2 a čtvrt - nechce nic pořádného jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pravda, zkusím upéct brambory v troube, to by snad snedl. Ja hranolky mu doma nedelam. Jinak kasi mel rad, ale ted nee, vcera jsem mu ji dala a natahovalo mu u prvni lzicky. Je to trageeedie. Driv jedl treba brumika, ale ani toho uz nechce, max. 2 kousne a nechce. Zuby uz mu nelezou, uz ma vsechny. Takze proste asi nejaka stavka. Ale mlicko to neodmitne nikdy, ani jogurt. Pisu pres mobil, tak se omlouvam za hacky, carky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A párek ten si taky občas dá, ale jedině studenej
a bez rohlíku, prostě jen tak zakusuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deeni dáváš mu umělé mlíko jako sunar nebo normílní???vynechej to mlíko mě mala exla rano a večer 250ml jak nic, vynechavam to raní a hezky mi snídá snídani. dostane až večerní mlíko to exne a spí. on ten snar ji také dost zasytí a pak nechtěla ani obědvat ted mi snídá i obědvá. jí i piškoty i sušenky i brumík, tak to má tvuj malej asi fakt nějakou stávku. ale zase když sní tu kinder tak to nebude nechutí ale asi si oblibil jen nějaká jídla a njakou sladkost a nic víc. zkus mu dát místo kinder a mlíka banan, jablko, pomeranč nakousky nakrájené a třeba k tomu sušenky, nebo jen loupáček a nic víc kromě čaje at mí vitamíny a pak normálně polévku a oběd a bud si veme nebo at hladoví. odpoledne mu zase nabídni jídlo.
mě malá moc nechce chleba jednou začas sní ale má raději ten tousták s čímkoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deeni a co ho zkusit trochu ošálit a udělat mu oblíbené,,hranolky" třeba ze sýra, jablka, šunky…?
Taky jsme si prošli obdobím nejezení, taky jsem zkoušela ledacos a třeba zrovna vykrájené tvary- kytičky ze sýra, okurky, toustové pyramidky, různé jednohubky s ozdobnými párátkami… docela zabíraly. Nejde o to kolik toho sní, ale ochutná a zjistí, že je to neškodné.
A když neochutná, zkoušet dál a dál. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@irca11 Jak jsem psala, ovoce nee, to by zvracel. To úplně vynechávám, nechce od malička. Jinak mlíko pije hodně, ráno to má jako rituál, probudí se a řekne mlíčko, dělám mu 300ml a večer taky, teď třeba okolo poledne, protože nejí, tak alespoň mlíčko před odpočíváním. Pije Sunar. Kupovala jsem Nutra Defence, ale jak je velkej, tak už kupuju Sunar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanulínek Ošálit jsme zkoušeli též. Zabíralo to když byl menší, teď už nee.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deeni -pacholek jeden vyčůranej.
![]()
Tak v tom případě, jestli i přes tohle dobře přibírá a zdravotně je vše v pořádku, bych nasadila režim jak už jsem psala prve- nabídnout, nechceš, nic jiného nebude…
Mimoch.jak jíte Vy ostatní?? Jestli totiž jako rodina nejste zvyklí jíst třeba zrovna to ovoce, nebo u jídla někdo frfňá a vybírá si… tak toho moc nezmůžeš.
Jó příklad je příklad. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deeni aha tak já nevěděla že uplně všechno ovoce tak to jo jak má odpor ke všemu tak to enmá cenu mu cpát. já dávam malé navečer bananovej sunar a zasytí ji to tedy hodně. tak třeba tvého synka to období brzy přejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanulínek moje malá to je také taková herečka ale u ní zabere když vidí sarší sestřičku jak si vyloženě pochutnává na nějakém jídle to neodolá a dá si to také.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Joo, je fakt, že když u nás byl brácha (6let) a jedl, tak to se najednou přiřítil a začal taly. To bysme tady bráchu museli mít pořád. Manžel ovoce ani zeleninu taky nejí, já jo, a syn to vidí. A nic. Je tedy fakt, že nejíme často společně. Spíš podle toho jak kdo z nás má chuť, hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tousťák taky jedl, namazaný sýrem, se šunkou, cokoliv. Dřív. Teď ne a ne a ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba dneska, sunar, jogurt, pingui, půl brumíka, slané tyčinky na návštěve a mlíko. Toť vše. Zkoušela jsem polévku k obědu, ani lžička!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele a co mu udělat mléčnou polévku? Znáš? Zkusit to z toho Sunaru, drobet obohatit máslem, strouháním, nebo nudličkama?? Nám tohle dělávali ve školní jídelně- byl to hnus, ale třeba by se ten Tvůj nejedlík chytil. ![]()
A radím pravidelně zvát bráchu
a taky sami musíte jít příkladem- narvi mužskému nějaké ovoce a zeleninu (chlapský vzor je neopomenutelný zvláště pro kluka!) a zaveď společné posezení u jídla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanulínek Tak tu polévku teda neznám.. Ale zní to dost děsivě
Manžel je alergik, takže ovoce a zelenina u něj neprojdou. Ale jak říkám, ani brácha to od mala nejí a taky mu z toho natahuje, asi nějaká genetická vada
můj syn sní občas ovoce na padrť v bílém jogurtu. Jinak společné večeře bych snad mohla zkusit zavést a třeba by se prcek chytil. Jinak už fakt nevím. Nezbývá než doufat, že to přejde.
Mimochodem můj manžel když byl dítě tak taky odmítal jíst, byl i v ozdravovně jak byl hubenej. Začal normálně jíst asi až ve 12ti letech. Noo a dneska
to pěkně dohnal!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit