Noční hrátky 11měsíčního

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
32
29.9.12 15:26

Noční hrátky

Ahoj.jdu se s vámi podělit.
Mám 11.měsíčního syna Davídka a v noci už jsme asi půl roku fakt nespali.Dnes jsme udělali rekord od 24.00-06.00 jsme byly vzhůru a jen jedl nebo brečel nebo se chtěl jen bavit. Némá některá z vás také takové zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
29.9.12 15:44

Zažila jsem s dcerou pár takových nocí, v kuse asi čtyři hodiny, ale probíhalo to tak, že ona prostě byla vzhůru, dala jsem jí mléko. Usnuout nemohla, neřvala, maximálně jsem si ji vzala do obýváku na klín a seděly jsme, nerozsvítila jsem světlo, nehrála jsem si s ní. Zjistila, že se nic neděje a dít nic asi nebude, tak potom usnula, ale většinou jsem jí musela udělat trochu teplého mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
29.9.12 15:49

Ahoj, tohle přesně měla moje kamarádka- holčička se jí budila klidně ve 12- 1h a třeba i 4h vůbec nespala a měla den. Během dne spala normálně, spíš málo. Myslím, že kamarádka dělala chybu, že norm. rozsvítila a plně se jí věnovala, mnohokrát jsme o tom spolu mluvily a ona sama přiznala, že si to taky myslí, ale že na to nemá nervy, a také že holčička nemá pevný režim a řád- chodí spát když je unavená, takže někdy v 19h a někdy ne 22h, po obědě spala jen někdy…
Teď je jí 5.let a díky školce opravdu museli zavést pevný režim a je po problému. :think:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
29.9.12 15:57

Jo a ještě dodám, že tohle jim začalo někdy kolem půl roku holčičky a takové nespaní pak bylo pravidelně každou noc.
Radím, pokud se v noci vzbudí, svítit jen nějakou noční lampičkou, pokud je zvyklý na mléko, rychle nakrmit a znovu uložit. Z postýlky nevyndavat a nepřistupovat na hru. Dát mu důrazně najevo, že v noci se prostě spí!!
Možná to bude pár nocí s pláčem, ale důslednost se vyplatí.
Kamarádka takhle nespala skoro 4 roky! :cert:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.9.12 16:05

Zkoušela si mu obrátit režim přes den vůbec nezamhouřit oko, ani na chvilku a večer by padl do postýlky a spal do rána, chce to při přetáčení špatného režimu čas a nervy, ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.9.12 16:09

Jinak teda znám paní, měla stejný problém s dcerou, ale ona si za to mohla sama, prostě nedodržovali režim od narození na nic a dopadlo to tak, že doktoři v 5 letech holce spánek upravovali diazepanem, aby se jí to spravilo než nastoupí do školy, jinak by byl průšvih by ani do školy nezvládla jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
29.9.12 16:23

Ahojky, taky jsme měli v tomhle období prodělé noci, kdy byla dcera klidně i 2-3 hodiny vzhůru. Tak jsem jí nechala v postýlce, občas se válela po nás a pak zase usnula. Neboj, přejde to - takhle mě uklidňovala i švagrová, která prožívala v tomhle období to samé a měla pravdu. Trvalo to asi dva, tři měsíce a klid. Pak i pomohlo, když jsem jí dala později spát (třeba okolo deváté i desáté hodiny. Byla tak utahaná, že vydržela spát až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.9.12 16:42

Taky to znám. S prvním klučíkem jsme si to zažívali kolem roku. Třeba dvě hodiny měl v noci volnou zábavu, usínal nad ránem. Druhý klučík začíná už teď, ještě mu není půl roku. Párkrát se probudil kolem třetí, ale po nakojení neusnul jako vždy. Hodinu vykládá, přetáčí se, zamotává nohy do šprušlí. Už se i stalo, že se takhle probudil ve čtyři a do rána už neusnul. Pak usne třeba v sedm, ale to už zase vstává starší :|. Naštěstí se to neděje čast, zhruba jednou do týdne, ale i tak mi to bohatě stačí, protože běžně vstává v pět, v půl šesté, v šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
29.9.12 16:45

My to měli taky, je to období a přejde to.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
29.9.12 17:50

Jednou za čas, to udělá každé dítě, třeba hoďku dvě je vzhůru. Pokud to je často, chce to upravit režim, protože tohle normální není. Spánek v noci je důležitý a musí být kvalitní.

• Citovat
  • Upravit
13738
29.9.12 19:29

Taky jsme měli, asi od 14 do 18m… Nakonec pomohla rada z knížky Každé dítě může dobře spát a to taková, že si spočítáš, kolik hodin denně díte opravdu spí a tenhle čas pak rozdělíš do dne a striktně dodržuješ (i dítě budíš). Ono si pak navykne, že tu noc přes den nedohoní a začne spát v noci normálně. A taky záleží, jak často dítě spí přes den, pokud ještě 2×, tak aby ten odpolední spánek nebyl už moc pozdě odpoledne.
U nás to bylo okamžitě, a ze 4-5 probdělých nocí týdně se stala max. 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí