Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hemží se to tady radami na výběr dětských matrací, potřebuji poradit s výběrem matrace pro manželskou postel. Výběr je tak obrovský, že už se přestávám orientovat
Poradíte, jakou kvalitní zdravotní matraci vybrat, jestli latexovou nebou z líné /studené pěny/, jak to funguje, když je u matrace zmíněno: Nastavitelná tuhost
, zda oboustrannou…
Prostě už jsem z toho fakt magor
![]()
Budu ráda i za přímý odkaz. Ještě dodám, že chceme opravdu kvalitní nejlépe zdravotní matraci /mám problémy se záda a krční páteří/, která nám nějaký ten rok vydrží, cenově nejsem omezená.
Moc děkuji za Tipy ![]()
Doporučuji dojít do specializované prodejny
prodejci jsou vyškolený a na vše vám ochotně odpoví a navíc si matrace můžete rovnou vyzkoušet ![]()
Nevím, odkud jsi, ale ve Spektru v Průhonicích mají moc dobré a kvalitní matrace. My ji máme asi rok a už se nikde jinde nevyspíme
. Taky nás na dvoulůžko stála 20 tisíc. Je proti roztočům a když se stane nehoda a třeba se mi tam vylije pití, tak se z toho vytvoří malé kuličky a nic se nevsákne
. Další vymoženosti jdou mimo mě
.
Tady je odkaz na tu prodejnu: http://www.spektrum-pruhonice.cz/…o-spanku.htm
@Katrinka
Tak to nevím, ale když si zítra vzpomenu, tak se podívám na účet, zda tam ten typ bude, kupovali jsme tam i zdravotní polštáře a peřiny…
Máme od Jelínka, vybereš si materiál, váhu pro kterou je matrace určena a během roku si mlžeš zdarma nechat změnit matraci, tak jak potřebuješ…
Máme 4.rok a jsme moc spokojeni. Cena za matraci byla kolem 10 tisíc…
Ort. matrace Jelínek
Tak ja se za svuj zivot s rodinou uz neco nacestovala a spala jsem na tolika matracich a za me jedine DORMEO. Mame je doma i na chalupe a kazdy, kdo k nam dojede rika, ze se tak dobre nevyspal. Mama s pritelem uz si ji dokonce koupili domu, jelikoz jim taky desne sedi. Fakt moc doporucuji…
My máme matrace od Gumotexu a taky velká spokojenost. Konkrétně tuto http://www.matrace-by-gumotex.cz/…-medea-plus/
Ten materiál je otázka, nic není lepšího než si na tu matraci jít lehnout a ležet. Někomu třeba maximálně vyhovuje latex, někomu vůbec. Sám ten materiál má své plusy i mínusy. Pro lidi s bolestmi zas se třeba doporučuje líná pěna, ta mění tvrdost podle teploty, tj. když si na ni lehneš, změkne a ideálně se přizpůsobí.
Oboustranná matrace…kvalitní matraci neproležíš a po max 8 letech by se stejně měla vyměnit z hygienických důvodů, prostě ji propotíš. Takže oboustrannost by asi nemusela nutně být kritérium.
No a mám několik kolegů z práce, kteří si spaní pořídili zde http://www.ortflex.cz/main.php?… tj. i rošty, které v tomhle případě hrají zásadní roli. Zapřísahají se, že se dá spát i jen na tom roštu. Bohužel mi to řekli, až když jsme spaní pořídili jinde
jinak bychom do toho šli taky. Tak to zkus prostudovat, třeba tě to taky zaujme. ![]()
My mame od linou penu od Gumotexu a nic jineho nez linou penu uz do budoucna nechci. Spi se mi na tom fakt uzasne
Pokud mohu i ja prispet svou troskou do mlyna, tak presne pred 14dny jsme resili stejny problem. Stara matrace doslouzila a my zacali hledat novou. Vybirali jsme mezi pruzinovymi a penovymi, obehali jsme Ikeu, Kiku, ale teda nic moc, nakonec jsme zasli do jedne vzorkove prodejny, kde meli celkem vyber matraci a koupili jsme Klimagel soft od vyrobce Geltech.
nas pozadavek byl ten, aby mela nosnost do 130kg (vzhledem k tomu, ze nektere matrace maji nosnost jen do 90kg a pritel je preci jen o nejake to kilco tezsi), no a aby davala dostatecnou podporu pri spani na zadech i boku (na brise temer nespime).
tahle nas zaujala tim, ze prave v oblasti ramen, zad a beder ma gelove vystuze, ktere vazne perfektne a prijemne drzi oporu tela, navic ma ruzne volitelne potahy - takze jsme si kazdy zvolili to, co nam vyhovuje…
ale urcite doporucuji obejit par vzorkovych prodejen a na chvili si na matraci „polezet“ ![]()
Bloumik: Ahoj, při hledání recenzí na matraci Ortflex jsem narazila na tyto příspěvky. Víte o někom, kdo má s tímto výrobkem zkušenost, popř. na něj kontakt? Viděli jsme výrobek na výstavě, podepsali smlouvu (teď 2 dny, tudíž je možnost ještě od smlouvy odstoupit). Teď mi to vrtá hlavou, jestli jsme neudělali moc rychlé rozhodnutí - u firmy Jelínek jsou podobné matrace, cena asi srovnatelná, tak by mě zajímalo, v čem je ten rozdíl.
Prodávala jsem kdysi v takové prodejně a za mě jedině latexová a nejlépe z přírodního latexu, ale tato matrace musí být na lamelovém roštu a musí větrat od spodu…není vhodná do nějakých uzavřených postelí…na líné pěně se mně konkrétně strašně blbě otáčí, jak je tam člověk zabořený
, ale každému vyhovuje něco jiného…
Tak to jsme asi vyjímka.
My jsme koupili matrace Gumotex Athena Plus a byl to velký omyl. Na matracích se potíme. Výrobce na toto nikde neupozorňuje, v reklamních letácích se toto nedozvíte. My jsme na toto prodejcem při koupi upozorněni nebyli. Pouze jiný prodejce říkal, že je to obvyklé a při prodeji na to zákazníka upozorňuje. Reklamace byla firmou Gumotex zamítnutá nejprve z důvodu „Pouze jednou toto zákazník reklamoval a reklamace nebyla uznána“. Z tohoto důvodu byla reklamace zamítnuta i nám. Až po urgenci a ostrém emailu výrobce zahájil nové "reklamační“ řízení a matraci stáhl, testoval a nakonec řekl, že je v pořádku. Matraci vracíme prodejci. Matrace Gumotex rozhodně nedoporučujeme.
Rozhodně vím, že záležitost výběru matrace není jednoduchá. Já jsem si vybral matraci právě z GUMOTEXU a jsem maximálně spokojený. Za sebe doporučiji matraci MEDEA PLUS. ![]()