19měsíční dítě nechce spát v postýlce

1322
2.10.12 13:20

19 měsíční dítě nechce spát v postýlce

Ahoj holky, náš 19 měsíční syn nechce spát ve své postýlce. Chodí pozdě spát kolem 22 h a musím ho uspávat ve své posteli. Pak ho přendávám do postýlky, což děláme už dlouho, ale posl. dobou jak ho položím do postýlky, probudí se a křičí a musím ho dát zpět do postele. Tam spí docela pěkně, i když i tak se budíme 1-2× za noc. Jsem z toho celá dolámaná, kope do mě a hlavně si chci něco večer podělat a ne chodit s ním v deset spát. Nevím, zda mu pořídit velkou postel a dát jí vedle naší, zda to bude řešení. Co myslíte a jakou postel koupit se zábranou? On sebou v noci docelá hází. Nechci, aby s námi spal do puberty!!! Poraďte, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
941
2.10.12 13:27

Moje má rok a půl a už má taky velkou postel, nechtěla tam být protože starší má velkou postel, ona chtěla taky, mám ji vedle sebe a budí se tak jednou na pití a hned usne, nebo spí celou noc. a jestli ho uspáváš u sebe, tak už je to jedno jestli spí vedle tebe nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
2.10.12 13:27

Do puberty s tebou spát nebude, neboj ;) za pár let mu bude vadit i to že na něj promluvíš :lol:

Zkusila bych možná tu postýlku, sundat bočnici a přirazit k posteli :think:

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
2.10.12 13:30

Koupili jsme vysokou matraci, kterou má v pokojíčku, zatím se tam učí spát po obědě, jakmile si trošku zvykne a přizpůsobíme byt tomu, že by s noci dítko mohlo přijít do ložnice, začne tam spát i v noci. Rám postele jsme nepořizovali záměrně, aby na ní dítko neskákalo a nedělalo kraviny, když spadne s matrace, tak se nic nestane. Jinak si nejsem jista, zda „přilepením“ postele k vaší něco vyřešíš, myslím, že stejně poleze k vám a jeho zůstane prázdná :jazyk:.

• Citovat
  • Upravit
31594
2.10.12 13:31

Záleží jak je na tom rozumově a s chápáním nějakého vysvětlování.
Pokud by se nechal utáhnout na to, že ve velké posteli bude jako velký kluk atd, tak je velká postel řešení, jinak ti z ní bude stejně zdrhat a když budeš zahánět, tak kolem toho bude možná spousta řevu.
V tomhle věku se to řeší podle mě asi nejhůř, většinou ještě nechápou vysvětlování a domluvy, ale už naprosto jasně vědí, co chtějí a mají výdrž si to zkoušet prosazovat.
Osobně bych to nejdřív zkoušela s postýlkou a teda s postýlkou jinde než v rodičovské ložnici. Uspat v postýlce a vypařit se, aby se nevzbudil. Dát mu do postýlky oblíbenou hračku, flašku s pitím, aby se třeba ududal tím :nevim: Uspávat spíš po tmě, aby ho nevzbudilo paradoxně to, že pak zhasneš. A postupně, když by si zvyknul, tak bych uspávání osekávala, osekávala, až by se z něj stal nějaký časově únosný rituál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
2.10.12 13:31

Holky asi to sem nepatri, nas malej spi v postylce pekne ale hazi sebou ze se mlati o prusle..A obcas i spi ruzne, a cestuje po postylce…Napadlo me odsroubovat bocnici, ale nevim jestli ta postylka bude mit porad dobrou stabilitu???Nevite nejaka???
Taky urco bude utikat z postylky, takze jsem rada ze neutika kdyz jde haji a pekne usne ..Ale zase kdyz se mlati o prusle napadlo me tu bocnici sundat.CO rikate???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.10.12 13:36

@Jaja87 no a když je takovej cestovatel a nebude tam mít bočnici, tak ti asi vypadne, ne? Pokud je to jediný problém se spaním v postýlce a jinak ještě nějakou dobu bude spát tam, řešila bych to mantinely.
Nebo mladší mi teď spí v cestovní, ta je látková, tak se o nic nebouchá, matraci tam má normálně postýlkovou, takže spí jako v postýlce - my to tak teda máme proto, aby ho mohl starší vypustit z postýlky ráno ven a já nemusela hned vyskočit, když se malej vzbudí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
2.10.12 13:36

Já dala postýlku, taky se mě kolikrát šprajcla o šprušle a řvala, tak se ji dala postel, je klid, sice cestuje, ale spí. když sundáš šprušle, myslím, že se stejně přestěhuje k tobě, bude hledat volné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
2.10.12 13:40

@Gladys Proc by padal, je jasny ze bych postylku posunula k nasi posteli aby nespadl. Cestuje sem, tam, uz to neni tak casto jak pred cca 3 mesici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
2.10.12 13:40

Měli jsme to stejně, až na to uspávání. Usínala sama, ale v naší posteli, pak jsem ji přenášela a kolem druhé hodiny zase zpátky k nám. Řešení - koupili jsme „velkou“ postel s kočičkou a od první noci v nové posteli spí sama celou noc, když nepočítám buzení na čůrání. Namotivovali jsme ji samozřejmě s tím, jak je velká, šikovná a jak ji kočička hlídá - a zabralo to.(A taky musím přiznat, že měla vzor ve starší sestře, která spí vedle v pokoji.)
Jinak postýlku jsem do ložnice vracet odmítla, přišlo mi to jako krok zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
2.10.12 13:47

Takže jedine svuj pokojiček se svou posteli co? je fakt že z te postele zdrhne k nam to je mi jasné ale myslím že z pokojíčku zdrhne taky. je hrozný mazel pořád chce s nekym byt. ach jo. a co takova ta oboustranná postel z Ikey??? dole je matrace a nahoře po žebříku další místo na spaní. mu se líbí takové úkryty dole na spaní ale zas nebude tam v zime moc velká zima na matraci na zemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí