Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud to tam nemáš, screening na preeklampsii ti nedělali. Tak jedině jít ještě někam, kde ten screening dělaj. Mně ho taky nedělali, ale já z toho byla dost morous, protože už jsem v předchozím těhu preeklapsii měla. Dr. se na to prostě vyprdla.
Tak leda zkus ještě jinam, případně zavolat tam, kdes byla, zda by ti ho neudělali dodatečně.
Nedělá se automaticky…musíš si o to vysetreni preeklsmpsie říct, tuším že se za něj platí 500kc ![]()
@Perníček22 aha, tak to jsem nevěděla, doktorka mi o tom nic neřekla ani mi to nabídla. Jdu na kontrolu příští týden, tak se zeptám. Děkuji
Je to placene a dela se v ramci prvotrim screeen
Muj dr dela a nabizi
Treba Vase dr nedela, ale aspon mela nabidnout moznost zajit jinam
Na to musi mit gyndar papir, jede se dle tlaku a utz, prutoky atd
@Nenuta1 Moje gynekoložka mi dělala kompletně celý screening včetně ultrazvuku a vyhodnocení krve (má na to certifikaci) Tak nevim. Zeptám se ji jestli lze jít ještě dodatečně na krev, když už to bude v 2. Trimestru. Jinak cena je cca 2000 Kč? Co jsem se dívala preeklampsie + růstova restrikce.
Já tedy jsem taky měla celý screening u svého doktora, včetně vyhodnocení krve, moči, ultrazvuku a samozřejmě měření tlaku na obou rukách, právě kvůli vyhodnocení rizika preeklampsie. Jen bych ráda řekla, že pokud je riziko zvýšené je třeba nasadit léky a to asi co nejdříve. Já kvůli špatnému tlaku, šla na kontrolní přeměření, právě na ověření, zda léky hned nasadit a nebo nenasadit. To vše bylo v rámci poplatku 1200,– za celý screening.
@Anonymní píše:
@Nenuta1 Moje gynekoložka mi dělala kompletně celý screening včetně ultrazvuku a vyhodnocení krve (má na to certifikaci) Tak nevim. Zeptám se ji jestli lze jít ještě dodatečně na krev, když už to bude v 2. Trimestru. Jinak cena je cca 2000 Kč? Co jsem se dívala preeklampsie + růstova restrikce.
Tam uz se krev nebere
Jen tlak na obou rukach a pak utz kde se diva na prutoky srdicko atd, jak jsou na tom cevy
Ja platila komplet 1500 ale nechala jsem delat i toxo a to bylo plus 800
Byt Vami zavolam ji
Za 2000 byste to teda mela mit v cene
Ja mam pak papir z NT kde je vse popsano i riziko preekl, tu mam lehce zvysenou od 34 tt a beru godassal
Dobrý den, nevím jestli mi zakladatelko odpovíte, ale mám stejný problém. Na screeningu mi riziko na preeklampsii také neudělali a nikdo mi o tom neřekl. Udělali vám ho dodatečně a nebo jste šla někam jinam?
Ahoj. Mám za sebou 1.screening. Vše ok, riziko downova syndromu mám 1:12295, i další hodnoty byly ukázkové, ultrazvuk taky ok. Ale ve zprávě nemám uvedeno riziko preeklampsie nebo růstové restrikce. Je to běžný? Otoky nemám, tlak taky ok.