18mesačné dieťa nerozpráva - problém?

Anonymní
25.12.11 11:16

18-mesačné dieťa nerozpráva... problém?

Ospravedlnujem sa za anonymitu..

Mam 18-mesacne dieta, ktore nerozprava. Obcas mama,baba,tata. Vie napodobnovat cca 8 zvieratiek a tym nasa rec konci. Ked ho motivujeme k opakovaniu, tak opakuje max. citoslovcia - teda napodobnovanie zvieratiek, slova napodobnovat nechce, odmieta.
Viem, ze je to este skoro, ze ma este cas, napriek tomu som zvedava na vase nazory. Ako je to u vas a u vasich rovnako starych deticiek? V mojom okolo totiz vacsina deti v tomto veku aspon ako-tak komunikuje svojou recou.
Reci rozumie, ale nekomunikuje..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
25.12.11 11:29

Klííííd, starší děti mi obě začaly mluvit až před druhým rokem, nejmladší dokonce až skoro ve čtyřech letech (a teď pusu nezavře). Klíííííd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.12.11 11:46

Můj dva a čtvrt roku starej prcek je na tom s mluvením ještě hůř než ten tvůj :-D V roce a půl jsem se ptala doktorky a to mi říkala, že nesmím bejt tak náročná, že má do tří let času dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.12.11 11:50

U nás je to taky podobný, umí pár slovíček, pár citoslovcí a tim to končí, další se učit nechce. Jsou nám 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
25.12.11 12:00

Můj 18ti měsíční syn říká máma, baba, čičí haf-haf a ham-ham.A jinak mluví jedině svojí řečí.

• Citovat
  • Upravit
9454
25.12.11 12:42

v 18 mesicich nase jeste nerikala snad vubec nic…ted ma dva roky a je na tom tak jak tvoje…bud v klidu…takovych deti je…i ve skolce nektery trilety jeste poradne nemluvi ;) jinak nase po me zopakuje jakoukoliv slabiku…takze mluvit umi…ale leda do ni hucet at opakuje :mrgreen: …samo z ni nic moc nevyleze..jak rikas zvuky zvirat a mama tata a par dalsich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzga
25.12.11 13:12

Vobec ziadny
A co ked nerozprava 2,5 rocne?
Neriesim najstarsi keca az moc :D
Zuzana +3

• Citovat
  • Upravit
853
25.12.11 13:26

Jak píšou maminy -buď v klidu! :mrgreen: Naše taky do 18ti.měs. uměla pár něčeho,co připomínalo slova :lol: Spíš používala svoji znakovku ;) No,a pak se to najednou rozjelo -ráz na ráz -a během pár dní ze sebe sype jedno slovíčko za druhým…takže v pohodě,až bude potřebovat,tak začne :lol:… až ti z toho půjde hlava kolem :mrgreen: …Hlavní je, že se dorozumíte :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50165
25.12.11 14:22

Náš kluk ve 22 měs. neumí napodobit žádné zvíře. Jinak řekne ani 20 slov, pak pár nějakých slabik a tím to končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
25.12.11 17:52

bud v klidu, nas chlapecek taky mluvi jako Tvuj a kamoska (co ma holcicku ve skolce) mi rikala, ze podle ucitelek a reditelky to s chlapecky neresi (nejak brutalne, tzn. psycholog apod.) az do 4 let… ;) Takze v klidu… :) :hug:

• Citovat
  • Upravit
12300
25.12.11 18:03

Jak píšou holky, to chce klííd. Syn začal mluvit až na 3,5 letech. Byli jsme i na vyšetření na foniatri a bylo to ok, hned po tom vyšetření najednou začal mluvit, takže jsem plašila zbytečně. Dceři je 19 měsíců a je na tom o poznání líp než syn, ale zase extra moc těch slov nezná. Třeba zvířátka u nás vůbec nefrčej, ještě tak haf a mnau a jinak nic. Za to zase umí mamííí chcííí to jí jde perfektně :lol: a pak takový slova jako svítí /stromeček/ bolí, pálí a tak. Ovšem oproti kamarádky synovy je to nemluva, pro mě je ale vzhledem k synově nemluvnosti ukecaná ažaž :lol: . Každý dítko má svoje tempo ale vesměs na roce a půl umí všichni prd ještě. A navíc je i brzo něco usuzovat v tomhle věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
25.12.11 18:33

18-mesačné dieťa nerozpráva… problém?

NE buď ráda ;) Naše 21měsíční dítě taky nerozpráva a nějak mi to zatím vůůůbec nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
25.12.11 19:01

Můj má 19,5 měsíce a taky nepovídá - jen mama, dada, jeje apod. a to ještě jen když se mu chce.Jo a ještě umí ham a haf a vrrr. Jinak komunikuje e e a ukazuje co chce. Komunikuje pořád, jen má zatím svůj systém. Až bude chtít mluvit, tak začne. Zvířátka se mu opakovat nechce, ale v knížce normálně poznává, lidi taky,ukazuje kde má ruce, nohy, bříško, kde má maminka mimi.. reaguje na všechno kolem sebe…to je hlavní. Nemusí mluvit, ale musí komunikovat nějakým stylem. On i ty slabiky začal říkat později a z ničeho nic.
Klid, na rozmluvení je do 3let čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.11 19:20

dakujem vam dievcata za upokojenie… ja to v podstate neriesim, len uz ma vytacaju tie vsetky mega sikovne deti, ktore rozpravaju plynulo od siestich mesiacov a tie vecne otazky: este nerozprava? este sa mu nerozvazuje jazyk? No nie… :? :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
50165
25.12.11 19:32
Anonymní píše:
dakujem vam dievcata za upokojenie… ja to v podstate neriesim, len uz ma vytacaju tie vsetky mega sikovne deti, ktore rozpravaju plynulo od siestich mesiacov a tie vecne otazky: este nerozprava? este sa mu nerozvazuje jazyk? No nie… :? :pocitac:

Z toho si nic nedělej, lidi toho nakecaj :roll: V roce jsem prý už říkala básničku, tak jsem se tomu smála, že to není snad ani možný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí