Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
jak ste se cítíli kolem 17tt? Mám teda ukončený 17 tt, jsem 17+2,a jsem prvorodička.
Cítím se však uplně netěhotně:D Na pohyby je ještě brzo, nevolnosti nemám, únava uplně ustoupila, prsa mě nebolí, a příjde mi že ani břicho neroste.
Na konci listopadu mám kontrolu u dr. a pak i velký UTZ.
Dokonce ani nepřibírám. POřád se motám kolem své váhy, jednou mam kilo nahore, nasledne dve dole, a zase opačně. Už od začátku.
Kdo to měl podobně? Jsem na PN, takže doma:/ Co stě dělali aby ste nemysleli na nejhorší, pořád se nepozorovali, a nečetli články o ZT a podob.?
![]()
Buď v klidu, doma mám skoro 2leté dítě a těhotně jsem se necítila pořádně snad nikdy, někdo prostě těhotenstvím propluje ani neví jak, tak si toho užívej
![]()
Já se zabavovala nějakou prací - vystřihovala jsem girlandy do oken, jindy bych na to v životě neměla čas
Pekla cukroví, ruční práce atd. prostě zaměstnat hlavu ![]()
@iwankaanjelik Já jsem tyto pocity měla taky, prostě jsem se cítila netěhotně, ale ted už je to lepší a na mimi se fakt moc těším…
@iwankaanjelik píše:
Ahojky holky,jak ste se cítíli kolem 17tt? Mám teda ukončený 17 tt, jsem 17+2,a jsem prvorodička.
Cítím se však uplně netěhotně:D Na pohyby je ještě brzo, nevolnosti nemám, únava uplně ustoupila, prsa mě nebolí, a příjde mi že ani břicho neroste.Na konci listopadu mám kontrolu u dr. a pak i velký UTZ.
Kdo to měl podobně? Jsem na PN, takže doma:/ Co stě dělali aby ste nemysleli na nejhorší, pořád se nepozorovali, a nečetli články o ZT a podob.?
Dokonce ani nepřibírám. POřád se motám kolem své váhy, jednou mam kilo nahore, nasledne dve dole, a zase opačně. Už od začátku.![]()
Bud ráda, že to tak máš, já problila celý dny. ![]()
Cítila jsem se úplně stejně, jakobych těhotná vůbec nebyla, na váze o kilo míň, blbě mi nebylo ani žádné jiné potíže…těhotná jsem se cítila až tak kolem 22tt, kdy mi začalo trochu víc růst bříško a taky jsem cítila pravidelně pohyby
Neboj, ono to určitě přijde ![]()
Já tenkrát kdyby mi nezačalo růst břicho tak jsem to pomalu ani neveděla, že jsem těhotná den porodu jsem si ještě jela v klidu tramvají s pupkem nic mi nebylo po celou dobu
Jen si to užívej ![]()
Diky holky,
no ja do 13tt měla pocit, že se od mísy zachodový snad ani neodstehuju:D To naštěstí přeslo.
Nejhorší je to, že v tu chvili člověk těhotensky priznaky proklíná, a jakmile ustoupí, tak je zase privolava:D
Škoda, že člověk do těch pohybů nikdy není uplně v klidu, no a pak zase budu počítat pohyby, a budu se nervovat, že jich je malo
to je jasny…
Já jsem 16+5, taky jsem doma. Čekám druhé mimčo a je fakt, že poslední dny řeším, že ještě necítím pohyby, protože u prvního jsem je cítila už v 16.týdnu…
Tak jsem z toho lehce nervózní. Jinak taky nepřibírám, naopak mám po počátečních nevolnostech pořád 3,5kg dole. Ale poslední týden mě znovu začaly strašně bolet bradavky…
Ahoj, kolem 17 tt jsem to mela taky tak, ted me opet zacaly bolet prsa
myslim že je to normální…j a clanky o ZT apod. si ZAKAŽ
jen te to bude deptat…já po zt jsem a zakazala jsem si ty clanky cist
![]()
No, mě na začátku bříško vykouklo, ale jelikož jsem silnější, tak mi příjde že se ted proste schovává za to moje, ktery nebylo plochý.
![]()
Musím se přestat pozorovat, nebo z toho zcvoknu.
Doufám, že ty pohyby příjdou co nejdříve ![]()
@iwankaanjelik to si piš
já cítila první pohyby někdy v 17tt ale to bylo jen výjimečně, ve 20tt už to bylo lepší a taky jsem je jednou necítila pár hodin a hned jsem letěla na gyndu
ale zas lepší jet zbytečně, než jednou pozdě, tím bych se řídila ![]()
No já na začátku v nich uplně ležela.
Následně mi je všichni zakázali, tak se snažím je nečíst.
Ale mám smůlu, jdu si přečíst nějakej normalní článek, a nakonec na tyhle i nechtěně narazím, a nedá se je nepřečíst ![]()
To bylo moje nejhorší období. Blbě už mi nebylo, ale kopance jsem cítila jen ve slunečné odpoledne v úterý kolem 16hodiny při jihozápadním větru a tak jsem byla nervní jestli je všechno ok ![]()
teď jsem cca 25tt a nemůžu si pořádně ani sednout, mám 6 kilo nahoře, pupek, bolí mě plotýnky, aktuálně mám zánět močáku a malá se mi snaží prokopnout skrz pupík
a bude hůř
Ještě si to užiješ ![]()
No, už aby to bylo.
Já bych teď jela na gyndu, a kdyby se mě ptali, s čím jedu, tak to by na mě koukali asi jak na debilka:D Jedu s divným pocitem, že se necítím těhotně ![]()
No já doufám, že když bude vše o. k, tak budu ještě na tohle období vzpomínat s laskou:D
Zatím mám i všechny testy v pořádku, tak nevypadá to, že by něco mělo být špatně.
Nebo, že by se něco mělo stát.
Jen mě občas dost tlačí jako na močák, nebo mám pocit namoženýho břicha, jak z tělocviku po sklapovačkách ![]()