Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pěkný večer,už mě hodně dlouhou dobu štve můj partner,ted o víkendu byl u rodičů a já měla takovej klídek,dneska přijel a hned se něco zvrtlo ale vždycky kvůli nějáké blbosti,leze mi tak na nervy že mám chut žít sama s malym.už ani ten sex mě s ním nebaví je mi to hrozně líto ale všechna láska a zamilovanost jsou fuč.chtěla bych se tak zamilovat znovu ale nejsem si jistá tím jestli do něj
jsme ještě mladí ale už mě ani nepřitahuje.
co ti poradit holka
mate dite,melaby ses ty i chlap snazit rodinu drzet.Udelejte si hezky vecer samo dva,a trebase jiskricka zase objevi.
Není to třeba jen nějaká krize?? .. Zamilovanost bohužel netrvá věčně, i když je to škoda .. Pořádně popřemýšlej jestli si opravdu dokážeš představit, že by si byla s malým sama .. Ono se to někdy lehko řekne, ale hůř dělá .. Kolikrát jsem taky naštvaná a říkám si že se zbalim a půjdu, ale v podstatě si to neumím představit a nemohla bych bez manžela být .. Zkuste si promluvit, třeba ani nic netuší, tak s tím nemůže nic dělat .. Máte dítě a měli byste myslet předevšim na něj a neházet hned flintu do žita .. Pokud je to ale opravdu k nevydržení, tak to nemá smysl .. Možná lepší odejít dřive než-li později..
Taky mivam takoveho pocity, ale…
vezmi si papir a tuzku a napis si pro a proti-co se ti na nem libi a nelibi..uvidis, co bude prevysovat…
Nevim, jak dlouho spolu jste, ale pokud se jedna o problemy vsedniho dne, tak asi jinde lepe neporidis…
a taky si zkus predstavit situaci, jake by to bylo, kdyby od vas odesel a ty jsi opravdu zustala s malym sama…mne se vzdycky sevre zaludek a vim, ze to tak neni a ze to tak nechci…
Dite zmeni zivot, ale je na obouch jak se s tim „poperou“…
dajdulka25 píše:
vezmi si papir a tuzku a napis si pro a proti-co se ti na nem libi a nelibi..uvidis, co bude prevysovat…
Nevim, jak dlouho spolu jste, ale pokud se jedna o problemy vsedniho dne, tak asi jinde lepe neporidis…
a taky si zkus predstavit situaci, jake by to bylo, kdyby od vas odesel a ty jsi opravdu zustala s malym sama…mne se vzdycky sevre zaludek a vim, ze to tak neni a ze to tak nechci…Dite zmeni zivot, ale je na obouch jak se s tim „poperou“…
Hezky napsáno, úplně souhlasím, jsem na tom stejně … ![]()
Ahoj, nejlépe si o tom promluvit a domluvit se třeba na tom , že od sebe na chvíli půjdete. Poměrně brzo zjistíte, že je to tak lepší nebo, že bez sebe nemůžete být. Můj manžel odešel, měl stejný pocit jako máš ty. Za dva měsíce zjistil, že to tak není, že bez nás je to mnohem horší. Jenže udělal chybu v tom že to semnou neprobral, neměl snahu to nijak řešit, odešel řek jen že už mě nemiluje a čau............Mě to tak zklamalo a otrávilo že už ho teď zpět nechci já a nešťastnej je on. Takže každopádn s ním o tom mluv ať potom nejsi ve stejné situaci jako můj manžel.
Mám to stejně.Někam se vytratila láska (ne zamilovanost, prostě jakkýkoliv cit).Sex nejenže mě neba, už se mi přímo hnusí.
Ale mám zlatýho chlapa, jinak skoro bez chybky, takže odcházet nehodlám.Zkusím asi nějakou poradnu, protože být do konce života v tomhle vztahu - nevztahu, to se nedá.
Ale kdybych měla třeba chlapa lempla nebo by na mě dlabal, odešla bych hned.To už fakt není za co bojovat…
život je o kompromisech, mě leze manžel na nervy už 10 let
, ale sex je pořád OK. Jak se to pokazí i v sexu tak už podle mě není co zachraňovat ![]()
verenika píše: život je o kompromisech, mě leze manžel na nervy už 10 let, ale sex je pořád OK. Jak se to pokazí i v sexu tak už podle mě není co zachraňovat
Presne tohle jsem citila i ja ke svemu partnerovy ![]()
Ale pak jsme se pohadaly dost osklive a byl skoro rozchod a pak jsem si uvedomila ze ho mam vlastne rada hodne rada a ze by mi moc chybel ![]()
Zalezi na tom, cim te stve. Zamilovanost trva jen chvilku, vztahy na cely zivot nejsou o zamilovanosti. A vsechny vztahy si prochazeji lepsimi i horsimi etapami. Vetsina problemu se da preklenout, aniz by vyznamne negativne poznamenala vztah. Ale chapu, ze jsou i situace, ktere se preklenout nedaji. Hodne zalezi na tom, jak pevne koreny ma vztah. (Jej, kdybych ja si pamatovala, jak to bylo krasne receno ve filmu Mandolina kapitana Coreliho, cetla jsem knizku v originale, videla film anglicky i cesky a hrozne me to prirovnani otce hlavni hrdinky oslovilo)
Promluvit si je dobra cesta, pokud vis, co konkretne v chovani tveho partnera vedlo k tvemu znechuceni.
Barboro, i já měla tyto pocity po devítiletém vztahu. Měli jsme i nějaké problémy, neuměli spolu komunikovat, navzájem jsme se shazovali… Dopracovali jsme se téměř až k rozvodu (příšerné období, doufám, že už ho v životě nezažiju…).
Manžel si šel pokecat k nějaké psycholožce (né snad, že by si myslel, že on má nějaký problém. Jen od ní potřeboval poradit, jak my má vysvětlit, že on je naprosto normální a bezproblémový, zatímco já jsem ta, která všechno ničí a nic nechápe
). Já si šla pokecat k jakési poradkyni, která mi vysvětlila, že naše manželství v podstatě stojí za houby, a že se mám rozvést
. To mě nakoplo k tomu, že jsem se rozhodla, že to zkusím(e) ještě napravit. Trvalo to dlouho, nebyla to jednoduchá cesta, ale dneska jsme zase skoro úplně v pohodě, hádáme se minimálně. Samozřejmě, že mě občas pořádně nas…
, ale to je normální v každém vztahu.
Takže být tebou, zkusím s manželem promluvit a snažte se ten vztah spolu dát zase do pořádku. Tím, že vyprchá zamilovanost přeci nemusí končit celé partnerství. Ta bláznivá zamilovanost trvá max. 2 roky a potom už se musí na vztahu pořádně makat. Je to sice opruz, ale je to tak…
Držím palce, ať to dopadne co nejlépe
![]()
Já jsem s manželem 11 let a s toho jsme manželé 4 roky.Taky to někdy vidím černě a pak zase příjdou pěkné dny.Mě vadí na manželovi občas jeho chování a netolerance k sobě sama a okolí.
dajdulka25 píše:
a taky si zkus predstavit situaci, jake by to bylo, kdyby od vas odesel a ty jsi opravdu zustala s malym sama…mne se vzdycky sevre zaludek a vim, ze to tak neni a ze to tak nechci…Dite zmeni zivot, ale je na obouch jak se s tim „poperou“…