Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
nevíte někdo, jak naučit prcka jíst kouskovitou stravu ze lžičky? když mu něco dám do ruky, tak si to v pohodě ukouše a sní, ale jak to dávám ze lžičky a je tam kousek, tak se dáví. už nechci mixovat.a když ho zas nechám jíst samotného, tak sní hrozně málo. děkuji předem za radu
Ahojky, jsme to meli podobné, akorát to rovnou plivala ven, nedávila se, už nevím, kdy se to zlomilo. Ale bylo to tehdy, když jsme přešli u malé na normální stravu, žádné mixované s náhodnými kousky. Pak jí ty mixované pokrmy už ani moc nechutnaly. Třeba klasická kuřecí polívka, všecko hodně naměkko. Nebo třeba rizoto, nebo brambory s masovými knedlíčky, dělám z mletého kuřecího masa, prostě vše měkké, ale nemixované. Stávalo se, že sem tam nějaké kousky, které se jí v puse nakupily, vyplivla, ale postupně to bylo stále lepší
Myslím si, že předtím malou matlo, když měla jídlo rozmixované na kaši, kterou vpodstatě nemusela žvýkat, a v tom najednou se vyskytl nějaký větší kus.
Ja bych z te lzicky davala nemixovanou, ale treba jen vidlickou namackanou potravu… proste aby to bylo takove hutnejsi, ale ne primo kousky, aby to bylo homogenni. A postupne min a min rozmackane. Mala mi uz ji kousky pekne, nikdy jsem nemixovala, jen tou vidlickou rozmackane jidlo. To samy s masem, to jsem zpocatku namlela a ted uz jen krajim na kousicky a pekne basti.
u nás to bylo podobné, prcek taky nechtěl větší kousky ze lžičky
doktorka nám poradila ať vše zkoušíme rozmačkávat vidličkou a po menších kousíčkách mu dávat lžičkou, pomohlo to, pak už netrvalo dlouho a stačilo už jen krájet ![]()
Je to nejaky typ vzpoury. Moje mala zacala kousky jist asi pred mesicem. A to bude mit dva roky. V pul roce papala normalne kousky, ale pak prestala a trvalo to fakt az doted. Vse jen a jen mixovane