Příprava UM a závadnost termosky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Priprava UM a zavadnost termosky
Ahoj holky mam dotaz…asi jsem neco pekne p…Uz od narozeni svemu 3 mesicnimu synovi pripravuju UM z vody kterou jsem si pripravila do termosky…v lednicce jsem pak mela schlazenou vodu a smichala je. Ted mam strach kdyz byla voda nepretrzite brana z termosky jestli se z ni nemohl uvolnovat nejaky kov
Volala jsem pediatricce ta mi dala befel ze se to tak nema delat ze kontaminuju vodu…ach jo mam strach jestli jsem nemohla malemu uskodit a nemuze mit treba otravu olovem ( Samozrejme dle netu vsechny priznaky ma ) ted nevim co mam delat… Vodu tedy budu prevarovat vzdy cerstvou a holt ji chladit…Mate na to nazor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nerez je z olova? Podle mě blbneš, já teda UM nedělám, ale kamarádce zrovna včera na návštěvě stály v ložnici dvě termosky, takže to dělá stejně. Stojí to tam celou noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý večer připravuju na noc dceři horkou vodu do termosky a žije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hele moje roční je od mala na UM, dělám do termosky a teda žádný příznaky nemá. Teda asi takto, mám nerez i uvnitř ale nenapadlo mě vůbec míchat teplou z termosky a studenou z lednice, já si vždycky nechám termosku otevřenou aby voda uvnitř vychladla tak aby se dala pít a pak teprve zavírám. mám tedy úplně novou na tuto vodu. Jinak tedy olovo se fakt z nerezu neuvolňuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa spíš jestli mudra nemyslela to míchání té z lednice s tou z termosky, jinakj fakt nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coco89 Pokud nemáš termosku z roku raz dva nebo z tržiště, tak ty dnešní termosky jsou dělané z nerezové oceli POTRAVINÁŘSKÉ kvality.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze zadna z vas nemate vychladlou vodu v lednicce? Ach jo… Termosku jsem dostala od tchana a on je takovy sberatel takze nevim odkud ji mel a ze kdy…je klasicky nerezova cela. Ja prave vzdycky smichala tu horkou z termosky ze studenou z lednice ktera byla samozrejme v uzavrene lahvi aby priprava netrvala dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kup druhou a střídej… jednu vypláchnout, vyčistit a nechat vyschnout, do tý doby používat druhou a pak prostřídat… nebo koupit ohřívačku a ohřívat každou dávku, tou mojí to trvá 2-3 minuty a není třeba to ředit, je to trochu delší ale když si spočítáš než naleješ z termosky, než dojdeš do lednice tak zas o tolik víc času to nezabere… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coco89 kup si ohrivacku na vodu a mas klid
jednu lahvicku s vodou tam vecer soupnu v noci smicham s UM, dam novou lahvicku na rano…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gosi tak ja vecer ohrivacku zapnu a rano vypnu
dcera v noci spusti jecak a za 3 minuty by zborila barak ;D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz ja mam lahvicku od MAM a ta ma ty dirky ve spod tak to nemuze do ohrivacky ale to neva koupila bych novou…Muzu se zeptat kde mate uchovanou tu prevarenou vodu nez ji ohrejete v ohrivacce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elen8 píše:
@Gosi tak ja vecer ohrivacku zapnu a rano vypnudcera v noci spusti jecak a za 3 minuty by zborila barak ;D
jo, takovou bych si taky přála, ale naskytla se nám za dobrý peníze z ověřenýho zdroje tahle, a nám to stačí… jinak to je spíš doplněk, máme „velkokapacitní“ termosku a voda v ní postupně vychladá, tak první várku dávám za okno na minutku a poslední dvě do ohřívačky… ale my máme trpělivý miminko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coco89 jak jsem psala ja ji mam v lahvicce a tu danou rovnou v zapnute ohrivacce v noci prijdu, vezmu z ohrivacky lahvicku s jiz ohratou vodou z davkovace pridam um, po ceste zamicham a hotovo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit