Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky, nechcete si se mnou psát na téma 19 měsíční dítě? co děláte celé dny, jak ho zabavíte, co plínky, co zoubky atd…
ahoj, náš už teda má 20m ale klidně psát budu
zoubky už máme docela dlouho kromě všech 5, těm se ven nějak nechce. Jinak poslední dobou se malý dost rozmluvil, trénujeme nočník, který nám vůbec nejde, přes den přestal spát a zlobí čím dál víc ![]()
zuby vyrostlé u obou, pořád běhají s plastovou vrtačkou, rádi si prohlížejí knížky
Ahoj,moje malá bude mít 21m,ale v 19m začínala s nočníkem a zoubky už měla skoro všechny,pořád jí 4chybí
.Jinak se hodně rozpovídala a teď ve 21m už nočník tak nějak zvládá,jen na noc ještě radši dáváme no a už povídá a zlobí o dost víc.
ahoj, máme tady diskuzi https://www.emimino.cz/…nkovani/981/.
Kačka třeba plínky,po kud nemá připnutřé bodynem nebo teplákama, tak ji sundavá. Na nočníku ale sedět nechce. ze zoubků jí ještě chybí všechny trojky a prořezávají se dolní stoličky.
Ahoj šmoulinko.já se ráda přidám.ted nám bylo 20 měsíců.Začínáme zřetelněji mluvit a zuby krom dvou 5tek máme všechny.nočník trénujeme.Chodíme a kakání i zahlásí.ALe máme plínky přes den i přes noc.Jo a před nedávnem mi přestal pít mlíkoUM.Ale jíme spoustu mléčných výrobků a kaše taky papaá.
Jizvíková pochopila jsem to dobře máš dvojčátka.5ekni mi jak to zvládáš?Obdivuji maminky s dvojčátky
muta píše:
Jizvíková pochopila jsem to dobře máš dvojčátka.5ekni mi jak to zvládáš?Obdivuji maminky s dvojčátky
Jizvík nemá jen dvojčátka, le k tomu ještě miminko ![]()
Tak markit to ji obdivuji trojnásob.
Chci se zeptat ten odkaz na unor,cos posílala,nemohla bych se přizvat a přidat?Sice mám syna v prosinci 25,ale měli jsme být koncem ledna a nakonec o pár týdnů dříve ![]()
muta píše:
Tak markit to ji obdivuji trojnásob.Chci se zeptat ten odkaz na unor,cos posílala,nemohla bych se přizvat a přidat?Sice mám syna v prosinci 25,ale měli jsme být koncem ledna a nakonec o pár týdnů dříve
Určitě mohla.
i Jizvíková měla mít únorátka a nakonec je má dřív.
zdravím, máme skoro devatenáct. Zuby všechny krom pětek, komplet bez plenek, mluvení nic moc spíš nic, ale na to nejdůležitější se domluví.
Jinak chodíme dopo i odpo ven na hřiště mezi děti a nebo alespoň na prochajdu, třebas s motorkou
Doma je k neutahání
Spí už jen po o a pak po deváté večer.
Moc ráda „maluje“ pastelkama, prohlíží a hledá v knížkách, momentálně u nás frčí pohádka Jája a Pája, ráda nám pomáhá ať už mě s vařením, přebíráním prádla a nebo tatkovi se šroubovákama ![]()
![]()
Kačenka se mnou taky věší prádlo
, a cokoliv táta dělá, buď krade vejcajk a nebo musí vše po něm kontrolovat. šroubuje prahy apod
práci se šroubovákem zvládá luxusně.
Kač spí přes den 1,5-3 hod, jak kdy, někdy dopoledne, někdy odpoledne a mezi 8-9 večer usíná.