Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahooj ![]()
tak takové téma jsem tady v těhu přesně zakládala… cítila jsem se nešťastná, nepřitažlivá, méněcenná..
Můj chlap to také odmítal s tím, že malé nechce ublížit a že je mu to prostě nepříjemné. Já za tim pořád něco viděla a těhu hormony mi moc nepřidaly, ale teď už ho chápu. No, co poradit? A ví to, že si to děláš sama?
Ahoj, jsem na tom stejně, jen jsem 20tt. Nebylo to tedy naposledy v 10tt, ale frekvence taky hrozná a prostě se musím snažit já a takhle mě to taky nebaví, taky už mám někdy spíš tu trucovní náladu, že na něj kašlu, ale stejně pak zvítězí ta druhá stránka věci
Teď bylo nějaké to mazlení asi po 14ti dnech a sice jsme se uspokojili navzájem, ale tak říkajíc „kocour v troubě“ nebyl a já to mám tak ráda, ptala jsem se a taky má strach o miminko - na to se blbě něco říká
Ale zkuste to s manželem třeba alespoň takhle, popř. ať obslouží alespoň tebe a zbytek doplňuj sama ![]()
No,já bycvh asi zkusila vyhledat někde nějaké lékařské studie o tom,do kdy je sex v těhotenství pro miminko bezpečný a zkusila mu to předložit.Taky bych popřemýšlela,zda se nejedná spíše o stereotyp.Já jsem s přítelem osm let a zhruba po pěti jsme spolu taky moc nespali.Nakoupila jsem si sexy prádlo,a vymýšlela úplné hlouposti (které vím,že by mého přítele mohli vzrušovat u citích žen ale se mnou o nich nemluví ze studu).Začalo se mu ta hra na „novostarou“ přítelkyni líbit a dokonce ač jsme oba dost stydlíni,nakoupili jsme si v sexshopu pár pomůcek které celé to milování krásně oživilo…Každý chlap má tajnou představu toho co ho vzrušuje.Nemyslím si,že by byl problém v tom,že čekáte miminko,pokud jste ho neměli u prvního dítka…
Právě že u prvního jsme to neměli, ale to jsme spolu byli teprve rok, když jsem otěhotněla, tak i v tom byl rozdíl. Asi je to trošku stereotyp, ale vždy po sexu mi tvrdí, jak to bylo krásné…
Tak fakt nechápu.
Přesně, ty hormony k tomu, to je mazec, taky přemýšlím, že už se mu nelíbím, připadám si ošklivá… atd. Ale jinou nemá, to vím stopro. A že si to dělám sama asi tuší, ale momentálně jsme se o tom nebavili.
Já se chtěla taky překonat a zkusit to, ale zrovna příšel syn, tak to nevyšlo a navíc mi přišlo, jako by byl manžel „rád“ že nám to překazil. On má pocit, že když se budeme mazlit, tak by se potom neudržel a „šoupl ho tam“.
Asi mi nic jiného nezbyde, než doufat, že „se umoudří“
. Jen sem se prostě potřebovala vykecat, protože o tom ani s nikým nechci mluvit, jinak je totiž vše moc fajn, máme super vztah.
Ahoj
Bohuzel, ale naprosto Vam rozumim..
Jsem s pritelem 4 roky a bydlime spolu asi od cervence. Teda ted uz to bude za chvilu 5 let..
My sme spolu meli sex naposled loni v srpnu
A obavam se, ze do porodu (TP mame v breznu) to nebude Potom si myslim, ze po porodu aspon pul roku nebudu chtit ja, nez se dam dohromady…
Je me to strasne lito… Neco zkouset z me strany jsem uz davno zavrhla, protoze vim, ze to nema cenu
On me tvrdi, ze se je to z jeho strany, ja pry za to nemuzu… Ma nejaky financni potize a pry na to nema chut… Driv to bylo super, uzival si kazdy sex… A ted nic
Obcas kdyz to na me prijde, tak jdu radsi spat, protoze by sem se s nim zbytecne pohadala nebo bulela v koupelne…
Musime to vydrzet a pak si budeme uzivat jako driv. Teda aspon v to ja doufam ![]()
Pak mě napadá,co (ač je to odvážnější) si to začít dělat před ním?Nebo mu říct,když se bojí,ať ho tam nedává celý ale třeba jen do půlky,že miminko je odtamtud daleko…
![]()
My jsme naštěstí takové trápení neměli.Rodila jsem taky v březnu (31.3.) a ještě v osmém měsíci jsme se milovali-i když opatrně…
Michaella27 píše:
AhojBohuzel, ale naprosto Vam rozumim..
Jsem s pritelem 4 roky a bydlime spolu asi od cervence. Teda ted uz to bude za chvilu 5 let..
My sme spolu meli sex naposled loni v srpnu![]()
A obavam se, ze do porodu (TP mame v breznu) to nebude Potom si myslim, ze po porodu aspon pul roku nebudu chtit ja, nez se dam dohromady…
Je me to strasne lito… Neco zkouset z me strany jsem uz davno zavrhla, protoze vim, ze to nema cenu
On me tvrdi, ze se je to z jeho strany, ja pry za to nemuzu… Ma nejaky financni potize a pry na to nema chut… Driv to bylo super, uzival si kazdy sex… A ted nic
Obcas kdyz to na me prijde, tak jdu radsi spat, protoze by sem se s nim zbytecne pohadala nebo bulela v koupelne…
Musime to vydrzet a pak si budeme uzivat jako driv. Teda aspon v to ja doufam
Ty jo, tak to čumím, jak ses s tí „smířila“. To já taky raději jdu spát, než aby jsme to řešili, a já bych se trápila ještě víc a brečela bych…
Jinak po prvním porodu sem měla chutě brzo a hned jak sem přestala špinit, tak jsme to dělali, tak to doufám, že bude stejné i po druhém. ![]()
Anonymní píše:
Pak mě napadá,co (ač je to odvážnější) si to začít dělat před ním?Nebo mu říct,když se bojí,ať ho tam nedává celý ale třeba jen do půlky,že miminko je odtamtud daleko…![]()
No tak na mě je to hodně odvážné, já jsem jinak celkem stydlivka, to bych asi nedovedla. My jsme teď v takovém stádiu, že už se o tom raději nechci ani bavit, aby jsme se nepohádali, nebo aby mi to nebylo líto ![]()
Anonymní píše:
My jsme naštěstí takové trápení neměli.Rodila jsem taky v březnu (31.3.) a ještě v osmém měsíci jsme se milovali-i když opatrně…
Tak to jsem přesně měla v prvním těhu, tak vážně nechápu, v čem je to u něj jiné… ![]()
Ahoj.Tak stejný problém sem měla v těhotenství i já
chuť na sex šílená,ale za celou dobu jestli byl 3 až 4 tak je to moc!! a to jen když se večer vzbudil a zjistil že bulím,tak se pak třeba na druhý den přemohl
Hold manžel se bál a ikdyž sem mu dávala přečíst,že to mimču neuškodí a že dokonce si ženská v těhu sex líp užije,nezabralo to.Byla sem věčně naštvaná,hormony se mnou zmítaly a do toho ta nechtěná abstinence,hrozná kombinace
Dokonce sem se snažila začít i já (což běžně nedělám),ale po pár odmítnutí sem měla sebevědomí na nule,takže sem přestala.Teď už jsem 4 měsíce po porodu a opět sexujem
kdyby ho bylo víc,nevadí..ale aspoň něco.
Anonymní píše:Michaella27 píše:Ty jo, tak to čumím, jak ses s tí „smířila“. To já taky raději jdu spát, než aby jsme to řešili, a já bych se trápila ještě víc a brečela bych…
Jinak po prvním porodu sem měla chutě brzo a hned jak sem přestala špinit, tak jsme to dělali, tak to doufám, že bude stejné i po druhém.
Me uz to ani neprijde…
Tak rychle to utika… Na zacatku tehotenstvi sem pri sexu spinila, tak ho to mozna vylekalo…
Ale byl se mnou u doktorky a ona pred nim potvrdila, ze je vse ok, ze muzem pokracovat teda citlive. Ale on uz proste nechce… Pribrala sem uz 11 kg, tak si rikam jestli to neni treba i tim, ze uz nejsem pro nej atraktivni… Ale on me presvedcuje, ze tim to neni… Vim, ze bych mela byt v tehu v poho, ale tak trikrat do mesice se zavru a pobrecim si
O sexu sme nikdy nemeli problem spolu mluvit a bylo to fakt super.. No nebudu na to vzpominat nebo se asi zase nastvu
Vztah mame furt krasnej jako driv, ale bez sexu… Vsichni me tvrdi, ze to nevydrzi, ale ja verim, ze jo. Nastesti jsem optimistka
Uz se nemohu dockat az na sebe zase skocime
Dockame se, tak to vydrzte
![]()
Michaella27 píše:Anonymní píše:Me uz to ani neprijde…Michaella27 píše:Ty jo, tak to čumím, jak ses s tí „smířila“. To já taky raději jdu spát, než aby jsme to řešili, a já bych se trápila ještě víc a brečela bych…
Jinak po prvním porodu sem měla chutě brzo a hned jak sem přestala špinit, tak jsme to dělali, tak to doufám, že bude stejné i po druhém.Tak rychle to utika… Na zacatku tehotenstvi sem pri sexu spinila, tak ho to mozna vylekalo…
Ale byl se mnou u doktorky a ona pred nim potvrdila, ze je vse ok, ze muzem pokracovat teda citlive. Ale on uz proste nechce… Pribrala sem uz 11 kg, tak si rikam jestli to neni treba i tim, ze uz nejsem pro nej atraktivni… Ale on me presvedcuje, ze tim to neni… Vim, ze bych mela byt v tehu v poho, ale tak trikrat do mesice se zavru a pobrecim si
O sexu sme nikdy nemeli problem spolu mluvit a bylo to fakt super.. No nebudu na to vzpominat nebo se asi zase nastvu
Vztah mame furt krasnej jako driv, ale bez sexu… Vsichni me tvrdi, ze to nevydrzi, ale ja verim, ze jo. Nastesti jsem optimistka
Uz se nemohu dockat az na sebe zase skocime
![]()
![]()
Dockame se, tak to vydrzte
![]()
![]()
No jo, uplně Ti rozumím, jako bych to psala já sama… Už aby to bylo, já mám termín až začátkem června, tak se asi zblázním do té doby
. A to jsem nikdy nebyla až moc na sex, nepotřebovala jsem to každý den, a teď mi to chybí, nikdy bych si to nemyslele…
Ahojky nečetla jsem Vaší diskusi celou,jen začátek ale našla jsem Vám stránku kde píšou o sexu v těhotenství
Já sice nejsem těhotná ale s přítelem jsme se milovali celkem často,když jsem miminko čekala.Tak mě samotnou zajímalo jestli jsme dítěti nějak neubližovali.
Ahojky holky,
. Od července 2011 jsme vysadili antikoncepci a začali se snažit o mimi. Začali jsme to dělat trošku častěji, asi 1× týdně. Koncem září jsem zjistila, že jsem těhotná a v 10tém týdnu jsme spolu spali naposledy.
Manžel tvrdí, že nechce ublížit miminku. Na jednu stranu to chápu, ale sex mi strašně chybí. Navíc jsem se zatvrdila a přestala jsem se už i o něco pokoušet, když nechce, tak proč bych se snažila. Dělám si to teď občas sama, ale není to ono. Jste na tom některá podobně?
s manželem jsme spolu celkem 6 let. Máme čtyřletého syna a momentálně jsem v 19tém týdnu těhotenství. Manžel nebyl nikdy přehnaně na sex, spíše podprůměr, stačilo mu cca 2× týdně. Ze začátku mi to nevadilo, postupně se to ale začalo ty intervaly prodlužovat. Až jsme došli cca k 1× za měsíc. To už mi ale pomalu začalo vadit. Když jsme o tom spolu mluvili, tak mi jednoduše řekl, že prostě nemá chuť častěji. A když už ji má, tak není příležitost… Prostě to nevycházelo a já se s tím více méně smířila. Aspoň sem se více těšila a bylo to vždy krásné