Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,kamoska ma dvoulety dite.Byla snim ve sklepe a malej si hral v jedu na krysy a nevi jestli neco spolk nebo ne?ja jsem ji rekla at jde hned na pohotovost ale nesla.stalo se to vcera.jsou nejake priznaky?????
To by mělo být napsané na obale,pokud ho ještě má,ale příště bych dala větší pozor.My používáme sprej,nastříkáme ho na určitá místa,a jak se tama krysa protáhne,tak se oblíže a je po ní,toto děti neláka:-)
Boze. Proc s nim nikam nejela? Normalne neplasim, nejsem matka, kterou hned tak neco vydesi, ale jed na krysy? Tak to je silny kafe. Priznaky ti nikdo nepopise, vetsina matek nenechava dite hrat si v jedu na krysy…
At si aspon zavola do Prahy na toxikologicke centrum, tam budou urcite vedet… cislo zkusim najit…
Zjistila bych přesný název a typ toho jedu, většina jich funguje na tom principu, že po pozření trvá kryse několik hodin-dní než vnitřně vykrvácí, ale jak se to projevuje u lidí a jaká dávka je nutná k otravě… Neváhala bych ani minutu, může se to projevit až po delší době a pak už může být pozdě.
Na co ceka kamoska?Co se bude dit s ditetem?Ja bych teda na to nemela.
Já teda taky nevím na co kamarádka čeká, ale jed na krysy je známí tím, že dlouhou dobu trvá než začne účinkovat. Já mít podezření, že pes sežral jed na krysy tak už je včera u doktora a ona čeká s dítětem doma co se bude dít?
Jela bych ihned k doktorovi a pokud ji řeknou nic se neděje jen pozorujte jedině dobře.
Příspěvek upraven 30.08.11 v 17:34
My teda máme v baráku všude napsáno, čím je to sypané. Pokud to nezjistí (a neví ani správce domu, či jak to tam mají zařízené), popadnout dítě, do pytlíčku odsypat vzorek granulí a mazat k doktorovi.
Jedy na krysy jsou dneska nastesi vlastne nejedovate, na bazi warfarinu, ktery se pouziva i na redeni krve u lidi. Pri podezreni na otravu staci odebrat krev na srazlivost a pri vyssim INR staci dat vitamin K. Pokud by kamoska k lekari za zadnou cenu nechtela, doporucila bych ji ten vit K dat naslepo v maximalni doporucene davce - ale bacha, tim se naopak zase otravit da!
Samozrejme vychazim z toho, ze se jedna o tento typ jedu na krysy, to je treba overit. Jinak opravdu volat NTL.
Ahoj obnovuji téma, nemáte někdo zkušenosti s bezpečnostními dávkovači jedu na hlodavce? Nikde na internetu jsem to nenašla, jen jsem někde o tom četla
Má to být nějaké udělátko, které odolá i nájezdu dětí ![]()
Obnovuji diskuzi.
Stala se mi taková nehoda. Byla jsem s dětmi u prarodičů, sbírali jsme a jedli maliny. Pak přišel ke mně syn a v ruce držel takový malý růžový polštářek, chytla jsem to do rukou, myslela jsem si, že to dědovi vypadlo ze sekačky, tak jsem syna poslala za dědou a já dál jedla maliny a taky dávala dcerce. Pak přiběhl syn, že je to jed na myši. On nic do pusy nedával, ale já jsem pak těma rukama jedla maliny a dávala je i dcerce. Nikdy jsem takový jed neviděla (myslela jsem si, že jed jsou jen granule), tak mě to vůbec nenapadlo. Děda řekl, že je to přímo jed, který myši lížou a tím umírají. Přímo jsme ten jed nejedly, ale mohla jsem ho mít na rukou a jedly jsme ty maliny. Bojím se, aby to něco nezpůsobilo. Prarodiče říkají, že se přece nic nestalo, do pusy jsme to nedaly, tak nevím, jestli to může něco způsobit a nějak řešit. Možná otravu přímo ne, ale pak třeba rakovinu atd. Jít s dcerkou do doktora?
Zjistete, co to presne bylo a kontaktujte toxikologicke informacni stredisko. Tam vam reknou co a jak.