Spánek na zádech v těhotenství

51
24.9.12 14:11

Spánek na zádech v těhotenství

Ahoj Holky, chtěla jsem velmi poprosit o radu ohledně spánku na zádech. Určitě se to už tady probíralo, ale ráda bych se dozvěděla nějaké nové zkušenosti maminek, které jsou jako já na konci těhotenství. Všude čtu jak je to nebezpečné, jak pro matku tak i pro dítě, že dochází k tlaku na nějakou dutou žílu, která ovlivňuje krevní oběh i přívod kyslíku miminku. Snažím se spát na boku, ale vždy skončím na zádech a i kdybych si pořídila těhotenský polštář, tak je mi jasné, že skončí někde na hlavě manžela a já budu zase na zádech :zed:Manžel má celkem lehké spaní, tak mě i několikrát v noci budí ať se převalím na bok…Asi to přeháním, ale může to být opravdu tak nebezpečné? Moc díky za jakoukoliv radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
660
24.9.12 14:16

Mno ja nevim, ale ja spala na zadech skoro porad a mam zdraveho dvouleteho kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.9.12 14:21

Pokud to Tobě nevadí, tak není problém.. Taky jsem slyšela. Já spala pro změnu celé těhotenství na břiše :think: jinak prostě nespím, doktorka nade mnou lomila ruce, ale mám zdravé dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
24.9.12 14:29

Pokud to nevadí tobě, tak to nevadí celkově ;). Pokud by ti to vadilo, tak to sakra poznáš, probudí tě to a ještě ráda polohu změníš.

• Citovat
  • Upravit
51
24.9.12 14:34

Děkuji

Děkuji moc za rychlé reakce…tak já to tak řešit asi nebudu…jsem ráda, že se vůbec nějak vyspím, začaly mi bolesti v kříži a to můžu měnit polohy jak chci a úleva žádná… :,( Ale když cítím malého jak se ve mě vrtí, tak si říkám, pro něj všechno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
24.9.12 14:35
@Markolina píše:
Ahoj Holky, chtěla jsem velmi poprosit o radu ohledně spánku na zádech. Určitě se to už tady probíralo, ale ráda bych se dozvěděla nějaké nové zkušenosti maminek, které jsou jako já na konci těhotenství. Všude čtu jak je to nebezpečné, jak pro matku tak i pro dítě, že dochází k tlaku na nějakou dutou žílu, která ovlivňuje krevní oběh i přívod kyslíku miminku. Snažím se spát na boku, ale vždy skončím na zádech a i kdybych si pořídila těhotenský polštář, tak je mi jasné, že skončí někde na hlavě manžela a já budu zase na zádech :zed:Manžel má celkem lehké spaní, tak mě i několikrát v noci budí ať se převalím na bok…Asi to přeháním, ale může to být opravdu tak nebezpečné? Moc díky za jakoukoliv radu…

Já usínám na boku a v noci se několikrát probudím a spím na zádech, neřeším to, jsem ráda, že vůbec můžu spát. :kytka:
Jsem 35tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.12 14:42

Já teda usínám na boku, ale kolikrát je pro mě úleva si lehnout i na záda ikdyž se v noci budím s potřebou jít na záchod, tak se přistihnu, že jsem zrovna ležela na zádech… polohu podle mě člověk vůbec neovlivní.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
24.9.12 14:42

Byla jsem na tom jako ty a přežily jsme to obě bez následků ;) (aspoň myslím :mrgreen: :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
24.9.12 14:45

Neboj, během spánku člověk tolikrát mění polohu že nějaké chvilkové spaní na zádech vůbec nevadí. a většinou se těhotným ke konci těhotentství při poloze na zádech dělá zle, špatně se dýchá takže tělo samo automaticky změní polohu ani o tom nemusíš vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
24.9.12 14:46

Já až do porodu taky spala na zádech (resp. usínala na boku, budila se pak ráno na zádech). Pokud je ti to pohodlné, vůbec bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.9.12 14:46

Pokud ti není špatně, klidně tak spi. Já tu druhou půlku těhotenství prospala jen na zádech. Na břiše to nešlo a na boku mě šíleně bolely kosti a klouby. Takže břicho byla jediná možná poloha ke spaní. Na zádech může dojít k porušení krevního oběhu - děloha tlačí na dolní dutou žílu a tobě a pak samozřejmě miminu se nebude dostávat kyslíku. Věř, že bys to rozhodně poznala. Bylo by ti zkrátka špatně a na omdlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
24.9.12 15:09

@Markolina hele taky sem to resila pac kdyz nemuzu spat na brise tak jsem zacla na zadech a najednou se doctu to o te dute zile a jeste ze si dite muze prilehnout snuru a bude bez zivin…zdalo se mi to jako kravina, tak sem se na to ptala mudr a ta ze to s tim pupecnikem je to kravina na entou a ze teda ta duta zila ano, ale ze se hezky rychle prevalim, ze to telo neni blby :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.12 15:26

Cim vic jsem tehotna, tim lip se mi spi na zadech. Na boku me mala zacne vzdycky kopat, tak se pretocim napul na zada az skoncim uplne na zadech. Dokonce mi uz ani ruce nebrni, zle se mi nedela. Pokud se ti tak dobre spi, jen tak dal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
24.9.12 15:34

Já spím na zádech pořád, těhu netěhu. Na boku mě bolí kyčle, na břichu se mi špatně dýchá. A o nějaké žíle jsem neměla ani ponětí. Vida, mám dvě zdravé děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
24.9.12 15:54

Tak vám závidím kteří jste klidně spali na zádech ;D. Já prostě na zádech spát nemůžu, sice mě to na záda pomáhá ale nedělá mi to dobře, cítím jak to mimčo stlačuje a je to nepříjemné. Občas si tak na chvíli lehnu abych ulevila zádům ale jinak měním boky pořád se otáčím jak trotl :D No naštěstí už to budu mít brzo za sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí