Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, chceme koupit pro malou dětskou postel.. Mám už dvě vybrané, bud Klasickou z masivu anebo ve tvaru autíčka..
Máte někdo pro vaše prcky postel ve tvaru auta? není to zbytečné vyhození peněz?
Klasická by nás vyšla okolo 3tis, auto výjde okolo 6ti tisíc.
Malá je bohužel strašný mamánek, spí ještě s námi v ložnici, v pokojíčku se prej bojí, byla tam asi dva týdny a pak začala dělat scény..
Tak jsem myslela že když bychom koupili postel auto že by si to snad oblíbila a vklidu usínala..Jinak rozměr klasické 90×200 a auto má 100×200..takže rozměrově by vydržela dlouho.Tak prosím o radu ty co mají, měly auto anebo jak jste spokojení s klasickou postelí. děkuji ![]()
Já teď koupila prckům klasické postele z masivu (za 2900,–) a jsem s nima maximálně spokojená. Klukům se taky strašně líbí ten nový velký prostor a při spaní ho fakt využijou skoro celý
JInak já bych asi postel ve tvaru auta (nebo tak podobně) nekupovala. Přijde mi to jako sezónní záležitost. Teď by to ještě bylo fajn, protože dítě je malé, ale až bude větší, tak se mu už třeba nebude líbit spát v autíčku a třeba mu to i bude připadat uhozené. Moc se omlouvm, nechci se nikoho dotknout, je to jen můj názor ![]()
Taky jsme koupili normální postel, ani mě se auta a podobné vymoženosti nelíbí. Jednak je to drahé a za druhé se domnívám, že rozměr 100×200 je vnější nebo se pletu? Nejsem si jistá, ale tyhle postýlky mívají velikost matrace o mnoho menší, než klasika ![]()
V pohodě, děkuji za nároz.. toho se taky bojím že ji to brzo přejde..
Ale počítala sjem že do 10 let by snad mělo vydržet.. zase ale klasická postel vydrží i 20 let o možná déle, jen matrace se mění..
To je to autíčko, jediné co bylo tak pro holčičku a ona právě auta zbožnuje, ta druhá je klasická varianta z masivu, už právě jen ten masiv(do ní chci jít nejvíc).. a ještě jsem měla 3 variantu, ale ta už je jen rozměrově 180, takže tu jsme vypustili
Koupila bych z masivu a nějaké krásné nové povlečení a určitě se jí tam bude líbit, jako velká holka! ![]()
Ta z prostřední fotky je moc hezká. Máme podobnou v rozměru matrace 80×190cm a počítám, že poslouží dlouho…
U auta 200×90 je matrace..takže klasika postel jak u té druhé z masivu.. takže pořád přemýšlím..tak snad mi pomůžete s tím že auto je opravdu zbytečné vyhození penez
Bude to na kratší dobu, je to 2× tak drahé, takže otázka, zda je to vyhazování peněz - podle mě jo.
Spíš mám dojem, že i kdyby teď postel byla pozlacená, tak budete mít problém s přechodem do pokojíčku, pokud tam spala dva týdny a pak začla dělat scény a vyscénovala si spaní s vámi ![]()
edit: auto je sice stejně velké, ale popravdě řečeno, jsi si jistá, že bude dítě chtít spát i v pubertě v posteli tvaru auta?
Že si třeba přivede domů kamarádky a nebude se stydět? Teď to třeba vypadá atraktivně, aleza pár let může začít skuhrat, že je to trapný ![]()
Příspěvek upraven 30.09.12 v 14:12
@MišelkaX Přesně tu prostřední jsem teď koupila klukům (to je Vanas nábytek, že jo
) a jsem s ní maximálně spokojená.
Já bych byla pro klasickou postýlku. A doladit to povlečením, kapsářem atd…
Náš mladý si povlečení vybírá sám (motiv
)i dekorace.
Přijde mi to lepší, přijde si důležitý a spokojený. A v případě změny názoru to nebude tak finačně náročný.
No našla jsem ji na aukru.. Máme skřín i knihovnu v dubu.. a tuhle postel na aukru umožnují moření v dubu, tak aspon by to trošku ladilo.. Měla jsem ji vyhlídnutou přímo v nábytku, ale měli jen klasika dřevo borovice a moření olši a buk..
Takže bychom vzali bud buk anebo ten dub.. Asi do ní pujdu, je fakt že stačí povlečení, nějaké hezké polštářky a bude hezká ![]()
Taky začínám řešit postel. Jsem pro klasiku, auto se mi jednak nelíbí, druhak si myslím, že jsou to vyhozené peníze a že se to brzo ohledí. Jak píšou holky - klasická postel + zútulnit ji povlečením, nějakým kapsáře apod. na zeď.
Taky doporučuju klasiku, já do ní nechala ušít polštáře podél stěny s kočičkama a pejskama a je z ní vyprdlá, až povyroste polštáře prodám a bude mít klasickou postel.
Za mě je to vyhazování peněz a spaní v pokojíčku to stejně nezlepší, pokudsi to už jednou vydupala zpět.
Šla bych rozhodně do klasické… my teď taky kupovali postel a koupili jsme normálně dospěláckou, vzhledově neutrální postel ![]()
ber to tak, že když teď koupíš dětskou postel ve tvaru auta, tak se tam dítěti bude líbit třeba 6-7 let a pak začne přicházet do puberty a auto se jí přestane líbit a co s tím pak ![]()
spíš bych šla do nějakého hezkého kapsáře na zeď kolem postele, případně do povlečení s oblíbeným motivem, do nálepek na zeď atd. - prostě do dětských dekorací, které tolik nestojí a dají se snadno vyměnit
já už se pomalu začínám poohlížet po povlečení s Krtkem nebo Locikou, protože taky netuším, jak jinak bych ji z té ložnice vystrnadila
![]()
Ahoj a můžu se ještě vloudit z dotazem. My jsme pro malého pořídili menší postel 170X 70cm Ikea, dali ho do pokojíčku. No radost byla, ale nevyřešilo to noční navštěvování rodičů
.
Tak jsem i říkala, že bychom dětem pořídili postýlky s výsuvnou přistýlkou. S tím, že když bude v noci problém, že tam s nimi bude moc spát dospělí. Má ten s tím nikdo zkušennost. Mě to přijde dobrý, že bude i možnost v době nemocí, se různě rozdělovat atd…
Děkuji za názory h.