Uspávání a denní spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
172
19.9.12 20:54

Uspavani a denni spanek

Ahojky vsem. Rada bych se zeptala na nazory a rady…Od doby co Kristi spi sama v pokoji, je ji ted 18 mes., jsme uspavali jen parkrat. Vzdy dostala mlicko a svou oblibenou hracku a usnula sama. Posledni dobou vylejza s postilky( prusle jsme museli dat pric, jelikoz nase dite letalo hlavou dolu…), vstava v ni a vzteka se. Vyzaduji uspavani. Tak jsem ji nekolikrat zamcela aby nesla ven.., pak jsem precetla ze je to spatne reseni a ze dite se muze bat. Uz nevim co mame delat. Vzdy vstane jak my jdeme spat a uz nechce spatky do sveho pokoje a spi s nama v posteli…Coz drive stavalo se kdyz byla hodne mala. Pak spala sama. Nevim kde je chyba a co mame delt??? :,( :? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7241
19.9.12 21:25

Já bych řekla, že je to jen takové období.. Ale pokud nechcete, aby spávala i nadále s vámi v posteli, asi bych ji pro jistotu nechávala usnout v postýlce, i kdyby s řevem. Časem pochopí, že neustoupíte, tak to vzdá.
Nebo nechat usnout u vás, a pak přenést. Ale potom riskujete, že to bude vyžadovat pořád - a období nechání vyřvat/neustoupit vás stejně nemine. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
19.9.12 21:26

Mám kamarádku, která spala v ložnici na zemi na matraci v ložnici u svých rodičů do deseti let, protože se v svým pokojíčku bála. Pak její táta přišel s tím, že má na špatném místě postel, přestěhovali pokojíček a od té doby spala ve svém. Ale podle mě to bylo jen psychologické a v deseti pobrala tu omáčku kolem a plně tomu uvěřila. Ale je právě klidně možný, že se tam bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
19.9.12 21:41

hmm…tak já prostě ty naše dvě musim zavírat v pokoji, jinak by chodily po bytě a nespaly by! včera v noci se jedna třeba probudila a začla pochodovat po bytě, šla jsem si lehnout k ní, že jako usne - neusnula, lehla jsem si na matraci, co mám u nich v pokoji - lehla ke mně, ale zas neusnula - lezla sem tam, povídala, chtěla, abych s ní chodila po bytě - bohužel u nás platí jen to - uložit a zavřít dveře! sice je chvíli řev, ale usnou. tak snad z toho nebudou mítt nějaký trauma!

ale kdyby usnula u mě v posteli, tak bych jí tam rpostě spáát nechala! kéž by to tak u nás šlo! já k rodičům do postele chodila cca do 6ti let, púak už jsem chtěla mít svoje! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
19.9.12 22:11

8o Zamykat dítě, to je teda pro mě šílená představa. Zaprvé, si nemůže dojít ani na wc, nehledě na to, že je izolované, a nic s tím nemůže udělat a to teda svím dětem věříte, já to moje zmknout, tak by mi udělalo z pokoje kůlničku na dříví.

Děti spí semnou pokud potřebují, syna 25 měs. uspávám na denní i noční spánek v posteli, a jsem ráda, že mu poskytnu pocit bezpečí, který v tomto období potřebuje. Dceru jsem upávala taky tak, a problém teda s přechodem do vlastního pokoje posléze neměla. Právě proto, že měla pocit bezpečí, že kdyby náhodou, může zamnou přijít.

Tobě tak vadí, že spí s vámi???Mě přijde, že na to má v tomto věku ještě nárok.

• Citovat
  • Upravit
886
19.9.12 22:17

Teda nejsem asi oprávněná radit mladého uspáváme u něho v posteli v jeho pokojíku ještě teď v 5 letech. A když se v noci probudí dojde k nám do postele, tam spí do rána. Když jsme na dovče v jedné mísnosti, tak se k nám do postele nestěhuje. Vím, že jeho přání je jeho postýlka v naší ložnici.
Ale já bych malou určitě v pokoji nezavírala. Neumím si představit její strach stres. Já bych tam s ní šla a uspala a pak se vrátila do ložnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
19.9.12 22:28

Jo, co já bych dala za to, kdyby holky chtěly spát u nás v posteli - nechtěly nikdy ani jako mimina - ony prostě neusnou, dokud nás maj u sebe. když jsou nemocný, jsem s nima v pokoji a držim jee za ruku a zpívám, ale nespí se! :zed: tak by mě zajímalo, co by kdo poradil mě? 8o :roll:

u zakladatelky uspávání a spaní dítěte v posteli problém řeší - závidím! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.9.12 22:33
No mne nevadi ze spi s nama…jen mne prekvapuje ze tak najednou se to zmenilo a nevim si s tim rady…Take rada se pomazlim s Kristi…Ale ona ani nejak nestoji o tuli tuli v posteli - je rozvalena cela:-) a nesnese stesneni. Rada bych dala vse zpatky dohromady jak to bylo. Prave duvod, proc jsme ji dali do sviho pokoje byl ze ona spatne spala s nama v pokoji… - vse vnimala a vse slysela. Pak uz to bylo perfektni…Ted zase jinak.
@dvojmatka píše:
Jo, co já bych dala za to, kdyby holky chtěly spát u nás v posteli - nechtěly nikdy ani jako mimina - ony prostě neusnou, dokud nás maj u sebe. když jsou nemocný, jsem s nima v pokoji a držim jee za ruku a zpívám, ale nespí se! :zed: tak by mě zajímalo, co by kdo poradil mě? 8o :roll:u zakladatelky uspávání a spaní dítěte v posteli problém řeší - závidím! :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
19.9.12 22:38
@Natalie 30 píše:
No mne nevadi ze spi s nama…jen mne prekvapuje ze tak najednou se to zmenilo a nevim si s tim rady…Take rada se pomazlim s Kristi…Ale ona ani nejak nestoji o tuli tuli v posteli - je rozvalena cela:-) a nesnese stesneni. Rada bych dala vse zpatky dohromady jak to bylo. Prave duvod, proc jsme ji dali do sviho pokoje byl ze ona spatne spala s nama v pokoji… - vse vnimala a vse slysela. Pak uz to bylo perfektni…Ted zase jinak.

a neřešilo by to něco podobnýho, jak to máme u nás? mám u nich v pokoji matraci na zemi, takže jak je postýlky nízko, tak jsem ležela vždycky skoro velde nich a držela za ruku - tak uspat a odejít? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.9.12 22:43
Kdyz zustavam u ni ja, tak leze s postilky ven a nebo vstava a vzteka se…ze ji ven nepoustim. Lezim vedle a chci ji drzet za ruku ale ona jen pusinkuje a nechce si lehnout. Kdyz uspava manzel, tak on ji dava hlavu do postilky…Kristi ho pusinkuje a vrti se vedle. Take vstava ale ven uz nemuze proto ze manzel ma tam hlavu:-)…tak dnes uspaval 40 min. 8o
@dvojmatka píše:
a neřešilo by to něco podobnýho, jak to máme u nás? mám u nich v pokoji matraci na zemi, takže jak je postýlky nízko, tak jsem ležela vždycky skoro velde nich a držela za ruku - tak uspat a odejít? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
19.9.12 22:47

@Natalie 30 jak nikdy u nás uspávání nebyl med. Ale občas se to přesně proměnilo v peklo - stále vstával, ne a ne se položit atd. během týdne se to zase vrátilo k normálu. Za mě vydržet :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
19.9.12 22:54
@Natalie 30 píše:
Kdyz zustavam u ni ja, tak leze s postilky ven a nebo vstava a vzteka se…ze ji ven nepoustim. Lezim vedle a chci ji drzet za ruku ale ona jen pusinkuje a nechce si lehnout. Kdyz uspava manzel, tak on ji dava hlavu do postilky…Kristi ho pusinkuje a vrti se vedle. Take vstava ale ven uz nemuze proto ze manzel ma tam hlavu:-)…tak dnes uspaval 40 min. 8o

hmm…vím, o čem mluvíš! u nás je dobrýto, že dvojčata maj prostě jedna druhou a nikdy v tom pokoji nesjou sama…u jednoho dítka bych nevěděla, jak to řešit :nevim: tak aspoň posílám hodně síly :hug:

jinak já teď dětem dala do pokoje fosforeskující hvězdy a objednala tyhle postavičky http://www.maxikovy-hracky.cz/…icka-svitici#…, aby neměly strach ze tmy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.12 23:19

vydržet!

Tohle vztekací a vylézací období jsme měli kolem druhého roku, možná lehce před. V pokoji spala sama od 10. měsíce. Začala vylézat a chodila za námi, klidně 10-15× za večer. My jsme oba toho názoru, že musíme být důslední, jinak nebudeme vychovávat my děti, ale ony nás. Takže jsme se střídali a zasi ji 15× vrátili do postýlky, zhasli a odešli. Po 16.-té už nepřišla. Takto jsme vydrželi asi měsíc a byl klid. Občas to tedy bylo i s plácačkou a hodinovým brekem, ale jinak to u nás nešlo. Starší dceři je 2,5. Přes poledne najíst, vyčůrat, pusu a spát. Buď usne hned, nebo zavolá, že chce pití. Za hodinu vstává. Mladší je 8 měsíců. Spí s námi v ložinici. Tu dávám spát ráno v 10, nakrmím, položím, chvíli si pořve, miluje společnost a když si jí někdo všímá, vydrží být 2 hodiny hodná. Takže chvilku brek ale za minutu je klid a spí 2 hodiny. Pak jde spát ve 3, spí do půl 4. Taky v klidu, sama. Večer vykoupeme, nakrmím (sunarem), dám pusu, uložím do postýlky, zatáhnu roletu pro abs. tmu a jdu. Chvílí brečí, když vidí, že odcházím, ale hned spí. Někdy s vzbudí v noci, někdy vydrží do půl 7, do 7. Když se probudí, jenom dát dudáka, na břicho a spát. To se mi osobně osvědčilo nejvíce. Aby měli děti nějaký řád a věděli, že si ze mě nebudou dělat dobrý den. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
20.9.12 08:36

Ahoj, tak máme momentálně ten samý problém. Dcera před 14 dny přelezla postýlku, tak jsme museli odstranit tu jednu bočnici. Od 6 měs. usínala sama, od 10měs. spí sama v pokojíku, bez problémů (tedy pro odbourání nočního kojení jsme použili knížku Každé dítě může dobře spát). Teď je jí 20měs. a tak 3měs. spala celou noc. Jenže teď chce, abychom u ní večer seděli a drželi ji za ruku dokud neusne (v průměru tak 1,5hod :zed: ) a pokud se v noci vzbudí, tak za námi přijde a vyžaduje to samé. Což já tedy razantně odmítám dělat - zkrátka najednou neumí usnout sama. Byla bych ochotná jí uspávat, kdyby to trvalo tak 30min a v noci nevyžadovala to samé… Takže jem znovu otevřela chytrou knížku viz výše a najela na metodu zavřené dveře. Z počátku byla schopná řvát i hodinu za dveřma - v intervalech jsem je chodila otvírat a uklidňovat ji. Včera jsem je už neotevřela ani jednou, usnula :palec: Jakmile usne, tak jí nechávám dveře pootevřené. Ovšem dneska v noci chodila za náma co 2 hodiny, nakonec chtěla k nám do postele (normálně nechce, chce spát ve své postýlce, ale chce u toho držet za ruku), takže od 4 spala s náma. Jsem těhotná, úplně vyřízená a ráda bych se vyspala, takže pokud někdo napíše nějakou další vychytávku, jak na to, tak budu nadšená… Jo a od té doby, co může ven z postele, tak přes den nespí vůbec :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.9.12 13:17
Vcera jsme uspavali stridave a nakonec manze to dal…Dnes tostejne pokracovalo zase a musila jsem ji zamcit v pokoji. S tim ze az usne otevru…Jinou variantu uz nevidim, bohuzel… :think: :|
@kokomo píše:
Ahoj, tak máme momentálně ten samý problém. Dcera před 14 dny přelezla postýlku, tak jsme museli odstranit tu jednu bočnici. Od 6 měs. usínala sama, od 10měs. spí sama v pokojíku, bez problémů (tedy pro odbourání nočního kojení jsme použili knížku Každé dítě může dobře spát). Teď je jí 20měs. a tak 3měs. spala celou noc. Jenže teď chce, abychom u ní večer seděli a drželi ji za ruku dokud neusne (v průměru tak 1,5hod :zed: ) a pokud se v noci vzbudí, tak za námi přijde a vyžaduje to samé. Což já tedy razantně odmítám dělat - zkrátka najednou neumí usnout sama. Byla bych ochotná jí uspávat, kdyby to trvalo tak 30min a v noci nevyžadovala to samé… Takže jem znovu otevřela chytrou knížku viz výše a najela na metodu zavřené dveře. Z počátku byla schopná řvát i hodinu za dveřma - v intervalech jsem je chodila otvírat a uklidňovat ji. Včera jsem je už neotevřela ani jednou, usnula :palec: Jakmile usne, tak jí nechávám dveře pootevřené. Ovšem dneska v noci chodila za náma co 2 hodiny, nakonec chtěla k nám do postele (normálně nechce, chce spát ve své postýlce, ale chce u toho držet za ruku), takže od 4 spala s náma. Jsem těhotná, úplně vyřízená a ráda bych se vyspala, takže pokud někdo napíše nějakou další vychytávku, jak na to, tak budu nadšená… Jo a od té doby, co může ven z postele, tak přes den nespí vůbec :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí