18. měsíční individualusta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1354
26.10.19 02:20

Mám doma malou individualistku. Za měsíc má 2 roky, společné aktivity nesnáší, projevuje se jinak než většina jejích vrstevníků. Rozumí i chápe velmi dobře, ale na povel cokoliv prostě neudělá. Se svými vrstevníky a s mladšími dětmi si nehraje. Je spíš introvert, ale se staršími dětmi si celkem rozumí, dokonce za nimi občas i dolézá, když hrají zajímavé hry. Chodí půl roku do školky, vždycky se tam hrozně těší, ale víc je s těmi staršími. Ač jsem s tím měla jeden čas trochu problém, tak už jsem se s její individualitou smířila a naučila se ji respektovat. Naopak pozoruji, že je velmi kreativní a má dobrou fantazii. U mě má přísnější výchovu, protože prostě jsem přísná, vyžaduju respektování určitých pravidel a ona s tím nemá problém. Proti svým vrstevníkům se jeví docela kultivovaně a vychovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33277
26.10.19 09:18
@stinga
@Anonymní píše:
Také jsem si myslela, že je malá. Jen mě zarazilo, že zbylých více jak 10 dětí dělalo vše, co se po nich chtělo. Malá rozumí všemu. Ví co se po ní chce. Jen v tom nejspíš nevidí smysl…

Moje děti byly vždy vzhledem k věku v kooperaci napřed. Zásadně již od batolat vyhledávají společnost starších dětí, se kterými si plnohodnotně hrají a komunikují.
Ale starší prostě sezení v kroužku a ukazovačky/rýmovačky považoval za nudné. Dobrovolně je udělal až o nějaké dva roky později, jen aby ukázal mladší sestře, že to má na háku. :mrgreen: Zato když byla opičí dráha, tak tu zvládnul proběhnout dvakrát, než se některé děti vůbec rozhoupali začít.
On se obecně odchyluje od klasikých příruček. Separační úzkost v podstatě nikdy neměl, zatímco jiné děti se držely matky a někdo cizí s ena ně nemohl ani kouknout, on vesele obrážel maminky a ochutnával cizí svačiny, když jsme někde byli, tak si mě vůbec nehlídal, prostě se sebral a šel za tím, co ho zajímalo (což matka teda fakt nebyla :lol: ).
Uměl říct čisté R půl roku poté, co uměl mluvit, zato neuměl třeba K, Ř až krátce po nástupu do prní třídy. Klasické batolecí válecí scény taky neznám, zato jeho vzteklé slovní výblitky stojí za to ještě dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
26.10.19 09:33

Máš doma naprosto normální dítě. Vybrala jsi jí podle svého vlastního vkusu a uvážení kurzy, které ji evidentně nebaví. Proč by se měla zapojovat do hry, která ji nebaví? Vždyť to nedělá ani leckterý dospělák. Naopak to, že je schopná si i za těchto podmínek najít něco, co by ji zabavilo, (byť to není to, co se „skupinově“ očekává) je známkou spíše vyššího intelektu než nějaké opožděnosti. K aktivitám ve skupině dozraje. Nech ji dozrát, nech ji si hrát po svém, vyprdni se na demotivační kurzy plné superdětí a běžte třeba na lesní hřiště nebo někam, kde se může dcerka sama vyblbnout podle svého a najít si tam třeba i společnost pro hru - podle svého.

(jejdamane, jak já nesnášela tehdy módní aerobik, do kterého mě máma přihlásila, protože ostatní supermatky tam své superdcery přihlásily taky - a to jsem byla starší než tvoje dcera)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí