Uplakané usínání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26.9.12 20:04

Uplakané Usínání

Zdravím a předem se omlouvám, jestli už je zde stejné téma. Nemám moc čas prolízat to a hledat. Tak se nezlobte. Potřebovala bych poradit. Synovi jsou 3. měsíce a poslední měsíc prožíváme hororové usínání. Dřív usnul všude a v klidu, teď usíná a řve, vzteká se, šponuje se. Bříško to rozhodně není. Na chvíli ustane a když vypadá, že spí začne siréna znovu. Je to uspávání hlavně přes den a večer. V noci když se budí na kojení usíná v klidu a hned. Už ho i uspávám v náručí i když se řevem. Ale nebolí mě to tolik, jako ho nechat řvát v posteli. Usne potom spíš vyčerpáním. Chci se zeptat, prožila jste to některá zvás? Nevíte kdy to přestane, nebo jestli na to nejsou nějaké homeopatika, čaje. Bolí mě, když pláče a já mu nemůžu pomoct. Moc děkuji za odpovědi. Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
26.9.12 20:06

Já jsem nepochopila, ty ho necháváš samotného postýlce, aby se uřval do „bezvědomí“? 8o Ve třech měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
26.9.12 20:18

A dudá dudlík? Naše malá dudlík nechtěla, uspávání bylo hrozný a jen v náručí. Pak jsme jí naučili brát si dudlík a je to o moooc lepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 20:25

Jenny. fields: Nenee to jsem nedělala ani u prvního syna :)Na to nemám povahu. Radši rozmazlovat než trápit. Myslela jsem jako že si vedle něho lehnu a budu čekat než usne. On mi brečí i když ho chovám, když sním chodím a chovám, prostě furt. Když usíná a řve tak ho konejším a uklidnuju. On brečí chvíli pak přestane a pak zas a takové nárazovky až konečně usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.12 20:31

Celipipka54: dudlá dudlá. Už od porodnice. Už první den svého života si ho vyžadoval :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.12 20:31

Není přetažený? Mě tohle kluk dělal, než jsem se naučila poznat signály únavy.

• Citovat
  • Upravit
26.9.12 20:35

Lucenka: dneska mi to říkala doktorka, že je asi přetažený, ale je to hned. Hraje si a zničeho nic začne plakat a šmudlat se tak ho hned dám uspávat. Už má i své časy. On nemá rád, když se položí a nic nevidí, to se začne taky hned vztekat.
Tak to vidím, že to budu muset nějak přetrpět a třeba ho to přejde a nebo nevím.
Nejlíp usíná v autě, jenže i kdybych ho tam uspala a vytahovala z vajíčka, tak se probudí :/ Je to uplnej opak prvního syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.12 20:42

U nás už šmudlání bylo pozdě. Náš měl příznaky únavy: větší aktivita, vrácení se ve vývoji o krok zpět (takže se třeba přestal snažit přetáčet) a na závěr šmudlání - ale u toho už v postýlce řval.

• Citovat
  • Upravit
2144
26.9.12 20:45
@lucenka píše:
U nás už šmudlání bylo pozdě. Náš měl příznaky únavy: větší aktivita, vrácení se ve vývoji o krok zpět (takže se třeba přestal snažit přetáčet) a na závěr šmudlání - ale u toho už v postýlce řval.

Tý jo, to je taky dobrý vědět :palec: Malá mi taky přijde občas přetažená z ničeho nic. Ale nikdy mě nenapadlo, že příznak únavy může být zvýšená aktivita 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.12 20:50
@celipipka54 píše:
Tý jo, to je taky dobrý vědět :palec: Malá mi taky přijde občas přetažená z ničeho nic. Ale nikdy mě nenapadlo, že příznak únavy může být zvýšená aktivita 8o

no trvalo mi to dost dlouho než jsem tohle vypozorovala :)

• Citovat
  • Upravit
26.9.12 20:51

Tak to já zkusím teda dřív. Vztekání mě tolik netrápí jako když mu ukápne slzička. Třeba se poštěstí :think: Starší syn, usínal v klídku, sice dlouho ale ani nemukl. A pravidelně, 2h vzhůru 2h spánek. tento usíná půl hodiny a spí taky půl hodiny. Prej je to nespavec, což mám fakt radost :lol: takže jsem z toho vyvalená a už si nevím rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
26.9.12 21:48

Ahoj malá má čtyři měsíce a pokud neusne u prsa nebo neuhoupe v kočáře tak prostě se chvíli uřve-do patnácti minut je tvrdá, ale jen přes den. Večer se musí ududlat, pokud nezabere musím jí nechat chvilku vybrečet a pak se usosá, jinak neusne. Nepomáhá zhola nic, chování tišení nošení nic. Její bráška taky vyžadoval uspávání, ale ten měl aspoň dudel a zabíralo nošení, ona dudel nechce ani omylem a u nošení chvilku klid a pak začne taky brečet. Navíc holt je to mladší ségra a občas se to bez pláče neobejde. Neusne ani vedle nás, neumí sama usnout tak už se chystám v půl roce na Estvilla pokud se to nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
26.9.12 22:02

Ahoj, já měla taky uřvané děti. Pomáhalo mi hopsání na balonu s dítětem v náručí, to je okamžitě zklidnilo. Anebo zkus pustit fén, nebo vysavač… Mladší vyžaduje při usínání puštěný fén doteď a to mu je už rok :oops: No snad mu to nezůstane do dospělosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.9.12 08:44

@adlin27 Nechci být vlezlá, ale jestli můžu poradit, tak na dudlík se dá naučit ;) Nám mudr řekla, že si děti vybírají i různý tvary a tak. Když my jsme dali malé dudlík, začala ječet, jako kdyby jsme jí týrali :mrgreen: Pak jsme vyzkoušeli úplně jinej typ a hlavně nakapali jsme na něj Espumisan (nebo co miminku chutná) a s tím si dudlík vzala a hned ho vyplivla, pak už si ho nechala dýl a tak postupně až teď už ho vyžaduje :palec: Jestli jsem moc vlezlá, tak se omlouvám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.9.12 08:48

@veronikazave A ještě mě napadá, nepotřebuje si třeba říhnout? Tohle přesně nám malá dělá, když brečí před usnutím. Spinkat jí dáme samozřejmě odříhnutou, jenže jak brečí, tak zas nějakej vzduch nalapá :nevim: A pak právě usne, ale vzbudí jí, jak jí to tlačí, tak si jí dám „na srdíčko“ ona si vždycky ještě říhne a uspávám znovu :mrgreen: Pak si ještě trošku pofňuká a usne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí