18 měsíců nejí kousky

7
1.11.08 21:57

18 měsíců nejí kousky

nevíte někdo, jak naučit prcka jíst kouskovitou stravu ze lžičky? když mu něco dám do ruky, tak si to v pohodě ukouše a sní, ale jak to dávám ze lžičky a je tam kousek, tak se dáví. už nechci mixovat.a když ho zas nechám jíst samotného, tak sní hrozně málo. děkuji předem za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
344
1.11.08 22:41

Ahojky, jsme to meli podobné, akorát to rovnou plivala ven, nedávila se, už nevím, kdy se to zlomilo. Ale bylo to tehdy, když jsme přešli u malé na normální stravu, žádné mixované s náhodnými kousky. Pak jí ty mixované pokrmy už ani moc nechutnaly. Třeba klasická kuřecí polívka, všecko hodně naměkko. Nebo třeba rizoto, nebo brambory s masovými knedlíčky, dělám z mletého kuřecího masa, prostě vše měkké, ale nemixované. Stávalo se, že sem tam nějaké kousky, které se jí v puse nakupily, vyplivla, ale postupně to bylo stále lepší :-) Myslím si, že předtím malou matlo, když měla jídlo rozmixované na kaši, kterou vpodstatě nemusela žvýkat, a v tom najednou se vyskytl nějaký větší kus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
2.11.08 10:29

Ja bych z te lzicky davala nemixovanou, ale treba jen vidlickou namackanou potravu… proste aby to bylo takove hutnejsi, ale ne primo kousky, aby to bylo homogenni. A postupne min a min rozmackane. Mala mi uz ji kousky pekne, nikdy jsem nemixovala, jen tou vidlickou rozmackane jidlo. To samy s masem, to jsem zpocatku namlela a ted uz jen krajim na kousicky a pekne basti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
4.11.08 12:27

u nás to bylo podobné, prcek taky nechtěl větší kousky ze lžičky :? doktorka nám poradila ať vše zkoušíme rozmačkávat vidličkou a po menších kousíčkách mu dávat lžičkou, pomohlo to, pak už netrvalo dlouho a stačilo už jen krájet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
17.11.08 18:30

Je to nejaky typ vzpoury. Moje mala zacala kousky jist asi pred mesicem. A to bude mit dva roky. V pul roce papala normalne kousky, ale pak prestala a trvalo to fakt az doted. Vse jen a jen mixovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí