kupovaný dort k 1. narozeninám

9
30.10.08 21:01

kupovaný dort k 1. narozeninám

Chtěla bych koupit k 1. narozeninám dort a nevím jaký by byl alespoň trochu vhodný, takže asi ne ovocný - je tam želatina a kusy ovoce, které by neukousl, asi ne máslové krémy, nevíte o nějakém dobrém? stačí nějaký obyčejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2376
30.10.08 21:25

Ahoj,

my zrovna měly ovocný se želatinou. Klárče si dala jednu jahodu trochu toho zbytku a zbytek stejně nechtěla. :) a snědli sme ho mi ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
30.10.08 21:36

My měli dort z téhle cukrárny, udělají ti náplň jakou si přeješ a stejně je spíš pro dospěláky, mrňousek z něho moc nezbaští :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
30.10.08 21:44

Ahoj, nechávali jsme dělat v cukrárně, probrali jsme to na místě s paní cukrářkou a nechali udělat 2 vrstvý, spojený marmeládou, světlý piškot. Bez ořechů!!!! Člověk nikdy neví...... :roll: , citronovou polevu, marcipánové růžičky (pro maminku, mňam) a velkou 1dničku. Svíčky jsme aplikovali sami, dali jsme jich víc - byla větší sranda s foukáním a prcek stejně neumí počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
31.10.08 10:02

Proč chcete kupovat? Myslím, že k 1. narozeninám je nejlepší dělaný doma - jogurt, zakysaná smetana, piškoty a ovoce (my měli banány). Alespoň pak nemusíte odhánět prcka, když si bude chtít dát a nebude závidět při jídle dospělým.
My jsme synovi udělali jeho vlastní malinkatý dort, který si mohl sám sníst :-) Takže seděl nahatý v dětské židličce a patlal, patlal, patlal. On byl nesmírně šťastný a celá rodina pobavena. Po akci se komplet osprchoval i se židličkou, za tu zábavu to stálo.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.10.08 10:54

a proc patlat dort, ze ktereho si dite dobne a ostatni dospeli z nej dvakrat nadseni nebudou. Navic nevim co je skodliveho na piskotu s ovocem a zelatinou, napriklad ze Svetozoru - ze by kousek nemohlo rocni dite (asi ho cely nezboucha ne ?

• Citovat
  • Upravit
20656
31.10.08 11:11

Souhlasím se Zubr em - já tedy dělám každý rok domácí, ale chápu, že ne každému se do toho chce. V některé z diskusí tu určitě je recept na jablečný s pudinkem a s piškoty.

Pro usnadnění se dá koupit hotový korpus, na něj nandat ovoce, které dítě jí (banány, jablka, mandarinky, švestky, meruňky, …), v hrnci připravit želatinu (trochu ji osladit) a nalít na dort a je hotovo místo šlehačky se dá z boku „opatlat“ Lipánkem a je to

Ten želatinový dort není na škodu, pokud je v tom vhodně zvolené ovoce (asi bych nešla do kiwi a jiných potencionálně dráždivých druhů). a volila bych bez oříšků po stranách

Anonymní - všechny 3 dorty, které jsem dělala pro dceru byly dobrý a přidávali si i dospělí, dort pro dítě NEZNAMENÁ že to bude nechutná ač zdravá patlanice
Btw - dcerka si tedy z prvního dortu rozhodně jen neďobla snědla ho poměrně dost. Promiň, ale tvůj komentář mě poměrně vytočil, resp způsob, jakým byl napsaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
31.10.08 11:20

my jsme nechávali dělat dort a byl výbornej :wink: Malá si vzala pár lžiček a víc nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
31.10.08 11:26

K 1. narozkám jsme měli kupovaný z cukrárny, žádné zvláštní požadavky jsme neměli, Elis v té době o sladkosti zájem nejevila (ani nevěděla, že nějaké existují:), ani o ten dort. Možná do něj trošku nípla:) Bylo to kvůli focení a kvůli dospělým:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
31.10.08 18:53

Taky jsme měly „obyč“ z cukrárny. Malej ho nejedl, jenom do něj při focení šlápl. Bylo to spíš pro dospěláky. Myslím, že v tomto věku, nemá smysl kupovat dort vhodný ingrediencemi pro roční dítě. Stejně by ho snědl dvě, tři lžičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
31.10.08 21:39

Je jasné, že každé dítě je jiný jedlík a víme, co máme doma. Filip chtěl vždycky jíst to, co my už v roce, takže sladkosti apod. jsme jedli tajně :-) Takže domácí dort byla jasná volba - udělala jsem si ho sama a dala ingredience, které jsou úměrné jeho věku, aby ostatním nemusel závistivě hledět do talíře a sápat se po nich. Vždyť to jsou jeho narozeniny ne?

Ročnímu dítěti bych dort z cukrárny prostě nedala, na takové množství, cukru, tuku i vajec má času dost. Nehledě na to, že bych nevěděla kdo to pekl, čerstvost surovin, atd. Ale já jsem na výživu malých dětí docela přísná, pro někoho ulítlá (sleduju éčka, atd.), takže ať si to každý udělá podle sebe :-)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
1.11.08 16:36

My ted taky pomalu přemejšlíme o dortu k prvním narozeninám a souhlasím se Zubrem. Budu dělat domácí nepečený dort, piškoty, smetana, tvaroh, ovoce. A plánujeme i to, že si malá bude svůj kousek jíst sama, její jídelní koutek je na to uzpůsoben :lol: (omyvatelná tapeta na zdi).
O kupovaném dortu bych přemejšlela jedině, kdybych věděla, že ho malá nebude chtít jíst a to u nás nepřipadá v úvahu, protože chce nejvíc to co máme my :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.11.08 17:46

K prvnim narozeninam jsme koupili dort od Hajek a Bousova - z cukraren Svetozor, je to jen piskot, ovoce a zelatina. Jednalo se spis o svicku a fotky. Mala si parkrat dobla ovoce, navic je dobry - kupujeme tam dorty uz nekolik let.

• Citovat
  • Upravit
644
3.11.08 08:46

Protože já i manžel máme velkou rodinu a do bytu by se nám to ještě i s našimi známými nevešlo, tak jsme k prvním narozeninám dělali 3 oslavy, takže jsme vyzkoušeli všechny varianty - na první oslu jsem dělala nepečený dort z piškotů, pudinku a ovoce, na další jsem pak jsem pekla 3 patrový dort (piškotové těsto, spojené marmeládou a s pudinkovou polevou) a na tu poslední jsme si nechali dort udělat. Eliška si od každého jen zobla, takže nevidíém problém ani v jednom :wink: Když děcko nezbouchá celý dort, tak to přeci nevadí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
9.11.08 12:53

Prave premyslim o dortu k prvnim narozeninam, rozhodne ho nebudu delat sama, chci ho koupit, tak me napadlo, zda mi nekdo neda tip na cukrarnu v Brne, kde by delali fakt dobry dorty. Hezky dorty totiz maji vsude, ale aby pak nebyl jak umelej ale chutnej. Dort to bude spis pro dospelaky, protoze Tomik o to nejevi zajem a nevidim duvod, proc bych mu to mela davat. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí