19měsíční - krmili byste?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1096
6.2.15 12:04

19 měsíční - krmili byste?

Ahojky, už asi dva měsíce jsem dost zoufalá z dcerky, projevuje totální nesamostatnost při jídle, sama sní jen věci do ruky, jako banán, rohlík, sušenky, zobání hroznového vína a podobné věci. Když má dobrý den, snídani (chleba s máslem a marmeládou na kostičky nakrájený většinou, plus kousky ovoce) si také pomocí napichování na vidličku (nesnáší být opatlaná) z většiny sní sama. Ale tím to končí. Jogurt nebo hlavní jídlo, co se jí pomocí lžičky, prostě nedá. Jednak to neumí - nabírá tak, že lžičku zaryje do jídla a stejnou cestou jí zase vyndá, takže tam nic nezůstane, a jednak prostě nechce, vůbec nemá motivaci, je totiž obecně hrozný nejedlík. Nikdy mi nebrala lžičku z ruky, nikdy to nechtěla zkoušet sama, vysloveně jí to obtěžovalo. Takže to vypadá tak, že jí uvařím dobré výživné jídlo, ona zkusí tři lžičky sama, jak má hlad, to jí ještě musím přihrnovat na lžičku, pak já nabírám a pokládám na talíř a ona milostivě zkouší dopravit do pusy, to už většinou celkem úspěšně, pokud jídlo na lžičce aspoň trochu drží, a po deseti lžičkách útrum a pokud chci, aby to dojedla, musím jí dokrmit, jinak už total nezájem a jde si hrát. Pak má akorát hlad a brzy žebrá svačinu. Kamarádky radí prostě nedat, nekrmit a nechat bojovat, jenže holka je vyzáblina, neustále na hranici podvyživenosti, jak málo jí obecně, a prostě jestli sní dobrého jídla deset lžiček nebo plný talíř ( i toho je schopná, pokud krmím a povídám jí u toho) je pro mě hodně velký rozdíl. Napadlo mě dávat jí větší kousky jídla a nechat jí užívat vidličku, se kterou jí to jde líp, ale to zas naráží na absenci stoliček - teprve se klubou, je se zubama šíleně pozadu. Kousky masa a tužší zeleniny prostě nerozkouše. Je tu nějaká jiná maminka, která měla ten problém a i okolo tohoto věku dítě krmila? Zlomilo se to? Projevili nakonec i velcí nejedlíci zájem se najíst sami, nebo s tím budem bojovat ještě ve školce? :) Co byste poradili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7552
6.2.15 12:07

To jste dobrý mě syn v 23měsících odmítá jíst lžičkou sám :pocitac: radši nejí. nevím jak ho donutit, nabrat jakžtakž umí, ale nechce se mu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
6.2.15 12:09

Krmila bych a krmila jsem. Nechala jsem chvili a pak jsem ji dokrmila. Vzdyt je to snad v pohode. Kdyz je lina krmim ji i ted 3.5roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.2.15 12:09

Jo, nejstaršího jsem krmila do 3 let(z pohodlnosti, aby nenakecal), prostředního do víc než 2let. teď v 5 a 3 letech se umí najíst oba, ale hlavně polívkou je občas krmím pořád(starší ve školce nemá s jídlem problém, nají se bez prasení včetně polívky, mladší by polívkou hodně nadělal) nějak to nehrotím, jednou se to naučí. 19m je prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
6.2.15 12:10
@Rezii píše:
Ahojky, už asi dva měsíce jsem dost zoufalá z dcerky, projevuje totální nesamostatnost při jídle, sama sní jen věci do ruky, jako banán, rohlík, sušenky, zobání hroznového vína a podobné věci. Když má dobrý den, snídani (chleba s máslem a marmeládou na kostičky nakrájený většinou, plus kousky ovoce) si také pomocí napichování na vidličku (nesnáší být opatlaná) z většiny sní sama. Ale tím to končí. Jogurt nebo hlavní jídlo, co se jí pomocí lžičky, prostě nedá. Jednak to neumí - nabírá tak, že lžičku zaryje do jídla a stejnou cestou jí zase vyndá, takže tam nic nezůstane, a jednak prostě nechce, vůbec nemá motivaci, je totiž obecně hrozný nejedlík. Nikdy mi nebrala lžičku z ruky, nikdy to nechtěla zkoušet sama, vysloveně jí to obtěžovalo. Takže to vypadá tak, že jí uvařím dobré výživné jídlo, ona zkusí tři lžičky sama, jak má hlad, to jí ještě musím přihrnovat na lžičku, pak já nabírám a pokládám na talíř a ona milostivě zkouší dopravit do pusy, to už většinou celkem úspěšně, pokud jídlo na lžičce aspoň trochu drží, a po deseti lžičkách útrum a pokud chci, aby to dojedla, musím jí dokrmit, jinak už total nezájem a jde si hrát. Pak má akorát hlad a brzy žebrá svačinu. Kamarádky radí prostě nedat, nekrmit a nechat bojovat, jenže holka je vyzáblina, neustále na hranici podvyživenosti, jak málo jí obecně, a prostě jestli sní dobrého jídla deset lžiček nebo plný talíř ( i toho je schopná, pokud krmím a povídám jí u toho) je pro mě hodně velký rozdíl. Napadlo mě dávat jí větší kousky jídla a nechat jí užívat vidličku, se kterou jí to jde líp, ale to zas naráží na absenci stoliček - teprve se klubou, je se zubama šíleně pozadu. Kousky masa a tužší zeleniny prostě nerozkouše. Je tu nějaká jiná maminka, která měla ten problém a i okolo tohoto věku dítě krmila? Zlomilo se to? Projevili nakonec i velcí nejedlíci zájem se najíst sami, nebo s tím budem bojovat ještě ve školce? :) Co byste poradili?

To je jako vážně míněnej dotaz?? 19 měsíců a ještě píšeš že je vyzáblina. Malýmu budou dva a krmím pořád, sám jí jen když se mu chce a stejně pak musím dokrmit, protože jogurt nevyškrábe atd. Zase ty chytrý kamarádky okolo, řiď se podle sebe a svojí dcery a ne podle kamarádek ;) Ona na to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
6.2.15 12:10

Krmila jsem určitě o dost dýl, než jen do 19 měsíců. Jinak by mi opravdu syn nesnědl prakticky nic. Jak je dítě nejedlím, tak prostě nemá zájem to zkoušet samo. Jinak buď klidná, zlomilo se to úplně v pohodě. Ve školce pak už nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19567
6.2.15 12:12

Ja teda nevim, ale ja krmim i triletou. A to mi krmenim sni 10 lzicek, sama tak 3. A pak je po jidle. Jist sama umi, ale nema o jidlo zajem. Takze za me ji dej lzicku at se pokusi a pak ji dokrm zbytek a bud rada, ze ji a ze se necha krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
6.2.15 12:14

Proč to vlastně řešíš? Až půjde do školky, nějak se najíst bude muset, navíc to uvidí u ostatních a to je jiná motivace než doma ;)
Takže klidně ji krm, když nechce jíst sama. Na mě to občas zkusí i tříletá a nemám s tím problém, alespoň je to rychlý a bez bordelu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
6.2.15 12:15

Rozhodně krmit, neznám moc dětí, co by se v roce a půl byly schopný nakrmit.
Takže klídek ;) dej jí čas, já krmila malýho do dvou určitě, ve dvou a půl ještě s některými jídly bojoval, třeba polívky občas cmrndal ještě při nástupu do školky.
teď jsou mu tři a čtvrt a jí bravurně.
A i tak občas řekne mami prosím krmit a udělá u toho pózu, jak je hrooozně unavený :mrgreen: tak mu prostě pomůžu. Však o co jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436

Mladší v tomto věku sám jedl, ale on se prostě odmítal nechat nakrmit, takže trochu začal jíst až tehdy, kdy se byl schopen nakrmit sám. Staršího jsem v tomto věku normálně krmila, protože on nebyl ochotný vzít lžičku vůbec do ruky (a rád se nechá nakrmit/dokrmit i teď ve 4 letech). Ve školce problém nebyl, nastoupil ve 2 a 8 měs. a učitelky ho ještě chválili, jak pěkně a čistě jí. Takže já bych normálně krmila a kamarádky mi přijdou dost mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115

Ahoj, ja mam dcerku starsiu od tvojej o tri dni. Tiez ju krmim este sama. Lyzicku teda ma svoju a dava si do pusy aj sama, ale keby som mala cakat kym sa naje sama, tak je pol dna za nami a nenajedla by sa. Takze papa sama a ja ju medzitym krmim. A ked ju to prestanem bavit lyzickou, alebo vidlickou je rukami. Nerobim z toho ziadnu kovbojku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
6.2.15 12:16

@Rezii
Nechala bych to tak, jak to děláš do teď. Chvíli bych jí nechala se snažit, pomáhala nahrnovat a pokud by jí to přestalo bavit, dokrmila bych. Vydrž, ono se to zlomí. ;)
Na kamarádky nehleď. Všude kolem ještě uslyšíš spoustu „dobře míněných rad“, které vychází z předsudků a ne z vlastního pocitu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.2.15 12:16

@Lucík 25 Děkuju za uklidnění, fakt to byl vážně míněnej dotaz, mám kolem sebe asi samý šikuly a jedlíky, většina jich prostě už někdy okolo 15, 16 měsíců buď jedli sami, nebo se o to aspoň vehementně snažili, kdežto ta moje cácora i u těch hroznů dá přednost, když jí je někdo strká až do pusy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
6.2.15 12:17

Krmím i 28 měsíčního a nepřijde mi to divné ;) Jsem ráda, že něco sní, je to nejedlík a udělá cokoliv aby jedl :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
6.2.15 12:17

@Mäuschen Moje by se rukama jídla nedotkla, je to estét a hned „špinavá ručička, utřít:)“ Prostě radši jíst nebude, pokud jí to nepřistane načisto a bez námahy až v zobáčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí