Vztekání 15m dítěte

59
29.10.08 23:53

Vztekání 15m dítěte

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jak jste řešily vztekání u dítěte. Máme dceru 15měsíců začala jak není po jejím házet ze vším, bouchat kolem sebe, když ji vezmu do náruče tak se prohne jako luk. :( . Nevím jestli je to chvilkové období nebo máme zaděláno na pěkného sígra. Už vidím jak v obchoďáku si vyřvává něco co chce a ječí na celé okolí. Jak jste to řešily? Přecházely jste jako by nic? Dávaly jste i na prdýlku, aby věděli, že se to nemá, nebo jste jen domlouvaly?
Je to taková šikulka, přide mě, že hodně rozumí, ale tohle se mi moc nelíbí.
Podělte se se svými zkušenostmi. Díky Jana :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10813
30.10.08 06:55

asi jedno co zvolis hlavne neustupuj- ignoruj, vysvetluj, atd. al eneustupuj- pkud zjisti ze si reevm neco vymuze bude zle- klid- je to obdobim vyvoje a bude zas lip( kdy tto sama nevim chi) ale nejsi v tom jedina to mi ver a hlavni je duslednost- a ze bude rvat v obchode je uple jedno :-) nejhorsi jsou an tom ty duchodkyne co chodi kolem a vycitave hledi- tech is nevsimej- casem si zvyknes :-) ja jen M odklizela ze silnice- v bezpeci at si dela co chce- a ted uz je ale celkem klid- a hlavne uz zabira pocitani do tri(ale na to jste asi jeste mali…) 1 2 3 a placnuti pres zadek- ver mi ze prckove brzy zjisti ze do tri by to zajit nemelo( a to fakt jen placnu ) dojde k tomu tak 1 za den :-) no pevne nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
30.10.08 08:49

Jojo, jsme v tom taky s váma. Akorát že jak se ten náš pruďas začne vztekat tak já se začnu chechtat - protože u toho vztekání vypadá děsně srandovně. :lol: :lol: Achjo výchovné to není, tak se vždycky musím otočit nebo to maskuju 8) Důchodkyně samozřejmě zachraňujou - asi je to jejich úděl… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
30.10.08 08:54

Jako bys psala o naší Emi :lol: Já jsem jí klidně ignorovala i v Tescu, ležela tam na zemi a já jsem jen zpoza rohu sledovala, jestli mi ji nikdo nekrade :lol: Lidi se spíš smáli, než by se pohoršeně dívali, na to jsem měla štěstí. Takže 100% ignorovat a neustoupit. My teď máme tohle období zase, cokoliv není po jejím, řve jak pardál a oblékání je očistec! Utíká mi po celém bytě a když už ji chytím, propíná se a mele sebou, no hrůza. Nedávno jeden člověk přirovnal oblékání jeden a půl letého dítěte ke snaze nacpat chobotnici do síťovky. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
30.10.08 09:16

Taky se hlásím do klubu :-)
Tobík si prosazuje svou čím dál víc, ječí, propíná se, včera se mi u přebalování poblinkal, jak řval :roll: Snažím se neustupovat a opravdu si to hlídat, taky odstraňovat z cesty případné spouštěče, vysvětluju.,.. ale nemám pocit, že by to k něčemu bylo.
tak pevné nervy nám všem :lol:

PS: myslím, že sígři vyrostou právě z dětí, co se jim ustupuje… když to jednou fungovalo, tak to zkusím znova a víc, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
30.10.08 09:46

Jsme na tom stejně :roll: Někdy mám opravdu co dělat,abych se udržela a nezabila ji :evil: A nejhorší je,že je to u nás naprosto nepředvídatelné.Vždycky,když čekám,že se bude vztekat,tak nic a když jsem nepřipravená,tak spustí.No je to těžké období,snad nějak brzo ustoupí :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
30.10.08 13:42

Hmmmm… u nás jsou hysteráka posledních pár týdnů na denní pořádku.
Naposeldy dneska cestou domů z města, moc chce jet autobusem, načež se šprajcne a když přijede bus, tak ječí něněněně a válí se po zemi a tak…ječel celou cestou domů (20minut) a nemá zrovna slabý hlas :twisted:
Nejhorší je jak všichni čumí, to mi rozčiluje snad nejvíc, všichni si myslí o harantovi a neschopné matce a to mám pak chuť mu dát na prdel. Navíc mám pár týdnů do porodu a nějaké čapnutího a prostě jdeme, to už taky moc nejde.

Domu mu řekne, ať si řve a odcházím, venku se ho snažím přemluvit, že teda půjdeme, na něco ho nalákat, odlákat pozornost, v mhd ho prostě držím a snažím se ho nezmydlit… Taky dostane na zadek, to pak většinou jde, sice s řevem,ale jde… Moje předsudky, že dítě plácat nebudu vzaly rychle za své :lol: :lol:

Prý funguje dobře studená sprcha, já zatím zkusila mu cáknout na hlavu trochu vody nebo mu stednou vodou omýt obličej…to občas pomůže.

No jsem ráda, že v tom nejsem sama, i když mi přijde, že horší než u nás to být nemůže…naše dítě u toho opravdu není legrační, ale vypadá jak typický rozmazlený harant, kterej by potřeboval denně řezat :oops:

• Citovat
  • Upravit
Efa
208
30.10.08 13:54

Ahoj,
tak ja vetsinou ignoruji. Reknu mu, ze vztekanim si nic nevymuze, a vetsinou ho to rychle prejde. Nejhorsi je kombinace vzteku a unavy, to pak ryci a prestava dychat, az cely zmodra. Tehdy pomaha fouknout do obliceje, nebo caknout studenou vodu. No, ja v jeho veku delala to same, tak mu to ani nemuzu mit za zle :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
30.10.08 13:56

Taky se hláím k těm, co se jim děcka vztekají… Naše Eliška je v tom přímo mistr! :D Jediný co já dělám je, že si jí přestanu všímat a ona najendou přestane a chce se mazlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.10.08 14:48

Mile maminky, hlasim se (respektive muj syn) do skupiny malych vzteklounu… Nicmene nam uz jsou 3 roky a mohu vas ujistit, ze obdobi klidu a „neklidu“ prichazeji neustale. Vzdy kdyz rvaci obdobi skoncilo, tak jsme si s manzelem rekli: „ufff, je to konecne za nama!“ a ono to po par dnech ci tydnech prislo snad v horsim. Prave se od patku snazime jedno takove prekonat. :roll: To uz neni tak, ze jsem popadla rocni dite pod pazi a sla ackoliv se vztekalo, kopalo a jecelo - ted nam za:,–(ne chce utect, ci se nas snazi kopat a kousat, rve az se nadavuje a nest v takovemto stavu 15kg dite je i pro kulturistu pekny zahul. Nase dite ma sice temer vse (nemyslim tim jen materialne), ale za:,–(ne ne na jeho uminenou zadost. U nas plati velka duslednost - kdyz se rekne NE, znamena ne. Plati u nas vysvetlovani, hra a neha, ale jak vidite, ne vzdy je spravne chapana. Mame proste maleho slibotechnu, ktery ovsem na sve sliby a „pochopeni nas rodicu“ za 5 minut zapomene. A mimochodem: taky pocitam do 10, ignoroji, rozume vysvetluji pravidla, okoli je mi naprosto ukradene, ale kdyz mi rupnou nervy tak placnu poradne na zadek, pres ruku ci zataham za ucho ALE bohuzel ani to nezabere. Bylo mi receno, ze vse prejde, ze je to jen vyvojove obdobi silne osobnosti. Tak jen pevne doufam, ze bude silna osobnost jen v dobrem slova smyslu! (Mimochodem, pry to se mnou ditetem byl taky pekny zahul… :) asi je tedy po mne.) Drzim vsem palce a rekneme si to popravde: stejne nase dite je pro nas to nejkrasnejsi a nejsikovnejsi, i kdyz se nekdy vzteka a privadi nas k silenstvi - a tak to ma prece byt… Emma

• Citovat
  • Upravit
583
30.10.08 15:56

zrovna jsme se o tom bavily dneska na plavání..Veru se vzteká až to hezký není…ignoruju, hlídám jestli je v bezpečí, odtahuju od ostrých hran:).. já myslela, že je to až kolem druhého roku, ale princezna ukazuje, že už dřív..její starší ségra se nevztekala téměř vůbec, až tak po 3,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
4.11.08 12:40

Tak se hlásím taky do spolku malých vztekálků :D , máme za sebou druhý rok života a vztekání nás doprovází denně :twisted: Nejhorší je u nás už zde zmiňované oblékání…občas to u nás vypadá že ven půjdeme asi nazí :lol: :lol: venku je to občas taky utrpení, hlavně když někde objeví nějakej ten klacek a přepadne ho touha s ním zrovna štourat někde do kamínků, to se pak buď nehneme z místa nebo nás čeká opět vlna vzteku, v tom druhém případě pak celé sídliště ví že jsme zrovna vyrazili ven :lol: :lol: snažíme se taky dodržet zá:,–(u zkamenět a neustoupit, když se řekne tak prostě ne… i když u nás máme menší problém s tím že babička to jaksi ne a ne pochopit :twisted: a skáče jak on píská :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemians
7.3.13 20:53

Ahoj holky, mám roční holčičku a ta je super vzteklá. :zed: Pokoušeli jsme to ignor.ale nejde to hned to přitvrdí a začne si strkat prsty do pusy a vyvolává si zvracení :poblion:.Nemůžu ji jen tak nechat mohla by aspirovat zvratky.Je to mazec, máte radu? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML