Uspávání dvouleťáka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.12 21:16

uspávání dvoletáka

Ahoj prosím akutně o radu. potřebuji aby starší syn začal spát sám v posteli teda usínat. máme dvě místnosti takže všichni spíme v jednom pokoji. doted jsem uspávala tak že jsem s ním ležela tělo na tělo ale už nemužu. mám doma mimčo a nemám nato prostě čas sním tam minimálně pul hodiny být. už hodinu se snažím aby usnul. vylejzá z postele tak ho bud zaženu nebo odnesu a pochovám, že je velkej kluk a tak, ale děsně brečí a volá bojim bubák. nejde mu vysvětlit, že bubák není. Jemi ale děsně nepříjemné jak brečí. poradíte mám vydržet nebo si jít k němu alespon sednout?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
1.10.12 21:21

No, za prvé myslím, že jsi to měla pořešit před narozením druhého dítěte, protože teď už to bude brát jako odstrkování kvůli mladšímu..takže bych rozhodně nelámala přes koleno..sedla bych si, mimino šoupla buď tatínkovi nebo vzala taky, přečetla pohádku, hladila..nevím, prostě klasický uspávání jako dřív, nevím, jak jste to dělali a snažila se zavést nějaký řád, režim před usnutím :nevim: asi moc neporadím, ale pochybuju, že jen tak bude respektovat změnu „ze dne na den“ v této situaci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
K.Black
1.10.12 21:23

Kde přišel na toho bubáka? to ho tím někdo musel strašit :think: jinak souhlasím se Sterezií ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.12 21:25

Tatínek dělá dlouho do večera takže to nejde. před narozením jsem to zkusila, ale neměla jsem na to sílu a nervy a než na něj křičet čiho plácat tak jsem to vzdala, ale ted už prostě se to naučit musí. koupeme a pak říkám pohádku jako vždy jen s tím, že si k němu už nelehám.

• Citovat
  • Upravit
1012
1.10.12 21:26

Taky jako stezie, ale to už nevrátíte. Taky bud mimi tátovi, nebo mimi uspávat dřív než dvouleťáka. Mám to podobně jen naštěstí u poledního klidu, no tak si mladší občas pořve, když se neududlá, ale ošidit staršího? Přikládal by to miminku a to by nebylo dobře. Nebo zkuste zapojit tatínka, ať uspává on. Jinak bych poradila Estvilla, ale teď by to nebylo dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
1.10.12 21:28
@Anonymní píše:
Tatínek dělá dlouho do večera takže to nejde. před narozením jsem to zkusila, ale neměla jsem na to sílu a nervy a než na něj křičet čiho plácat tak jsem to vzdala, ale ted už prostě se to naučit musí. koupeme a pak říkám pohádku jako vždy jen s tím, že si k němu už nelehám.

myslím že ještě mrňous aby zvládl takovou změnu ze dne na den :nevim: jak jste si to uspávání naučili, takový to máte ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.12 21:28

@K.Black no to je to co právě netuším. nikdy jsem nic takového neříkali. tak jestli u babičky nevím. možná z televize, ale kouká jen na dětské pohádky jako bob a bobek apod. nevím. zkoušela jsem tam sedět i s mimčem minule ale stejně neusnul dokud nepřišel tatka vzal si prcka a já si k němu lehla to pak usnul hned.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.12 21:29

@K.Black - jo tak na toto jsem fakt čekala. díky za radu.

• Citovat
  • Upravit
1.10.12 21:31

Tak můj syn se naučil usínat sám až ted na 5.narozeniny :roll: A to jsem ho na to 2 měsíce připravovala, prostě se do tý doby bál usnout sám, má bujnou fantazii, představuje si pod postelí bubáky :roll: Ted jsme nakreslili na čtvrtku velkou postýlku a dává si za každý usnutí po pohádce bez maminky nálepku…Je na sebe pyšnej, že to dokázal, ale dřív to prostě nešlo, dozrál k tomu až ted v 5 letech. Měl od 3 let problémy s koktáním, tak jsem si netroufla ho nechat brečet v posteli, než usne, aby se mu koktání nezhoršovalo, takže jsem bohužel mazlila tělo na tělo do usnutí do 5 let, ale ted to proběhlo v klidu :srdce: 2 roky je zrovna asi blbej věk na odnaučování usínání, když je na to zvyklej a ještě bude žárlit na mimičo, bych řekla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
1.10.12 21:32

Není malý, my přeučovali vše v desti měsících-usínání ve svém, neukojování, zrušení nočního kojení. Ale musel tatínek, maminka by to nedala, měl výdrž, je ale fakt že za čtyři dny usínal krásně v pohodě pak už sám, ale netroufla bych si to udělat po příchodu miminka, bral by to jako ubližování, odstrkování, a myslím že toho už je tak dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.12 21:34

A kde vzal bubáky taky netuším, vyrostl na Krtečkovi, nikdo ho určitě nestrašil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
1.10.12 21:36
@Anonymní píše:
@K.Black - jo tak na toto jsem fakt čekala. díky za radu.

nezlob se, mě jen fascinuje to že se do určitého věku dává dítěti „vše“ co si přeje, ať je to uspávání, kojení a pak se najednou ten jediný opěrný bod(maminka) rozhodne že už ji to nebaví, a čeká že to to malé dítě přijme v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
sterezie
1.10.12 21:43
@Anonymní píše:

Tak rozhodně bych na něj nekřičela ani neplácala, ani předtím, ani teď :think: bude to holt těžký..a kdy chodí spát mimino? jedině uspat mimino a pak staršího.. :nevim: chápu, že jsi neměla nervy, ale myslím, že dvouletý už je dost zvyklý na to, jak ho uspáváš a navíc si myslím, že je to pro něj tím spíš zásadní, když usínáte tělo na tělo..a lehnout si s oběma by nešlo? :think: spí Ti dvouleťák ještě přes den? to je u nás zásadní tahák na usínání, od té doby, co nespí přes den, večer padne za vlast 8)

• Citovat
  • Upravit
zichisek
1.10.12 21:44

Dcera teda usíná sama od miminka, tak nevím jestli poradím, ale napadlo mě pořídit nějaké světýlko(lampičku, svítícího plyšáka, takové to světýlko do zásuvky…) vybrat to spolu jako pro velké kluky, případně když už s bubákem přišel, tak říct, že je to proti bubákům. I když je asi lepší říkat, že bubáci nejsou.Aby neměl takovou tmu a nebál se. Malá usíná u melodie a světýlka z chůvičky nebo má na postýlce základnu z kolotoče, která hraje a jemně svítí.

• Citovat
  • Upravit
sterezie
1.10.12 21:45
@K.Black píše:
nezlob se, mě jen fascinuje to že se do určitého věku dává dítěti „vše“ co si přeje, ať je to uspávání, kojení a pak se najednou ten jediný opěrný bod(maminka) rozhodne že už ji to nebaví, a čeká že to to malé dítě přijme v pohodě.

tohle je ještě lepší varianta, horší je, že takhle by si to spojil s tím prtětem (teda dle mě..)…jinak zakladatelko s K. Black souhlas a nemyslím, že by napsala něco špatného, i když to teď asi nechceš slyšet, ale podle mě nějaká zázračná šetrná metoda neexistuje.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510