17m syn nechodí sám. Rozchodí se?

328
7.1.14 13:24

17m-nechodi. Rozchodí se?

Ahoj maminky. Už jsem z toho šílená. Syn - 17m stále sám nechodí. Už asi půl roku chodí kolem nábytku, poslední 3 týdny vydrží sám stát třeba úůl minuty na místě bez opory, pak padne na zadek, za posledních 14 dní udělá dva tři kroky od stěny k sedačce, ale to je vše. Rozchodí se??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
7.1.14 13:25

Pokud už udělá pár kroků, tak se rozchodí, neboj.  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.1.14 13:26

Dcera se rozchodila právě v těch 17 měsících. Jsou i ZDRAVÉ děti, které začnou chodit okolo 22 měsíce. Nemėj strach a buď trpělivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
7.1.14 13:27

To víš, že se rozchodí. Jestli je zdravý, tak je jen pomalejší a časem se odhodlá uplně. Nebo jsi viděla nějakýho zdravýho dospělýho člověka co leze po čtyřech? :lol:
Hlavně ho nevod za ruce, tím se vývoj jen zpomalí, to bude v poho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
7.1.14 13:28

Asi bych to spíš konzultovala s lékařkou, myslím že Vás pošle na rehabilitace!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3578
7.1.14 13:28

Urcite se rozchodi.Maly se taky dost bal takze od prvnich krucku to trvalo jeste mesic a najednou presel cely byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
7.1.14 13:30

Zdravý nejspíš jsme, i když se malej narodil a měl řízenou hipotermii - 7 minut nedýchal. Okolo nábytku chodil a docela často ještě pořád chodí po špičkách, jezdili jsme na vojtovku, ale malej vzdoroval, tak máme jen procvičovat a natahovat šlachy-achilovku. Dle neurologa v pořádku, i když je prý možné, že časem by se mohla objevit lehká mozková obrna. Tak jsem z toho ťulpachová. Do toho se nám má za měsíc narodit druhé mimčo:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
7.1.14 13:33

Jasně, že se rozchodí, z neurologickýho hlediska je důležitý lezení po čtyřech, to je známka toho, že to funguje v mozku, z hlediska ortopedie je důležitý chození kolem nábytku, protože to je znak toho, že nožka dobře funguje, zbytek je na dítěti… pokud udělá už sám pár krůčků vůbec bych to neřešila, do měsíce už bude chodit. Nijak dítě nenutit, nijak nestresovat. Jinak norma je do 18 měsíců, ale spoustu dětí začne i později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newmummy
7.1.14 13:35

To je teda lajdák, my chodíme v 9ti měsících… ale kéž bych měla chvíli klidu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
405

Náš malý začal chodit v 19m, bez rehabilitace bez ničeho, náš doktor je kliďas a říká, že každý potřebuje trochu času :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327

Klid, malá se nám rozchodila taky v 17m a rehabilitační byla v klidu, že má čas cvičili jsme kvůli stoji na špičkách a ona jak stála na špičkách neměla potřebnou stabilitu
jestli už dělá samostatné krůčky, nebude to trvat dlouho a bude běhat uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
7.1.14 13:36

Bud v klidu a nestresuj sebe ani malého. někdy jsou línější. já mám taky lenocha. narodil se nakonci srpna a sám taky ješě nechodí. jelikož je u něj vše v pořádku tak je prostě jen líný a opatrný. starší syn byl taky to samé. jsou mu 3 pryč opatrný je stále ale už nikdo neřeší kdy začal chodit není na něm nic znát.
malého co nejvíce motivuj a hlavně chválit, že je prostě šikulka a né že ještě nechodí. zvlášt je to chlap. v klidu si užívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.1.14 13:37

Určitě se rozhodí, podle toho co píšeš, tak dělá postupně krůčky vpřed a to je důležitý, podle mého doktora mají děti na samostatnou chůzi čas až do 18m. A pokud jste sledovaní na neurologii a tam ji shledali zdravou, tak bych se nebála ;)

• Citovat
  • Upravit
6538
7.1.14 13:40
@maminkas píše:
Ahoj maminky. Už jsem z toho šílená. Syn - 17m stále sám nechodí. Už asi půl roku chodí kolem nábytku, poslední 3 týdny vydrží sám stát třeba úůl minuty na místě bez opory, pak padne na zadek, za posledních 14 dní udělá dva tři kroky od stěny k sedačce, ale to je vše. Rozchodí se??

rozchodí se určitě, bude to z minuty na minutu ;) Já mám malého, co má taky 17 měsíců (je teda ale o měsíc dřív narozený) a taky nechodí. Vydrží stát chvilku bez opory, okolo nábytku šmáruje, ale když ho vyzývám, ať jde ke mě sám anebo mu pustím ruku, tak vidím v očích ten strach. Není si ještě jistý, takže myslím, že to ještě nějaký čas potrvá. Lození po čtyrech je důležité, ale je pravda, že když dítě půl roku leze, tak už to chce nějaký posun. Ke všemu malý chce venku z kočáru a já mu nemůžu vysvětlit, že když nechodí, tak ho v zimě vyndat nemůžu :mrgreen: Můj první začal chodit ve 14,5 měsících, prvního půl roku jsem s ním cvičila vojtovku kvůli predilekci a doufám teda, že se nám to teď vyhne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
7.1.14 13:41

Mě malá obcházela nábytek od 9ti měsíců, v roce už stála sama bez držení v prostoru, jen těch samostatných krůčků se bála, tak jsem si jednoho dne sedla dál od ní, nátáhla ruce a lákala jí aby ke mě došla..párkrát přilezla po čtyřech tak jsem jí dala zpátky ke gauči a pak pochopila, najednou udělala sama dva, tři kroky a už byla u mě ;) ted už je to přes měsíc a už chodí sama i venku ;) pokud už ti příjde že je čas aby sám chodil, taky zkus lákat a motivovat, třeba sebere odvahu a vykročí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí