Najednou odmítá dudlíka, chce jen učící hrneček

2345
5.2.15 10:40

Najednou odmítá dudlíka, chce jen učící hrneček

Ahoj holky,
mám takový zajímavý problém. Malý měl od narození dudlíka. Měl ho na usnutí v noci a v kočárku, žádný extrém. V 5 měsíci sem mu místo Avent flašky dala Nuk učící hrneček a on si ho zamiloval. Pije z něj sám, byla sem nadšená. Jenže začal dudlíka úplně ignorovat, plivat a vztekat se, chce jen ten hrneček. Je problém, v tom, že by mi vypil nejradšj litr vody/čaje/džusu denně a to se bojím, co na to ledviny :-( Navíc venku v kočáře spát s flaškou je dost blbý, nehledě na to, že má pak mokrou pusu a osypává se mi. Stalo se tohle někomu? Co teď s tím? Zkusila sem mu pítko vzít na noc, vydržel do 4 vstávat po hodině a jen si cucnul z Aventky, pak ale histerický záchvat a ani mléko ani čaj nechtěl, dokud jsem to nedala do toho hrnečku :-( Asi sem to podělala já, ale on byl zvyklý usínat s dudlíkem, teď chce jen to pití, má to asi místo prsa..Jak ho nalákat zpět na dudlík? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
5.2.15 11:12

Tvůj syn ti dává jednoznačně najevo, co chce, tak máš na výběr ho respektovat. Tady dostaneš rady a k čemu ti budou? Svého syna znáš nejlépe ty sama. Některý děti vůbec dudlíky nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.2.15 12:04

Bez dudlíka se časem naučí usínat, nechala bych mu ho v postýlce a když mu bude chybět, podá si ho (když ne teď, tak za pár týdnu to svede). A to je problém dát mléko do hrnečku? Naše prtě bylo kojené, dlaší tekutiny začal pít rovnou z učícího hrnku od mamu, tak jsem později s přechodem na um pořídila dvě lahve na mlíko, savičky jsem vyhodila, dokoupila ještě jedno pítko a na flašku s mlíkem mu prostě šroubuju pítko z hrníčku :nevim: Savičku na flašce nikdy nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.2.15 12:18

@Macice13 No a nešlo by mu dát jen prázdný hrneček nebo jen to pítko?
Ohledně množství tekutin bych ho nechala vypít, kolik chce a že nechce dudel ani flašku s dudlem, to buď ráda, můj syn měl dudlík taky jen krátce a flašku s dudlem nikdy do pusy nevzal a žijeme šťastně a spokojeně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.2.15 12:26

@Macice13 Pane bože, buď ráda, že Ti dítě nedudlá cumel. Moje dítě nikdy na běžné pití flašu se savičkou nemělo, pouze na mléko do postele.
Jestli ho chceš na něco „naučit“, tak že flaška je na pití a ne na usínání (takže fakt nevím, proč by jí měl mít venkuv kočáře, pokud nemá žízeň).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
7.2.15 08:24
@Svistice píše:
@Macice13 Pane bože, buď ráda, že Ti dítě nedudlá cumel. Moje dítě nikdy na běžné pití flašu se savičkou nemělo, pouze na mléko do postele.
Jestli ho chceš na něco „naučit“, tak že flaška je na pití a ne na usínání (takže fakt nevím, proč by jí měl mít venkuv kočáře, pokud nemá žízeň).

Já jsem ráda, že nechxe dudlík, ale právě mi vadí, že to nahradil tou flaškou a bez ní neusne. To zlatej dudlík. Ale už sem ho schovala a snažím se bez něj, je to ale řevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí