopatika jsem nezkoušela, nepřijde mi to jako dlouhodobé řešení. A tak jsem zakoupila knížku Dětský spánek v otázkách a odpovědích a řídila se podle rad. Je tam výčet zlozvyků, které brání dětem spát celou noc, my měli jen jeden a to že jsem uspávala tak, že jsem malého držela za ruku. V podstatě je v knížce popsaná metoda podle Estvila,nechat vykřičet. Ale holky, zabralo to. Přečetla jsem pohádku, dala jsem mu nového spacího medvídka a řekla, že teď ho bude držet za ručičku místo mě, dala jsem mu do postýlky můj malý polštářek, na kterém jsem spala(rada manžela) a řekla že se na něho budu chodit dívat. Byl neskutečný řev, amok, no hrůza. 3/4 h ječel, pak usnul chudinka z vyčerpání. Ale už v noci se vzbudil jen jednou a to brečel 6min, poté spal až do 7h ráno. Byla jsem nadšená. Od té doby další dny, usnul bez křiku sám, v noci se budí 1-2× ale jen si zabrečí opravdu malinko tak 1min a spí až do rána. Sama tomu ještě nevěřím, že skoro po dvou letech spíme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1619
25.11.11 13:54

Tak to ti moc gratuluju, to já bych tak dlouho nevydržela, to bych tu kricici metodu zkusila dřív. Možná ju taky někdy vyzkouším, ale mám dotaz, náš Ladík když brečí tak se u toho hrozně potí jak se vzteká, jednou brečel 20 minut s měl úplně mokrý záda. Tak právě nevím co dělat když bude třeba v postýlce brečet hodinu, to bych Ho asi měla prevlikat,ne? To Ho mám vyndat z postýlky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
25.11.11 14:03

gratuluji a zavidim, maly se budi taky po hodine :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.11.11 14:11

tak ono se to stupňovalo, byly tam i lepší noce, kdy jsem si říkala, že se to zlomilo samo, ale pak přišlo další buzení, no prostě pořád dokola. Pokud by měl celé mokré záda, tak určitě převléknout a pokračovat dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
25.11.11 14:18

Ahoj,

ja jsem tedy na tuto metodu nejak prisla sama, bez knizek, a bylo to v dobe, co jsem opravdu uz nemohla, protoze maleho trapily zuby, dala jsem cipek, namazala dasnicky a dala spat. Nechtel, nechtel, nechtel. Takhle asi tyden nebo 14 dni a to uz jsem padala na pusu (pracovala jsem pres den, pres noc tohle dilo), tak jsem jednoho dne nechala vyrvat. A druhy den znova… A najednou rval malo, chvili, jenom porvaval a fakt to funguje… ;) Ted se obcas i stane, ze si v postylce stoupne, zamava a ulehne… Ale malokdy… :D JEste porad uspavame s revem, ale spi krasne celou noc. :)

A moc gratuluju… :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
25.11.11 14:23
Gaguska píše:
Tak to ti moc gratuluju, to já bych tak dlouho nevydržela, to bych tu kricici metodu zkusila dřív. Možná ju taky někdy vyzkouším, ale mám dotaz, náš Ladík když brečí tak se u toho hrozně potí jak se vzteká, jednou brečel 20 minut s měl úplně mokrý záda. Tak právě nevím co dělat když bude třeba v postýlce brečet hodinu, to bych Ho asi měla prevlikat,ne? To Ho mám vyndat z postýlky?

ja bych davala nejradeji tricka (ne bodyno), protoze kdyz si takhle propoti tricko, tak ho prevleknes snadneji a pro maleho „bezbolestneji“ nez body… ;)

Drzim palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
29577
25.11.11 14:34

:palec: super, škoda,že tak pozdě,čím dřív,tím lépe se to praktikuje,ale konečně mamča,co se o tom nebála napsat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.11.11 14:59

Taky máme nespavce. Vlastně teď ve 2,5letech už týden spí sám u sebe a celou noc. Ale řekla bych, že vykřičení nám nikdy nepomohlo. Křičel, křičel, až se probral a lítal do půlnoci a to už jsem nezvládla já. My večer čteme pohádku a pak se přitulí k méďovi a usne. Ale do nedávna vždy v noci přiběhl k nám - stěhoval vše z postýlky, běžěl v noci k nám třeba 3krát. Jinak prvně jsem snad splala déle něž 3hod. v 1,25roce. Jenže u nás bude asi problém - že do roka byl kojený, takže to se probouzel často, pak nám rostly zoubky a teprve teď se srovnal komplet chrup. Prý má hodně velké zoubky, takže fakt asi zkoušel. Ale hodně vydrží, takže neplakal bolestí jen se potřeboval mazlit. A když byl menší, tak nesnášel jakéhokoliv plyšáka v postýlce, vše nám vyhodil z postýlky. Od 2let tam snesl alespoň malý polštářek s mašinkou a teprve teď vzal na milost medvídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.11.11 14:59

Už jsem tady četla jednu diskuzi o nespavcích - a když jedna maminka doporučovala - asi podobnou (stejnou?) knihu, ostatní jí sepsuly - že to nejsou žádný rady… To jsem nechápala. Hlavně, že to zabralo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.11.11 15:20

Hlavně, aby to zabralo na dlouho. U nás syn dřív usínal v 7hod. bez problému, ale často se budil, pak zase nechtěl spát, teď stačí pohádka. Tak uvidíme co za pár týdnů, hrozně se to střídá - ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.11.11 15:31

Já jsem tuhle metodu zavedla v 7m, to jsem ho naučila usínat večer, pak přes den, samotného. V 9m jsem zrušila noční kojení. A teď je mu 10m a spí buď celou noc nebo se 1× - 2× vzbudí, ale dám mu dudlík a on spí dál. Další kolo bude odnaučení dudlíka, ale to zatím neřeším. Konečně ho může někdo pohlídat v noci a já můžu sem tam večer vyrazit ven :-P.
Metodu jsem použila, když už jsem byla fakt naštvaná a věděla jsem, že tak, jak to je, už to dál nejde - např kojit 7× v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
25.11.11 15:39

holky, usíná syn sám kdy nakojím, krkne si, dám do postýlky a on usne(já sedím za postýlkou nevidí mě) ??
přes den když neuspím, neusne…asi nedokážu poznat tu pravou unavu a přetáhnu ho, musím ho držet v náručí a on usne. Ale jak to neudělám, dál si hraje v postýlce a asi by nespal celý den.

odstavila jsem ho už před 3 měsíci,ale jak jsem se vrátila do ložnici, vyčmuchal mě a teď ddvakrát jsem musela nakojit, byl vzhuru a hekal, kňučel a nespal… asi chyba co? :think: když spí sám nebo s tátou je to lepší 8o ale taky mu teď rostou zuby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.11.11 15:47

Já nastavila „režim usínání samo“ před 5 tým měsícem. Šlo to perfektně,ted´jsme taky v období růstu zubů,zkoušení máminy trpělivosti,nepravidelnosti spánku.
Vlastně se řídím podle dceřinných potřeb (každý den je to jinak),ale stále se snažím zachovávat stejný postup,nebo rituál. Někdy to úplně nejde,ale to musí každá mám vycítit. Někdy se skloním nad postýlku a hladím to moje kotě po zádech,po hlavičce,dám jí tu potřebu cítit blízkost a do pár minut je tuhá,někdy prostě odcházím z pokoje a čekám,až ztratí všechny stimuly a lehne a usne. Každopádně děti jsou pěkní citoví vyděrači ;) ,člověk se musí naučit v „tom chodit“ a kulantně z toho vyplouvat,máme doma i usínáčka a musím říct,že je to ohromný pomocník,třeba už jen v tom,že si ho v noci malá umí sama zapnout a nebojí se tmy a ticha. Prostě si ho zapne a budˇdál usne,nebo spustí virvál,že má hlad (jednou v noci ještě potřebuje UM,nají se sama,odhodí flášu a spí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
26.11.11 09:38

hm..jak to čtu,tak dneska asi zkusím první kolo,nechat malého vyřvat.už dál nemůžu.malý má 8.měs. a v noci tak 7krát vstávám,myslela jsem,že rostou zuby,to sice možná taky,ale prostě nejspíš jen vymýšlí.kravál nehorázný,klid je jen u prsa,už to fakt přestávám zvládat :,( přes den jsem k.o.,ale musím fungovat ještě se starším..tak uvidíme,snad nám to pomůže..parkrát už jsem si řekla,že ho nachám vyřvat,ale tak po 5 minutách řve,že se až zalyká,je celý červený a zpocený,tak ho nakonec vezmu a u prsa mi za chvíli usne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
26.11.11 09:44

Nějakou dobu teď syn usínal po pohádce večer a včera zase řev - v 11hod. nespal a pořád lítal z postýlkz a tak nastoupila vařečka. Spala s ním v pokojíčku a syn se bál vylézt a po pár minutách spal. Ale je mu 2,5roku - na malé jsem to nepraktikovala. Už má rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí