2 a čtvrt - nechce nic pořádného jíst

457
11.1.14 15:30

2 a čtvrt - nechce

Ahojky,

mám syna, je mu 2 a čtvrt a nechce nic pořádného jíst. Zkoušela jsem snad všechno, po dobrým, po zlým, všemožný jídla a nic. Totálně bojkotuje normální jídlo. Takže je vlastně na UM, jogurtech, kinder pingui a suchý rohlík. Polívku tak jednou týdně, že se smiluje. Tak co s tím? Máte to někdo taky tak? Vždycky blbnul s jídlem ale šlo to. Teď úplná trága. Nechce ani ochutnat a když, tak mu natahuje (př. včera bramborová kaše - málem to hodil)… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
11.1.14 15:31

Omlouvám se, píšu přes mobil a název diskuze má být nechce jíst.. Nevím proč se to tam neobjevilo :O :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
11.1.14 15:37

Nechala bych ho být, nabízela, ale nenutila. Asi další pitomé období.. Těch ještě bude. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
11.1.14 15:44

Vydrž, to přejde. Hlavně se Ty nenervuj- oni na to mají radar a jakmile vycítí ejhle už vím co matku vyděsí, rozčílí, vynervuje apod., tak to s velkou oblibou praktikují a zkouší co vydržíš/co víc si můžou dovolit.
Jídlo bych nabídla, nenutila, rozhodně neměnila za jiné-lepší-vynucené.
Samozř. bych drobet uzpůsobila jídelníček, aby se během dne našlo alesp. jedno jídlo, které dítě jí a sní.
A u nás máme teda ještě jedno pravidlo-u jídla se sedí s ostatními i když nejíš a čeká se až dojí ostatní- ono jim to po čase nedá a sem tam zobnou. :roll: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
11.1.14 15:51

Já jsem i přemýšlela, že zajdu k doktorce, ale myslím, že by řekla to samé.
Potřebné vitamíny má z UM, podvyživený není :D.. Tak budu asi zkoušet dál. Minule třeba snědl půlku rohlíku i se šunkou. No to byl úspěch!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.1.14 15:54

To je věkem a upraví se to. Starší 5let jedla od 6m krásně vše a posledního půl roku nejí najednou do všeho dloubne a už nechce. Mladší 1rok nesní nic kde nemá mlíko. Uvařím oběd a přidám UM jinak to nechce, ovoce jen z jogurtem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
11.1.14 15:55

Mám to samé 25 měsíců a jsme na jogurtech, přesnídávkách, polívkách a k tomu máme bezlepkovou dietu, nesnášenlivost nekysaného mléka a ještě ke všemu nevezme do pusy brambory :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
11.1.14 15:57

To mám doma- UM, jogurty a veškeré mléčné výrobky, přesnídávky. Pak občas polívka- dělám mu vývar, a ten jen holý, bez ničeho. Občas třeba brokolicová nebo nějaká hustá polívka, rozmixovaná do hladka. A sušenky. Někdy se stane zázrak a sní třeba chleba s něčím, nebo kousíček suchého rohlíku. Jo a hlavně miluje krupičku.
Dost mě to štve. Protože já mu vařím speciálně ( alergik na celer, rajčata, kakao…), a on se na to vybodne. :cert:
Ale jak jsem četla výčet zakladatelky, jsme na tom asi kapku líp. Jen mě štve, že malý je prcek, asi na 3 percentilu, vypadá jak mimino. Sice nemá po kom být velký, ale s tímhle přístupem k výživě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
11.1.14 16:06

Možná budu za krkavčí matku, ale..náš Kuba má dny, kdy nesní nic- celý ýden probíhá ak, že mu jídlo nachystám, posadím ho k němu, on sní dvě lžičky a tvrdí, že má plný břicho :) Pak jsou dny, kdy by snědl i mě s bačkorama a to se mu dávají pořád ty stejný jídla dokola, takže tím, jestli mu to chutná nebo ne, to není..prostě rozmar. Mě ani nevadí tak fakt, že nejí, ale on odmítně snídani-oběd-večeři, ale celý den chodí a chce bonbony, křupky, rohlík, atd…a to mě štve. Sice jsem ze začátku povolila, páč jsem věděla, že má asi hlad, tak ty křupky nebo rohlík dostal, ale pak mě přestalo bavit vařit a vyhazovat to, takže jsem se naštvala a prostě mu nic nedala. Dostal možnost se 5× denně najíst „plnohodnotného“ jídla - snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře…pokud od toho odešel, nerozčilovala jsem se, jídlo odnesla, ale nic jiného nedostal, takže byl třeba celý den o jednom Brumíkovi, které ho dostal ke snídani k čaji…zaznamenala jsem, že víc pil- hlad je hlad a i a skutečnost ho donutila začít jíst…rvalo to hladovění asi 3-4dny a jak se pěkně rozjedl…jsou stále dny, kdy sní minimum, ale je to rozhodně lepší…a taky co nám dlouho trvalo- nesnesl teplý oběd, vše jedl skoro studené, ale to jsem už potom neřešila, hlavně, že do sebe něco dostal, ledové to nebylo, tak co… Takže za mě - nabídni - nechceš, nejez, ale nic jiného nedostaneš…hlad ho naučí. Je to sic trochu sadistický, ale u nás to zabralo krásně. Prostě jsem se nenechala v jídle vydírat, oni rádi děti zkouší, hlavně když vidí, že to nese ovoce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
11.1.14 16:33

Zkus nedávat ten kinder pingui..je to kalorická bomba a může ho to na dlouho zasytit…navíc mu to chutná a normálním jídlem tu oblíbenou chuť budeš špatně přebíjet…začla bych na polívkách, zkus různé obměny, vývary, klidně bych i trochu osolila…u nás zabraly klasické omáčky - rajská, smetanová, svíčková, kuřecí na paprice…knedlík, bramborová kaše…zkus zjistit, co mu vyhovuje, třeba si dá jen maso a druhý den jen přílohu…u nás nikdy malá nepohrdla těstovinami…bude to chtít zkoušet a nabízet a neboj, hlady neumře a přejde to, mě dcera nejedla kolem roka, museli jsme chodit na převážení a za půl roku se rozjedla a jí skoro vše - krom rizota a vařené zeleniny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
11.1.14 16:49

Misto kinder pingui bych dala ovoce, zeleninu. To tam vubec nemas a je to hodne dulezity. Vim, o cem mluvim. Mam stejne starou dceru a kvuli svymu (ne)jezeni skoncila v nemocnici :roll:

• Citovat
  • Upravit
457
11.1.14 16:59

Ovoce ani zeleninu nejí - od maličky, okamžitě by se poblil. Zrovna tak můj brácha (6 let) v životě neměl v puse pořádně ovoce ani zeleninu. Jen v polévce vařenou, taktéž můj syn. Takže to nee. Jinak jak tu psal někdo výše, nemá rád teplé. UM pije od 3 měsíců studené, jinak by nevypil. Ale hlavně mě zaráží, že ani nechce ochutnat. :nevim: Dříve jedl jakžtakž polévky, rohlík s něčím, těstoviny trochu, br. kaši jedl. A teď niiic! Takže mi dávám alespoň pinguí, jinak by měl celý den opravdu jen jogurty :nevim: jinak netláská, sušenky apod. jí jednou za čas… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
11.1.14 17:00

Jooo ale jak vidí někde hranolky tak to je ňami ňami :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.1.14 17:05
@deeni píše:
Jooo ale jak vidí někde hranolky tak to je ňami ňami :D :zed:

tak mu je dělej domácí, jen nakrájené brambory na hranolky, a nasucho pečené v troubě. u takových se dá i tak trochu mluvit o zdravé výživě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
11.1.14 17:15

@deeni a bramborovou kaši ti také nechce? nebo třeba těstoviny kolinka s masem at si to jí klidně rukama moje mala ted jí všechno sama tak ji už nekrmim je ji 20 měsíců,,všechno sama, někdy jí víc někdy mín ovoce jí normálně, ted má období kdy sní co vidí a nepřibere ani gram, doktorka už nadává jako bychm ji týraly hlady… a to jsme s váhou těsně pod tou hranici nebo na hranici.ale je dost akční a neposedí. jediné kdy vyloženě několik dnů nejedla a stávkovala bylo když ji lezly zuby naposled stoličky to vyloženě stávka nevzala si vubec nic.jak zub vylezl zase se rozjedla.ale tvuj malej ma už asi všechny zuby???
také bych to kinder pigvie nedala, starší dcera to miluje a nesmi to jíst před malou mala kdyby kinder snědla, tak jde hladová neveme si ani večeři je to sladký a dodalo by ji to ještě víc emergie má až moc.nebo zkus změnu vánočku s máslem, nebo toust s pomazánkou, i ty nezdravé párky holkám občas uvařím kupuji ty s většim podílem masa…to malé třeba chutná. i jen tak uvařit kuřecí maso z polívky at si obere a sní. hranolky nejíme tak je malá ještě ani neochutnala ale jak jsem psala miluje bramborovou kaši a nebo zapečene brambory s masem.ted začíná jíst i špagety nějak ji zachutnaly, dřív je nechtěla protože je nejí starší dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí