Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak je to s rohlíkem u ročního dítěte. Pokaždé když jdeme do obchodu tak malý ho dostane, ale včera mi kamarádka řekla, že je tam strašně moc soli. Obchod bez rohlíku už si nedovedu představit.
no pokud není rohlík nasolený nahoře, tak té soli tam moc není. Jasně, do kynutého těsta se sůl dává, ale ne moc. Nemyslím si, že by to měl být velký problém. Neřešila bych to.
Tak já se na to ptala tenkrát Dr a na netu jedný poradkyně a bylo mi řečeno, že rohlík musí být bez soli a kmínu navrchu. Takže ho vždy oškrábu a pokud ti sní jen jeden rohlík za den tak to vůbec ničemu nevadí.
Kupuj rohlík, který nemá navrchu posyp. Předpokládám, že nesní rohlíků pět za den, ale tak možná ten jeden a to je v pohodě ![]()
My máme taky rok a baštíme rohlík. Já v tom žádný problém nevidím. Malý nechce vůbec jídla s kouskama, takže pořád mixujeme a rohlík je úžasná příležitost,aby se to kousání naučil ![]()
Kupujeme jen ty bez soli nahoře =) a spucujeme jen jeden denně a ne každý den =)
taky kupujeme rohlíky, už si nákup bey rohlíku neumím představit
sice je v rohlíku soli dost, ale pokud pak nesolíš nebo jen málo ostatní jídla během dne, nevidím v tom problém
Trolíci píše:
Kupujeme jen ty bez soli nahoře =) a spucujeme jen jeden denně a ne každý den =)
tak vidíš. ![]()
monulda píše:
My máme taky rok a baštíme rohlík. Já v tom žádný problém nevidím. Malý nechce vůbec jídla s kouskama, takže pořád mixujeme a rohlík je úžasná příležitost,aby se to kousání naučil
Přesně jako u nás ![]()
Jídlo mu nesolím vůbec. Děkuji všem za info, rohlíky budou dál =)
taky dávám rohlík a malá v pohodě. taky v tom nevidim problém ![]()
proboha řešit rohlík u ročního děcka? já malé dávala rohlík od 7. měs. a žije, to bych už musela řešit všechno např. piškoty přesnídávky apod.
martulkasloník píše:
proboha řešit rohlík u ročního děcka? já malé dávala rohlík od 7. měs. a žije, to bych už musela řešit všechno např. piškoty přesnídávky apod.
martina75 píše:martulkasloník píše:
proboha řešit rohlík u ročního děcka? já malé dávala rohlík od 7. měs. a žije, to bych už musela řešit všechno např. piškoty přesnídávky apod.![]()
![]()
![]()
navíc roční dítě už má přecházet na normální stravu, pomalu ale jistě, naše malá už obědvá to co my, jasně museli jsme změnit trošku jídelníček, dřív bych udělala čínu a k tomu hranolky tak teď hold děláme jiný jídla polívky, omáčky, zapečené nudle,hodně jídla se sezonní zeleniny atd. ale prostě zvyká si na naše s menší dávkou soli. roční dítě a rohlík prostě neřeš ![]()