Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, prosím o názor PM jsem měla 6.10.2022, dle tohohle data mi stanovili termín porodu na 13.7. a podle ultrazvuku mi ho pak posunuli na 22.7., takze rozdíl 9 dní.. Doktorka mi řekla, že početí by mohlo být první den cyklu +14 dní a + těch 9 dní rozdíl mezi termíny.. takže 29.10.2022. S tím, že jsem měla nepravidelný cyklus. Myslíte si, že je to reálný výpočet? Potřebovala bych vědět datum co nejpřesněji. Děkuji ![]()
Ano, 29.10. Ale bohužel sebepřesnější ultrazvuk je stejně plus minus týden, takže přesněji leda věštecká koule. Mně se to na prvotrimestrálním screeningu lišilo dle utz o pět dní (velezkušený doktor a kvalitní utz), a to jsem díky IVF znala početí pomalu na hodiny přesně.
@Kočka333 píše:
Ahojky holky, prosím o názor PM jsem měla 6.10.2022, dle tohohle data mi stanovili termín porodu na 13.7. a podle ultrazvuku mi ho pak posunuli na 22.7., takze rozdíl 9 dní.. Doktorka mi řekla, že početí by mohlo být první den cyklu +14 dní a + těch 9 dní rozdíl mezi termíny.. takže 29.10.2022. S tím, že jsem měla nepravidelný cyklus. Myslíte si, že je to reálný výpočet? Potřebovala bych vědět datum co nejpřesněji. Děkuji
Tohle ti absolutně nikdo, ani doktorka, nedokáže říct přesně. Rozdíl mezi reálným stářím plodu a odhadem lékaře bývá i čtrnáct dní, takže pokud neznáš přesné datum ovulace, tak bohužel. Budeš si muset počkat po porodu, kterému z taťků bude podobnější.
Psala jsi, že ten úlet byl 27.10. a sex s partnerem +/- dva dny okolo toho, to prostě je příliš malý rozptyl na to, aby se to dalo určit podle ultrazvuku, navíc ještě když nevíš, kdy ovuluješ a MS jsi měla nepravidelnou. Udělej si testy DNA po porodu.
@Kočka333 píše:
Ahojky holky, prosím o názor PM jsem měla 6.10.2022, dle tohohle data mi stanovili termín porodu na 13.7. a podle ultrazvuku mi ho pak posunuli na 22.7., takze rozdíl 9 dní.. Doktorka mi řekla, že početí by mohlo být první den cyklu +14 dní a + těch 9 dní rozdíl mezi termíny.. takže 29.10.2022. S tím, že jsem měla nepravidelný cyklus. Myslíte si, že je to reálný výpočet? Potřebovala bych vědět datum co nejpřesněji. Děkuji
A co termín podle pohybu - dělá se ještě?
@Kočka333 reálné není nic.. hele, já mám termín 26.3. a mladé je týden
takže výpočet můžeš mít jaký chceš, ale vše je jen a jen orientační
@martina.se píše:
@Kočka333 reálné není nic.. hele, já mám termín 26.3. a mladé je týdentakže výpočet můžeš mít jaký chceš, ale vše je jen a jen orientační
Gratulujem ![]()
Zřejmě jsi měla ovulaci déle, klidně i pár dní před ms. Ale přesně ti datum poceti nikdo nerekne. Kolem 13tt je odhad velmi přesný ale pořád to není na dny. Odchylka 5-7dni je normální.
Já věděla početí s odchylkou hodin a stejně na prvním screeningu bylo mimino o 4 dny starší - ze začátku prostě rostlo rychleji.
Pokud máš nepravidelnou ms a nevíš, kdy přesně byla ovulace, nemáš šanci se k přesnějšímu termínu dostat - ta odchylka plus mínus týden až dva tam bude vždy. Takže jestli ti v početí lítají dva chlapi v rozmezí 2 dnů, můžeš si tak akorát hodit korunou. Pokud chceš s jistotou vědět, kdo je otec, musíš nechat udělat testy DNA. Do té doby to budou jenom dohady.
@Kočka333 Ahoj..2 dny jsou strašně málo od sebe, udělej si potom testy DNA.
Byla jsem v podobné situaci akorát teda tam mám rozdíl 10 dní mezi styky a měla jsem dálnici na testu a tečku na utz 8den po uletu, takže to muselo být dřív. 2 dny nemáš šanci zjistit 🙄 🫣
@Whitedog
Tak pořád si říkám, že jeden se do u udělal a druhý ne, takže snad. ![]()
No jo holka, nemáš píchat s více chlapama najednou. To jsi jako měla v pondělí sex s jedním a hned ve středu s druhým
proč?