Neustále se omlouvá

Anonymní
21.10.19 00:01

Neustále se omlouvá

Mám 2,5 syna a on se stále omlouvá, ale omlouvá se za věci, za které se vůbec omlouvat nemusí. To pak vypadá, že ho snad doma buzerujeme, aby se pořád omlouval, ale on se omluví třeba i za to, že třeba spadne a věc druhá je, že v sobě pak drží tu bolest. Takže spadne a třeba se hodně bouchne, vidíme, že má slzy v očích, ale on řekne omlouvám se a pláč zadržuje. Přitom ho nabadame, že pokud ho to bolí, ať klidně brečí, ale ne…jsem už z toho trochu špatná a nevím, co si mám myslet… stejně tak s tou omluvou, vůbec nevím, kde na to přišel, že se omlouvá za takový věci…
Máte s tím někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
21.10.19 00:11

Já myslím, že je to fáze, která přejde. Možná se za svou bolest začal stydět, neříkal mu třeba někdo z příbuzných, že kluci nebrečí? Náš syn má teď období, kdy za vše děkuje. Kolikrát po mně chce blbinky, jen aby za ně mohl poděkovat, jsou mu dva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.19 00:16

@Aduš8 toho si nejsem vědoma, že by mu někdo něco říkal…je pravda, že párkrát mu přítel řekl, že nemá důvod plakát, ale to bylo úplně v jiné situaci, když měl záchvat zuřivosti a chtěl si něco vysílat a nedostal to a brečel…ale neříkal mu to nijak vyčítave nebo že by na něj křičel, že by to v něm tak utkvělo…on je takový hodně citlivý a mě ho je kolikrát líto, když si ublíží a ještě se pak za to omluví…

• Citovat
  • Upravit
767
21.10.19 00:40

Dcera, skoro pět let, to dělá taky. Nejlepší je její hláška, když něco děláme je mami, promiň, ale musím jít kakat nebo se pose.ru :mrgreen: ale třeba i když nechtíc jí ukápne jogurt nebo tak, tak mami promiň. Nebo mi stojí před telkou, tak jí řeknu, ať se šoupne a taky mami promiň. Hned jí řeknu, že za tohle se omlouvat nemusí, že vůbec nic neprovedla a dobrý. Je naučená se omluvit, když něco provede a někdy to prostě použije i když opravdu nemusí. Nebo když mi zbaští moje sladkosti. Mami, já se moc omlouvám, ale ty bonbóny byly strašně dobrý, táta ti koupí nový a ty ti už opravdu nechám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
21.10.19 07:18

Buď v klidu, mě to dělal taky. Nejradši ve společnosti :oops: :lol: do toho mi chytil ruku, začal ji líbat a říkat promiň, moc promiň, tak uknourane. No připadala jsem si, že ho doma týrame 8o :mrgreen: teď je mu 5 a naštěstí už to nedělá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
21.10.19 08:00

Mladsi nez Tvoje, ale dela to taky. Mami promin - i kdyz se sama bouchne..Myslim, ze je to obdobi nez si to spoji…Ja je teda ucim, aby se se starsi omlouvali-kdyz si neco navzajem udelaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
21.10.19 08:15

U nás je to podobné. Skoro 3 letá dcera se taky za vše omlouvá a přehnaně děkuje :lol: Je to trošku zvláštní, ale myslím že to přejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
21.10.19 08:44
@BarušKAhap píše:
Buď v klidu, mě to dělal taky. Nejradši ve společnosti :oops: :lol: do toho mi chytil ruku, začal ji líbat a říkat promiň, moc promiň, tak uknourane. No připadala jsem si, že ho doma týrame 8o :mrgreen: teď je mu 5 a naštěstí už to nedělá. :lol:
:mrgreen: :mrgreen:
To je jak ten můj :lol:
Nedávno mu vyklouznul z ruky košík a hned se mi sapal na ruku a líbal ruku s maminko omlouvám se, omlouvám se, nezlob se prosím nezlob se. No lidi na mě koukali s pohledem chudák dítě ta ho asi privazuje k topení.
Jsou mu 4.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
21.10.19 08:46

Jo a taky se omlouváme, když jdeme čůrat :mrgreen: no prostě pořád slyším promiň, omlouvám se.. Prostě období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
21.10.19 10:17

Muj syn se omlouva dodnes. Je mu 8 a obcas slysim, jak je vycepovany, pritom ho nikdo necepoval :lol: je to jeden z komunikacnich prostredku, on vidi, ze vsichni tají :lol: ne ze by byl az takovy vycuranek, ale proste to funguje. My ostatni se taky omlouváme. A kdyz jdes na zachod ve spolecnosti, tak prece nereknes: „jdu chcat“, ale „omluvte me prosim“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
4595
21.10.19 10:22

Neni to treba tim, ze se to zrovna uci pouzivat, ale preci jenom dvouletak uplne nepozna situace, kdy se ma omlouvat a tak nejak jen tusi, ze se to rika, kdyz je neco spatne? Zrovna promin a dekuju je abstraktnejsi nez jist a pit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
21.10.19 10:29

@sepru Tak,přesně to samé mi dělal :lol: vždycky bych se viděla v… :mrgreen: naštěstí ho to přešlo, ale bylo to hrozný období, vždycky jsem musela působit, jako když ho doma mučíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí