Vitamín D3
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vitamín D3
Zdravím a prosím pěkně o radu či zkušenost.
Dceři je 8,5 měsíce. Špatně spala, byla dost plačtivá a nervózní. Hledala jsem příčiny… Tak jsem zkoušela, jestli to není bolest bříška, růst zubů, svědíci AE, potravinové alergie…3 měsíce zkoušení alternativ a stále se nic nezměnilo. Potom jsem vysadila vigantol. Už ho nebere 3 týdny a mám doma spokojené, usměvavé a spící miminko. Mám ale zase strach v zimě vitamín D nedat a tak jsem zakoupila vitamin D3 pro děti - a teď můj problém a otázka - píše se, že je nevhodný pro děti, co vypijí 0,5l mléka denně a víc. Malá je stále prsní fanatik a je tak z 80% stále kojená. Dá si jen zeleninu k obědu a jinak chce kojit. Dát tento vitamín? Opravdu to mléko vadí? Či znáte jinou možnou náhradu vitD u kojence? Dr. se neptám, u ní prostě jedině vigantol.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@misoule pokud je kojená, tenhle nemůže. Najdi si baby-D od jamiesonu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo od Swansonu vit. D baby.. já ho objednávala z USA. Vigantol musím ještě měsíc pretrpet, než nám přijde
ale bez něj si to nelajznu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xFelli : taky jsem z téch 3 týdnů bez něj nervózní, ale minulý týden jsem ho zkusmo kápla a zase jsem měla doma vzteklýho ďábla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xFelli neboj, ono se mrněti nic nestane. MMchdm, tenhle jsme ještě nedávno horkotěžko sháněly, ovšem teď už je dostupný i v čr ![]()
@misoule nebuď nervózní, ono to bez toho vitamínu není tak horké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Takže myslíš, že když budu dávat obden, je to ok? Než mi dorazí ten swanson ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xFelli já nedávala 3 měsíce
než trápit dítě.. chodili jsme ven, když svítí a je modré nebe, tak to stačí - i když v zimě to není ideál, ale dá se to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se No, já se bojím úplně nedávat.. kor teď v zimě.. ven ani zatím moc nechodíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xFelli neboj se toho tolik. Kolik má mrňátko? V metříku vidím 2 týdny
naše dr nám vigantol dala až v měsíci, dala jsem ho jen párkrát a D začal brát až po vánocích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No naše cácorka je už měsíc marod s průduškama, takźe taky venku moc nebyla. Ale snad se nic nestane. Znám maminy, co nekapou vigantol nikdy… Já taky vyrostla bez něj. Dávala jsem ho 7 měsíců a teď jsem teda objednala ten baby d od jamiesonu. Snad dojde do týdne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Jj, 2 týdny a kousek.. opravdu vidím, že je jí po tom Vigantolu zle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xFelli tak ho vynech.. zbytečné dávat takovému mrňátku humus.. neboj se toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych dala mimino každý den na chvilku na sluničko, pár minut mu neuškodí a vit. D nachytá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit